9 Măști pentru puncte negre pe care le poți încerca acasă

9 Măști pentru puncte negre pe care le poți încerca acasă
9 Măști pentru puncte negre pe care le poți încerca acasă

Iată mai jos mai multe tipuri de mască pentru puncte negre acasă. Cum se pregătesc pas cu pas și câte minute trebuie lăsate să acționeze.

Multe persoane se confruntă cu puncte negre și apelează la tot felul de tratamente pentru a scăpa de ele.

Numite și comedoane deschise, punctele negre sunt pori obturați, un amestec de sebum și de celule, înnegrit în contactul cu aerul. Apar de obicei pe nas și pe partea centrală a feței și se pot folosi mai multe tratamente pentru a scăpa de ele. Cel mai popular tratament este acidul salicilic, acesta fiind de mare ajutor în cazul punctelor negre.



Cosmeticienii recomandă să nu se extragă punctele negre cu ajutorul degetelor, deoarece se poate ajunge la o adevărată erupție.

De asemenea, se pot folosi și retonoizi la recomandarea medicului dermatolog pentru a scăpa de punctele negre, iar scrubul și soluțiile astringente sunt de evitate, deoarece pot provoca iritarea pielii.

Masca pentru puncte negre
Masca pentru puncte negre, cum se pregateste[Sursa foto: PixaBay]

Masca pentru puncte negre cu ou

Masca de față cu albuș de ou este una dintre cele mai populare măști pentru că elimină toate punctele negre inestetice, fără prea mari bătăi de cap.

Pentru această mască ai nevoie de 1-2 albușuri de ou pe care să le bați bine, până devine spumă și de niște șervețele de hârtie.
Întinde psuma de albuș pe zonele cu puncte negre, pune șervețelul de hârtie deasupra și apasă ușor, până se lipește.

Mai aplică un strat de albuș bătut peste șervețel și lasă să acționeze până simți că începe să te strângă fața. Trage ușor de șervețel și vei observa cum rămân pe șervețele punctele negre. Clătește bine cu apă călduță, apoi cu apă rece, pentru ca porii să se închidă.
Poți folosi această mască și fără șervețel, doar cu spuma de albuș pe care o aplici în mai multe straturi, până se usucă.
Trage ușor de albuș pentru a elimina punctele negre. Evită să aplici în zona ochilor. După ce aplici masca, folosește o mască hidratantă.

Extragere puncte negre
Extragere puncte negre cu măști[Sursa foto: PixaBay]

Masca pentru puncte negre cu bicarbonat de sodiu

O altă mască populară este masca pentru puncte negre cu bicarbonat de sodiu. Ai nevoie de o lingură de bicabonat de sodiu și o lingură de suc de lămâie.

Prepară o mască din cele două ingrediente, aplică soluția pe zonele cu puncte negre, evitând zona ochilor. Așteaptă câteva minute și clătește cu apă călduță.


Masca pentru puncte negre cu bicarbonat de sodiu si miere

La această mască ai nevoie de o lingură de bicarbonat de sodiu și o lingură de miere. Se amestecă ingredinetele și se aplică pe față, apoi se lasă să acționeze timp de 30 de minute.

Se clătește bine fața cu apă călduță. Se poate repeta procedeul de două pri pe săptămână.

Citeste si: DESCOPERĂ: Scrub natural pentru corp cu zaț de cafea. Cea mai bună rețeta de scrub cu zaț de cafea!

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro


Masca pentru puncte negre cu cărbune

Cărbunele este considerat un ingredient minune atunci când vine vorba de puncte negre. Ai nevoie de o lingură cu cărbune activ, o lingură cu argilă cosmetică și apă până se obține o cremă omogenă. Se aplică pe față, evitând zona ochilor și a gurii. Se lasă să acționeze timp de 10 minute și se clătește cu apă călduță. Se folosește o cremă hidratantă după aceea.


Masca pentru puncte negre cu cărbune și gelatină

Ai nevoie de următoarele ingrediente pentru această mască:
1 linguriță cu cărbune activ
1/2 linguriță cu argilă cosmetică
1 lingură cu gelatină
2 linguri cu apă.

Amestecă ingredientele până se obține o pastă. Pune ingredientele într-un vas ceramic la cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde. Lasă masca să se răcească înainte de a aplica, să fie puțin călduță. Aplic-o pe fața curată și las-o timp de aproximativ 20 de minute, apoi dezlipește ușor, de a margine către interior, începând cu zona maxilarului.

Plasturi puncte negre
Plasturi puncte negre, cum se fac acasa[Sursa foto: PixaBay]

Masca pentru puncte negre cu gelatină

Ingrediente
2 linguri de gelatină simplă, fără arome

Pune ingredientele într-un bol la cuptorul cu microunde timp de 10-15 secunde și aplică pe piele. Lasă să acționeze până se usucă bine, apoi îndepărtează dintre margini către interior. Aplică o cremă hidratantă.

Citeste si: DESCOPERĂ: 7 Măști hidratante pentru ten uscat pe care le poți face acasă

Masca pentru puncte negre cu gelatină și lapte

2 linguri de gelatină și 4 linguri de lapte se pun la cuptorul cu microunde timp de 15 secunde și se aplică pe față. Să lase să acționeze aproximativ 40 de secunde, se îndepărtează și se aplică o cremă de față hidratantă.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Cea mai bună mască pentru puncte negre acasă
Cea mai bună mască pentru puncte negre acasă, cum se pregătește[Sursa foto: PixaBay]

Masca pentru puncte negre cu pastă de dinți și bicarbonat

Amestecă pastă de dinți cu puțin bicarbonat de sodiu, aplică pe zonele afectate cu puncte negre și lasă să acționeze câteva minute, apoi clătește cu apă călduță.

Masca pentru puncte negre cu miere

Aplică o lingură de miere pe zonele cu puncte negre și lasă să acționeze câteva minute, apoi spală cu apă călduță.

Ai nevoie de: O periuţă de dinţi nouă
O pastă de dinţi
O lingură de bicarbonat de sodiu
Apă fierbinte.
Se amestecă ingredintele într-un bol. Se pune crema pe periuțe de dinți și se freacă pe zonele cu puncte negre. Se lasă să acționeze timp de 10 minute și se îndepărtează cu un prosop.

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Masca de față cu bicarbonat pentru riduri, care face minuni. „Bicarbonatul de sodiu te poate ajuta sa scapi de cosurile inestetice, de punctele negre, de aspectul de par gras"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies