Cistita hemoragica: cauze, simptome, tratament si preventie

Cistita hemoragica: cauze, simptome, tratament si preventie
Cistita hemoragica: cauze, simptome, tratament si preventie

Cistita este o inflamaţie a vezicii urinare, cea mai comună formă a acesteia fiind infecţia tractului urinar. În general, cazurile de cistită sunt uşoare, lipsite de complicaţii.

 

Cistita poate fi clasificată în diferite categorii, pe baza aspectului morfologic al vezicii urinare. Astfel, aceasta poate include cistita supurativă, care este asociată cu apariţia puroiului, şi cistita ulcerativă, când ulcerul se formează în vezică. Cea mai frecventă formă este însă cistita hemoragică, care este asociată cu sângerarea vaselor din peretele vezicii urinare.

 

De ce apare cistita hemoragică

Cistita hemoragică este cauzată de deteriorarea peretelui celular al vezicii urinare şi a vaselor de sânge, iar cauza acesteia poate fi infecţioasă sau neinfecţioasă. Cel mai adesea este vorba de surse infecţioase, acestea incluzând: bacterii, virusuri şi ciuperci.

 

Cauzele cistitei hemoragice

Cea mai frecventă cauză a cistitei hemoragice este sistemul imunitar slăbit, o consecinţă frecventă a chimioterapiei sau radioterapiei, dar şi a infecţiei cu virusul HIV.

Medicamentele chimioterapice pot cauza frecvent cistită hemoragică. Pe măsură ce aceste medicamente se descompun în organism, apare un produs secundar cunoscut sub numele de acroleină. Acesta se deplasează în vezică şi irită ţesuturile tractului urinar. Iritaţia este adesea gravă, provocând ulcere, hemoragii interne şi, în final, cistită hemoragică. 

 

Citeste continuarea pe DivaHair. 



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Inainte de Marea Finala “Bravo, ai stil! All Stars”, Raluca Badulescu se destainuie: “Este si va ramane proiectul vietii mele!”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies