Circumcizie: tot ce trebuie sa stii despre indepartarea preputului

Circumcizie: tot ce trebuie sa stii despre indepartarea preputului
Circumcizie: tot ce trebuie sa stii despre indepartarea preputului

Circumcizia este probabil cea mai veche si mai raspandita operatie chirurgicala.

Ea a fost descrisa pentru prima data in Biblie, acum 3.000 de ani,  in calitate de “taiere imprejur” rituala, dar probabil ca este practicata de mult mai mult timp.

Inca exista controverse  asupra necesitatii si oportunitatii circumciziei facute in mod obisnuit. In afara de ratiunile religioase, exista si unele motivatii medicale recunoscute pentru aplicarea circumciziei.

Beneficiile circumciziei- Acestea includ impiedicarea infectiilor repetate ale glandului (varful penisului) si ale preputului, evitarea ingustarii deschiderii preputului, care sa obstructioneze eliminarea urinei si impiedicarea preputului sa acopere tot varful penisului.

Exista si dovezi ca circumcizia reduce sansele aparitiei cancerului la penis.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

In ce consta operatia de indepartare a preputului (circumcizia)- Operatia consta in esenta in indepartarea preputului, pacientul fiiind anesteziat. Zona este curatata, iar preputul este retras, pentru indepartarea adeziunilor si pentru a se curaţa sub el.

Apoi este intins in fata, simetric, de obicei cu ajutorul unor pense chirurgicale fine. O alta pensa este plasata tranversal pe preput, pentru a retine varful penisului in spate, preputul este indepartat cu ajutorul unui bisturiu  sau al unei foarfeci, iar pensa este indepartata. Pielea pungii penisului se retrage de obicei si marginea pielii ramase in jurul varfului penisului este suturata la pielea din spate, completandu-se astfel procedura. Pacientul se poate intoarce acasa fara probleme, dupa ce mai intai a urinat.
Intr-o tehnica simplificata, pe varful penisului se pune un capac in forma de clopot, sub preput. O sutura este legata de baza si preputul suplimentar este indepartat.

Complicatiile circumciziei- Complicatiile legate de circumcizie sunt rare, desi va exista o perioada de disconfort, care poate dura cateva zile. Cea mai intalnita complicatie este o hemoragie, care de obicei se poate controla. Alte complicatii pot sa implice ranirea varfului penisului si infectii.

Citește și: Dorobanțu se face roșu de furie! Gagea aduce acuzații bombă în emisiune! Nu ratați o nouă ediție incendiară de sâmbătă, 4 ianuarie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: "Andreea!” Filmarea greu de privit cu fiica lui Igor Cuciuc, făcută cu doar o lună înainte să moară! Imaginile au ieșit la iveală abia acum- stirilekanald.ro

Aspectele culturale ale circumciziei- In Statele Unite de astazi, multi barbati sunt circumcisi.

Desi parintii invoca in mod obisnuit motive de igiena, profesionistii in medicina considera ca operatia nu are valente igienice. Prin urmare, se poate spune ca circumcizia este cea mai intalnita forma de chirurgie cosmetica din Statele Unite. Multi oameni din lume practica circumcizia din diverse motive, etnice sau culturale. Circumcizia este omniprezenta la evrei si musulmani, precum si in sectele crestine mai mici din Egipt, Africa, India si Oceania. Dar in Europa, circumcizia s-a practicat foarte rar, chiar si astazi fiind mai putin obisnuita decat in Statele Unite.


Sociologii si antropologii au sugerat cateva argumente pentru explicarea circumciziei. Se poate sa fi fost considerata sanatoasa, un semn de apartenenta etnica sau ca fiind atragatoare pentru sexul opus, sau poate ca s-a crezut ca amplifica placerea sexuala. De exemplu, desi se crede ca mareste placerea in timpul sexului, aceasta practica nu se explica si in cazul copiilor foarte mici.

In Occident, circumcizia este adesea asociata cu iudaismul.
In mod traditional, toti baietii evrei sunt circumcisi. Aceasta respecta porunca din Biblie: “Acesta este legamantul Meu cu tine si cu copiii tai, dupa tine. Pe fiecare copil de parte barbateasca dintre voi il veti taia imprejur” (Geneza 17:10). Circumcizia este efectuata in ziua a opta de la nasterea copilului, cu exceptia situatiei in care imprejurarile medicale arata ca ar fi daunatoare copilului.

Circumcizia face parte integranta din religia mozaica. Este prima porunca biblica pe care trebuie sa o respecte evreii. Circumciziile sunt efectuate in mod obisnuit de un mohel, o persoana specializata in circumcizii, desi in Statele Unite este un lucru obisnuit ca mohel-ul sa aiba pregatire medicala.
Sursa: www.csid.ro



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Horoscop Capricorn 2025: Pe plan profesional, cariera nativilor Capricorn merge ca pe roate!

Horoscopul chinezesc al iubirii, în 2025! Zodia care va avea mult de furcă

El este Cosmin, adolescentul de 17 ani care a murit călcat de autobuz în Valea Lupului. Părinții au cedat când și-au văzut băiatul fără viață și s-au prăbușit pe asfalt, lângă trupul neînsuflețit al acestuia. Scene dramatice după tragedie

Ornela Pasăre, o nouă lovitură primită de la viață după divorț: „Am pierdut-o de sărbători”

Oana Ciocan, surprinsă după ce s-a aflat că va avea un copil cu Jador: „Iubirea mea”

Dorobanțu refuză s-o pupe pe Teodora! „Nu fac cum vrei tu!”. Aflați cum reacționează concurenta în episodul de vineri, 3 ianuarie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

A murit la 32 de ani! Breaking news! A fost activat planul ROȘU


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies