CITEȘTE: 6 Idei de mâncare sănătoasă la birou

CITEȘTE: 6 Idei de mâncare sănătoasă la birou
CITEȘTE: 6 Idei de mâncare sănătoasă la birou

De foarte multe ori e destul de greu să îți găsești timp să mai gătești, când petrecem atâtea ore la birou. Dacă totuși ai o zi liberă și vrei să te organizezi pentru zilele următoare, ți-am pregătit câteva idei pentru prânz pe care le poți lua la birou, le poți pune copiilor pachet la școală sau cu care îți poți pregăti un plan alimentar pentru săptămâna ce urmează.

Salată de cartofi

Acest preparat este foarte bun dacă încerci să revii la forma dinaintea sărbătorilor de iarnă pentru că ingredientele sale sunt: cartofi fierți, fasole verde, măsline, roșii și ouă fierte care se condimentează cu sare, piper și puțin ulei de măsline. E o salată la care ingredientele se pot schimba în funcție de preferințele proprii și puteți adăuga inclusiv câteva fâșiuțe de carne precum pui, vită sau curcan.

Citeste si: CITEȘTE: Garnitura pentru BURGERI

Citeste si: NOTEAZĂ: Garnitura pentru SOMON

Cartofi cu kaiser și salată

Altă rețetă foarte simplă, acești cartofi se fierb și după se prăjesc în puțin unt cu sare alături de câteva bucăți de kaiser. Salata care îi însoțește se poate face cu orice, însă noi recomandăm o combinație de rucola, baby spanac, salată verde și kale stropite cu puțin oțet balsamic sau câteva picături de lămâie.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Idei de mancare sanatoasa
Idei de preparate pe care ți le poți lua la birou, ca pachet
          

Aripioarele la cuptor cu orez și salată

Sunt perfecte pentru masa de prânz pentru că pot fi consumate și reci. Orezul se fierbe cu puțină sare, dar în funcție de preferințe poate fi tras la tigaie cu diverse legume, ou șunculiță de pui ș.a.m.d.

Aripioarele se condimentează după gust, dar sarea și piperul sunt obligatorii, se pun la cuptor stropite cu ulei de măsline și se scot abia după ce sunt rumenite. Acest prânz este perfect pentru studenții care nu au timp să gătească, dar vor să mănânce bine și gustos.

Citeste si: CITEȘTE: Garnitura pentru CORDON BLEU

Idei de preparate pe care ți le poți lua la birou, ca pachet
Idei de preparate pe care ți le poți lua la birou, ca pachet

Noodles cu susan, pui și legume

Noodles cu susan, pui și legume- un alt fel de mâncare perfect pentru lunile de vară pentru că se poate consuma și rece. Tăițeii de orez se fierb super rapid, în maximum 5 minuțele sunt gata. După ce adăugăm un praf de sare, îi punem într-o tigaie alături de sosul format din jumătate de cană cu apă, 3 linguri sos soia, 2 linguri ulei de susan și semințe de susan după gust.

Putem adăuga piper și puțină boia iute. Îi lăsăm puțin pe foc alături de puiul prăjit în prealabil și adăugăm linte, fasole boabe și castraveți verzi. Suntem convinse că toți copii vor adora acest preparat, mai ales că e foarte ușor de luat la școală!

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”- stirilekanald.ro

Mancare care poate fi mancata rece
Idei de preparate pe care ți le poți lua la birou, ca pachet

Salată cu năut

Pentru salata cu năut mai ai nevoie de bulgur, legume în funcție de preferințe (noi folosim țelină, ridichie, ceapă roșie, ardei gras și castraveți), brânză feta și zeama unei lămâi. Ideea acestui preparat e că ingredientele pot fi modificate în funcție de gust: în loc de bulgur puteți pune orez, se poate adăuga o bucată de piept de pui și legumele pot fi schimbate în totalitate.

Un alt avantaj este că dacă nu puneți sosul peste toată cantitatea, acest fel de mâncare rezistă în frigider până la patru zile!

Supa de legume

Este foarte ușoară, dar cu toate astea sățioasă. Dacă este pusă la frigider, rezistă un număr mai mare de zile și poate fi consumată chiar și la cină! Aveți nevoie de Morcovi, țelină, ceapă, puțin usturoi, conopidă, dovlecel și roșii. Se călesc puțin legumele și după se adaugă apa, zeama de lămâie sau de castraveți, sarea piperul și o lingură de bulion. Dacă o puneți într-un borcan, este o alternativă perfectă pentru un prânz la birou.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

5 Garnituri sănătoase pentru fripturile de porc

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Cristina Spătar, mărturii sfâșietoare despre moartea mamei sale: ”Îmi rupea sufletul să o văd suferind”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul


Cookies