CITEȘTE: Când se fac botezuri în 2022. Care sunt datele în care îți creștina copilul

cand se fac botezuri 2022
CITEȘTE: Când se fac botezuri în 2022. Care sunt datele în care îți creștina copilul

Momentul creștinării copilului este unul dintre cele mai importante evenimente, pentru părinți și pentru nou născut. Iată când se fac botezuri în anul 2022!

Ca și nunta, botezul este unul dintre cele mai importante evenimente din viața unei familii. Acestea trebuie respectate și trebuie programate în cele mai oportune momente, pentru ca totul să iasă perfect. Pentru un nou născut, momentul creștinării este unul dintre cele mai importante evenimente.

Părintii au roul cel mai important in organizarea marelui eveniment. De obicei familia asteapta cu nerabdare, taina botezului.

Cu toate acestea, este de preferat ca aceștia să fie conștiienți și să respecte reguliile Bisericii Ortodoxe.

Când se fac botezuri în 2022

Citeste si: DESCOPERĂ: Ce se pune în apa de mir a bebelușului

Cand nu se fac botezuri in 2022

Citeste si: CITEȘTE: Ce se pune pe tava de tăiere a moțului

Când nu se fac botezuri în 2022

Momentul creștinării are o simbolistică deosebit de profundă și semnificativă. În primul rând, acest moment reprezintă debutul în viața fetiței sau a băiețelului, care tocmai a venit pe lume și a pornit la drum. De asemenea, acesta mai reprezintă dragostea nemărginită a părinților și a nașilor, care iși doresc tot binele pentru micuțul lor.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Totuși, care este cel mai prielnic moment pentru  acest moment? Asemanator nuntilor, pregătirile pentru botez încep cu foarte mult timp înainte, deoarece orice aspect trebuie clarificat și pus la punct. Totul să iasă perfect! Din acest motiv, data pe care o alegem să se desfășoare evenimentul trebuie să fie foarte bine gândită și discutată cu preotul bisericii.

Botezul este un eveniment de bucurie și un motiv prielnic pentru a sărbători creștinarea bebelusului.

Mai mult, acest moment nu trebuie să fie propus pentru o zi de sărbătoare sau o zi de abstinență, deoarece nu este potrivt conform dogmei creștine.

Iată care sunt cele mai importante date in care nu trebuie să ne programăm acest eveniment:

Citeste si: DESCOPERĂ: Cele mai frumoase nume de fete în 2022

Se fac botezuri in post 2022

Citeste si: DESCOPERĂ: Cele mai frumoase nume de băieți în 2022

  1. Postul Paștelui, 14 martie – 2 mai, care este cel mai lung și mai aspru dintre toate cele patru posturi mari din an. Acesta durează 40 de zile și este precedat de Săptămâna Albă sau a Brânzei.
  2. Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, 15 iunie – 28 iunie, care s-au ostenit pentru vestirea Evangheliei și pentru răspândirea credinței creștine.
    Se ține până la 28 iunie.
  3. Postul Adormirii Maicii Domnului, 1 august – 15 august, care se ține în cinstea Născătoarei de Dumnezeu și care durează două săptămâni. Din 1 la 14 august.
  4. Postul Crăciunului, 14 noiembrie – 24 decembrie. Lăsatul de sec este serbat pe 13 noiembrie.

Totuși, sunt unii duhovnici care permit creștinarea micuțului, chiar dăcă sunt perioade de post sau sărbători importante.

Conditia obligatorie: cazul este urgent, iar cel mic să aibă nevoie de crestinare cat mai repede posibil. Cu toate acestea, părinților li se va interzice să mai țină o petrecere sau o mica reunine după ceremonia religioasă.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Cum se desfășoară botezul în contextul pandemiei de Coronavirus

Cand nu se fac botezuri in 2022

Citeste si: NOUTATE: Când se fac nunți în 2022. Vezi datele în care îți poți programa nunta

Deși este un evenimet foarte important, iar părinții și-ar dori ca bebelușul lor să aibă parte de cel mai frumos moment, contextul pandemic împiedică acest lucru și limitează aspirațiile acestora. Dacă acum doi ani de zile, părinții și nașii se bucurau de un evenient graddios la care aveau voie să participle cel puțin 300 de persoane, acum lucrurile stau cu totul altfel.

Totodată, familia trebuie să fie conștientă că pericolul nu a trecut și că trebui să acorde seriozitate măsurilor de sanitare, pentru a nu mai exista probleme nedorite. Dacă te pregătești să îți creștinezi fiul sau fiica trebuie să fii foarte selectiv în ceea ce privește numărul de persoane invitate. Mai ales că volumul de persoane a fost redus cu aprope 50% din capacitatea salonul.

De asemenea, doar persoanele care s-au vaccinat anti Covid-19 sau care au trecut deja prin boală pot participa la petrecerea, iar ora la care se va ține evenimentul va fi cuprinsă între orele 05:00-24:00.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Cele mai frumoase nume de băieți în 2022

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies