Circumcizie: tot ce trebuie sa stii despre indepartarea preputului

Circumcizie: tot ce trebuie sa stii despre indepartarea preputului

Circumcizia este probabil cea mai veche si mai raspandita operatie chirurgicala.

Ea a fost descrisa pentru prima data in Biblie, acum 3.000 de ani,  in calitate de “taiere imprejur” rituala, dar probabil ca este practicata de mult mai mult timp.

Inca exista controverse  asupra necesitatii si oportunitatii circumciziei facute in mod obisnuit. In afara de ratiunile religioase, exista si unele motivatii medicale recunoscute pentru aplicarea circumciziei.

Beneficiile circumciziei- Acestea includ impiedicarea infectiilor repetate ale glandului (varful penisului) si ale preputului, evitarea ingustarii deschiderii preputului, care sa obstructioneze eliminarea urinei si impiedicarea preputului sa acopere tot varful penisului. Exista si dovezi ca circumcizia reduce sansele aparitiei cancerului la penis.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

In ce consta operatia de indepartare a preputului (circumcizia)- Operatia consta in esenta in indepartarea preputului, pacientul fiiind anesteziat. Zona este curatata, iar preputul este retras, pentru indepartarea adeziunilor si pentru a se curaţa sub el.

Apoi este intins in fata, simetric, de obicei cu ajutorul unor pense chirurgicale fine. O alta pensa este plasata tranversal pe preput, pentru a retine varful penisului in spate, preputul este indepartat cu ajutorul unui bisturiu  sau al unei foarfeci, iar pensa este indepartata. Pielea pungii penisului se retrage de obicei si marginea pielii ramase in jurul varfului penisului este suturata la pielea din spate, completandu-se astfel procedura. Pacientul se poate intoarce acasa fara probleme, dupa ce mai intai a urinat. Intr-o tehnica simplificata, pe varful penisului se pune un capac in forma de clopot, sub preput. O sutura este legata de baza si preputul suplimentar este indepartat.

Complicatiile circumciziei- Complicatiile legate de circumcizie sunt rare, desi va exista o perioada de disconfort, care poate dura cateva zile. Cea mai intalnita complicatie este o hemoragie, care de obicei se poate controla. Alte complicatii pot sa implice ranirea varfului penisului si infectii.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Aspectele culturale ale circumciziei- In Statele Unite de astazi, multi barbati sunt circumcisi. Desi parintii invoca in mod obisnuit motive de igiena, profesionistii in medicina considera ca operatia nu are valente igienice. Prin urmare, se poate spune ca circumcizia este cea mai intalnita forma de chirurgie cosmetica din Statele Unite. Multi oameni din lume practica circumcizia din diverse motive, etnice sau culturale. Circumcizia este omniprezenta la evrei si musulmani, precum si in sectele crestine mai mici din Egipt, Africa, India si Oceania. Dar in Europa, circumcizia s-a practicat foarte rar, chiar si astazi fiind mai putin obisnuita decat in Statele Unite.

Sociologii si antropologii au sugerat cateva argumente pentru explicarea circumciziei. Se poate sa fi fost considerata sanatoasa, un semn de apartenenta etnica sau ca fiind atragatoare pentru sexul opus, sau poate ca s-a crezut ca amplifica placerea sexuala. De exemplu, desi se crede ca mareste placerea in timpul sexului, aceasta practica nu se explica si in cazul copiilor foarte mici.

In Occident, circumcizia este adesea asociata cu iudaismul. In mod traditional, toti baietii evrei sunt circumcisi. Aceasta respecta porunca din Biblie: “Acesta este legamantul Meu cu tine si cu copiii tai, dupa tine. Pe fiecare copil de parte barbateasca dintre voi il veti taia imprejur” (Geneza 17:10). Circumcizia este efectuata in ziua a opta de la nasterea copilului, cu exceptia situatiei in care imprejurarile medicale arata ca ar fi daunatoare copilului.

Circumcizia face parte integranta din religia mozaica. Este prima porunca biblica pe care trebuie sa o respecte evreii. Circumciziile sunt efectuate in mod obisnuit de un mohel, o persoana specializata in circumcizii, desi in Statele Unite este un lucru obisnuit ca mohel-ul sa aiba pregatire medicala.
Sursa: www.csid.ro



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat