3 Tipuri de sosuri pentru CHIFTELE

3 Tipuri de sosuri pentru CHIFTELE
3 Tipuri de sosuri pentru CHIFTELE

Sosurile pentru chiftele trebuie să fie aromate și gustoase. Iată 3 rețete ușoare, pe care le veți prepara în doar câteva minute.

Dacă v-ați săturat de chiftelele simple, ar trebui să încercați și diferite sosuri, care mai de care mai aromate, pentru a prepara o cină delicioasă. Noi v-am pregătit 3 idei de sosuri pentru chiftele, rapide și gustoase. 

Sosurile pentru chiftele, rețete simple și gustoase

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce înlocuim oul în chiftele

Orice gospodină știe să facă chiftel e, după propria rețetă. Indiferent că folosiți carne de pui, de porc sau un amestec din diferite cărnuri, chiftelele reprezintă o soluție rapidă, atunci când vreți să pregătiți o masă delicioasă. 

Astăzi vă provocăm să renunțați la clasicele chiftele  și să îmbunătățiți rețeta, cu ajutorul sosurilor. Există mai multe variante de sosuri, care vor satisface toate gusturile. 

În primul rând, preparați chiftelele. Puteți folosi aceeași rețetă de chiftele, indiferent de sosul pe care îl veți alege.

Ingrediente pentru chiftele

  • 800 g carne tocată
  • o ceapă
  • doi căței de usturoi
  • un ou
  • un cartof
  • pătrunjel proaspăt
  • sare
  • piper 
  • rozmarin
  • oregano
  • cimbru
  • boia

Într-un castron, amestecați carnea tocată, oul și apoi puneți și cartoful, pe care l-ați fiert înainte. Compoziția de chiftele se amestecă întotdeauna doar cu mâinile. Doar așa veți combina perfect toate ingredientele. 

Adăugați ceapa tocată mărunt, usturoiul pisat, dar și toate celelalte condimente și amestecați foarte bine toate ingredientele. Puneți ulei la încins într-o tigaie și prăjiți chiftelele pe ambele părți. 

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Când sunt gata, le scoateți pe o farfurie pe care ați pus șervețele absorbante. 

Cele mai bune 3 tipuri de sosuri pentru chiftele

Citeste si: CITEȘTE: Care este garnitura potrivită pentru CHIFTELE

Reteta sos de rosii pentru chiftele

Puteți prepara chiftele în sos de roșii, chiftele în sos de brânzeturi sau chiar chiftele sedeze, în sos de muștar. 

Ingrediente pentru sosul de brânzeturi:

  • 25 g unt
  • 30 g făină
  • 400 ml lapte
  • 100 g cașcaval afumat
  • 100 g mozzarella
  • 50 gr parmezan
  • 20 g gorgonzola
  • sare
  • piper 

Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce se mănâncă FALAFELUL

sosuri pentru chiftele

Sosul se prepară foarte repede și este ideal pentru persoanele care preferă sosurile albe, cu multă brânză. În tigaia în care ați prăjit chiftelele, puneți untul să se topească, apoi adăugați făina și laptele și amestecați în permanență.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Brânzeturile rase se adaugă atunci când vedeți că sosul s-a îngroșat. Amestecați bine, mai lăsați puțin pe foc, potriviți de sare și de piper și gata. Puteți adăuga chiftelele în sos și mai lăsați-le câteva minute pe foc, să se îmbine toate aromele. 

Ingrediente pentru sosul de roșii:

  • o lingură ulei
  • o ceapă
  • o cutie mare de roșii în bulion
  • 125 ml vin roșu sec
  • o linguriță de zahăr
  • sare
  • piper

Într-o tigaie, puneți ulei și căliți ceapa tocată mărunt. Apoi adăugați roșiile în bulion, vinul, zahărul, sarea și piperul. Lăsați toate aceste ingrediente să fiarbă, pentru aproximativ 20 de minute. 

După aceea, puneți chiftelele în sos  și mai lăsați-le să fiarbă pentru încă 20-30 de minute. 

Ingrediente pentru sosul de muștar:

Reteta sos de rosii pentru chiftele

  • 50 g făină
  • 50 g unt gras
  • 500 ml lapte
  • sare
  • piper
  • 100 ml smântână dulce pentru frișcă
  • două linguri de muștar 

Într-o tigaie, puneți untul să se topească, adăugați făina, sarea și după aceea, începeți să turnați laptele, puțin câte puțin. Lăsați sosul să fiarbă pentru aproximativ 10 minute, iar apoi adăugați în el smântâna și muștarul. Amestecați foarte bine și mai lăsați sosul pe foc pentru câteva minute. După aceea, turnați sosul fierbinte peste chiftele



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Care este garnitura potrivită pentru CHIFTELE

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies