Circumcizie: tot ce trebuie sa stii despre indepartarea preputului

Circumcizie: tot ce trebuie sa stii despre indepartarea preputului
Circumcizie: tot ce trebuie sa stii despre indepartarea preputului

Circumcizia este probabil cea mai veche si mai raspandita operatie chirurgicala.

Ea a fost descrisa pentru prima data in Biblie, acum 3.000 de ani,  in calitate de “taiere imprejur” rituala, dar probabil ca este practicata de mult mai mult timp.

Inca exista controverse  asupra necesitatii si oportunitatii circumciziei facute in mod obisnuit. In afara de ratiunile religioase, exista si unele motivatii medicale recunoscute pentru aplicarea circumciziei.

Beneficiile circumciziei- Acestea includ impiedicarea infectiilor repetate ale glandului (varful penisului) si ale preputului, evitarea ingustarii deschiderii preputului, care sa obstructioneze eliminarea urinei si impiedicarea preputului sa acopere tot varful penisului.

Exista si dovezi ca circumcizia reduce sansele aparitiei cancerului la penis.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

In ce consta operatia de indepartare a preputului (circumcizia)- Operatia consta in esenta in indepartarea preputului, pacientul fiiind anesteziat. Zona este curatata, iar preputul este retras, pentru indepartarea adeziunilor si pentru a se curaţa sub el.

Apoi este intins in fata, simetric, de obicei cu ajutorul unor pense chirurgicale fine. O alta pensa este plasata tranversal pe preput, pentru a retine varful penisului in spate, preputul este indepartat cu ajutorul unui bisturiu  sau al unei foarfeci, iar pensa este indepartata. Pielea pungii penisului se retrage de obicei si marginea pielii ramase in jurul varfului penisului este suturata la pielea din spate, completandu-se astfel procedura. Pacientul se poate intoarce acasa fara probleme, dupa ce mai intai a urinat.
Intr-o tehnica simplificata, pe varful penisului se pune un capac in forma de clopot, sub preput. O sutura este legata de baza si preputul suplimentar este indepartat.

Complicatiile circumciziei- Complicatiile legate de circumcizie sunt rare, desi va exista o perioada de disconfort, care poate dura cateva zile. Cea mai intalnita complicatie este o hemoragie, care de obicei se poate controla. Alte complicatii pot sa implice ranirea varfului penisului si infectii.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Aspectele culturale ale circumciziei- In Statele Unite de astazi, multi barbati sunt circumcisi.

Desi parintii invoca in mod obisnuit motive de igiena, profesionistii in medicina considera ca operatia nu are valente igienice. Prin urmare, se poate spune ca circumcizia este cea mai intalnita forma de chirurgie cosmetica din Statele Unite. Multi oameni din lume practica circumcizia din diverse motive, etnice sau culturale. Circumcizia este omniprezenta la evrei si musulmani, precum si in sectele crestine mai mici din Egipt, Africa, India si Oceania. Dar in Europa, circumcizia s-a practicat foarte rar, chiar si astazi fiind mai putin obisnuita decat in Statele Unite.


Sociologii si antropologii au sugerat cateva argumente pentru explicarea circumciziei. Se poate sa fi fost considerata sanatoasa, un semn de apartenenta etnica sau ca fiind atragatoare pentru sexul opus, sau poate ca s-a crezut ca amplifica placerea sexuala. De exemplu, desi se crede ca mareste placerea in timpul sexului, aceasta practica nu se explica si in cazul copiilor foarte mici.

In Occident, circumcizia este adesea asociata cu iudaismul.
In mod traditional, toti baietii evrei sunt circumcisi. Aceasta respecta porunca din Biblie: “Acesta este legamantul Meu cu tine si cu copiii tai, dupa tine. Pe fiecare copil de parte barbateasca dintre voi il veti taia imprejur” (Geneza 17:10). Circumcizia este efectuata in ziua a opta de la nasterea copilului, cu exceptia situatiei in care imprejurarile medicale arata ca ar fi daunatoare copilului.

Circumcizia face parte integranta din religia mozaica. Este prima porunca biblica pe care trebuie sa o respecte evreii. Circumciziile sunt efectuate in mod obisnuit de un mohel, o persoana specializata in circumcizii, desi in Statele Unite este un lucru obisnuit ca mohel-ul sa aiba pregatire medicala.
Sursa: www.csid.ro



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Secretele de frumusețe la care apelează modelele. Cum să arăți mai tânără, chiar dacă timpul trece

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies