Pentru persoanele care fac deja un sport sau își doresc să se apuce, trebuie să știți când este mai bine să desfășurați antrenamentele. Dimineața sau seara?
Indiferent de momentul zilei în care alegeți să practicați un sport, important este că îl faceți. Însă există avantaje și dezavantaje care pot apărea la nivelul organismului vostru. Aflați din rândurile următoare care sunt acestea.
Când este bine să faci sport dimineața sau seara
Odată ce te-ai decis să te apuci de sport, trebuie să urmezi această cale și să faci antrenamente în mod constant, pentru a avea parte și de reultatele dorite.
Citeste si: CITEȘTE: Ce trebuie să știi când mergi prima dată la sală
Sportul practicat dimineața
Avantaje
Energie pentru întreaga zi – Acest lucru se întâmplă datorită faptului că odată ce veți face exerciții fizice, se va stimula și eliberarea endorfinelor în creier.
Activitate cerebrală – Datorită antrenamentelor practicate dimineața, vei observa că vei avea mintea mai limpede, îți va spori capacitatea de concentrare dar și creativitatea. Prin urmare, îți va crește randamentul pentru întreaga zi și mai ales la locul de muncă.
Dormit liniștit – Mulți cercetători susțin faptul că exercițiile fizice, făcute în jurul orei șapte, vor scădea tensiunea arterială și vor îmbunătăți somnul pe timp de noapte. Prin urmare. Nu doar că va avea efect pe timpul zilei, dar va avea impact și asupra somnului.
Păstrează consecvența – Datorită faptului că alegi să faci sport dimineața, acest lucru te va ajuta să continui cu antrenamentele și să nu renunți.
Pe de altă parte, dacă ai alege să faci sport seara, este posibil să intervină și alte planuri care te vor face să renunți la antrenamente.Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Cote mici vs. cote mari. Ce să joci la pariuri sportive?
Dezavantaje
Trezitul de dimineață – În cazul în care nu obișnuiești să te trezești dis-de-dimineață, prin urmare, nu ești o persoană matinală, îți va veni destul de greu să o faci pentru a ieși la sport. Totodată, dacă lucrezi și programul tău începe de obicei la ora 8-9 dimineața, va trebui să îți scurtezi antrenamentul pentru a ajunge la birou în timp util.
Încălzirea durează – Din cauza faptului că mușchii noștri și articulațiile sunt rigide de dimineață, încălzirea va dura ceva timp. Anumiți cercetători susțin chiar faptul că mușchii sunt mai rigizi cu 20% dimineața, decât seara.
Citeste si: DESCOPERĂ: Dieta cu APĂ cu LĂMÂIE. Cum slăbești 3 kg în 5 zile
Sportul practicat seara
Avantaje
Ajută la detensionare – Dacă în timpul zilei, ai avut sarcini care te-au epuizat și te-au solicitat complet, sportul practicat seara te va ajuta să elimini tensiunea pe care ai acumulat-o de-a lungul zilei și să te detașezi. Prin urmare, vei avea o stare mai bună și te vei bucura altfel de restul zilei care a rămas.
Oferă energie – Cu toate că ai avut o zi plină la serviciu, vei vedea că dacă optezi pentru un antrenament pe timp de seară, îți va oferi energia de care ai nevoie pentru a face și alte treburi casnice, odată ce ajungi acasă.
Mai mult timp pentru sport – Ținând cont de faptul că dimineața ești condiționat de durata pe care o petreci să faci sport, pentru a ajunge la timp la locul de muncă, seara nu mai ai alte activități pe care trebuie să le derulezi. Prin urmare, seara poți petrece mai mult timp făcând sport.
Citeste si: Exercitiile statice si beneficiile acestora. Vei avea un corp de invidiat
Dezavantaje
Somn tulburat – Dacă alegi totuși să faci sport seara, este posibil să nu ai un somn atât de liniștit. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că în timpul sportului se eliberează hormoni. Poți totuși să alegi yoga sau pilates, pentru a nu avea parte de dificultăți la dormire. Dacă totuși faceți sport seara, se recomandă să îl faceți înainte de ora 21.
Tentația de a renunța – Seara pot exista foarte multe tentații care vă vor face să renunțați la antrenamentul din timpul serii. Fie că este vorba de o invitație în oraș sau de întreaga oboseală acumulată pe timpul zilei, orice lucru vă poate face să renunțați și să nu fiți consecvent.
Citeste si: DESCOPERĂ: Dieta cu APĂ cu LĂMÂIE. Cum slăbești 3 kg în 5 zile