Află care sunt cele mai periculoase zodii conform statisticilor FBI.
Care sunt cele mai periculoase zodii conform statisticilor FBI
Rac
Aparențele sunt extrem de înșelătoare în cazul nativului din zodia Rac. Prea puțini și-ar putea imagina că sub masca bonomă a acestei zodii se pot ascunde cei mai duri criminali. Conform statisticilor FBI, se pare că Racii se situează pe prima poziție în clasamentul celor mai periculoase zodii, cea mai frecventă cauză a tuturor acțiunilor sângeroase inițiate de aceștia fiind gelozia.
Citeste si:// 3 septembrie 2021// Horoscop zilnic vineri. Află ce zodie are succes cu un proiect!
Săgetător
Săgetătorul poate părea, la prima vedere, un nativ inofensiv, incapabil să rănească, întrucât afișează un chip vesel, jovial, se împrietenește extrem de repede cu cei din jur, însă mulți nu știu că poate avea o latură sadică foarte bine dezvoltată.
Scorpion
Conform analizei specialiștilor FBI, Scorpionii nu se rezumă la crimele la scară mică. Pentru acești nativi, pagubele mari aduc o satisfacție semnificativă. Pot să ucidă în masă cu sânge rece, acest gen de acțiuni făcându-i să se simtă lideri.
Citeste si:// 2 septembrie 2021// Horoscop zilnic joi. Află ce zodie primeşte o surpriză plăcută!
Taur
Taurul este aprig la mânie, se enervează extrem de repede și nu își poate controla reacțiile violente. Conform statisticilor FBI, nativii din zodia Taur apelează la fraude, mai repede decât la crime, deci hoții și bandiții se regăsesc adesea în rândul acestora.
Citeste si:// 4 septembrie 2021// Horoscop zilnic sâmbăta. Află ce zodie primeşte un bonus financiar!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Berbec
Berbecul este extrem de încăpățânat, furia sa fiind greu de oprit. Se aprinde foarte repede, dar se poate stinge la fel de rapid.
Citeste si:|| FEMEIA LEU|| Personalitate, dragoste, caracter, compatibilitate
Copiii/adolescenții și comportamentul criminal
În majoritatea teoriilor generate după ce se răspunde la întrebarea „de ce comit copiii crime", regăsim motive asemănătoare ca în cazul adulților care recurg la gesturi extreme.
- La fel ca în cazul adulților, unii adolescenți ajung să comită crime pentru că suferă de agresivitate cronică și nu au control asupra furiei care vine din interior
- Alți tineri ucid ca răspuns pentru un episod de ostilitate supracontrolată;
- Alții comit crime pentru că se simt copleșiți de sentimente de victimizare,
- Pentru alți adolescenți, crima poate fi consecința unui factor traumatizant care i-a marcat profund
- În cazul tinerilor imaturi si narcisiști, poate să intervină obsesia. Dacă vor fi privați de dragoste și de recunoștință, vor recurge la violență pentru a primi „ce li se cuvine”.
- Mai puțin comune, dar extrem de dramatice, sunt cazurile în care crimele sunt comise de psihotici sau de indivizi care suferă de grave probleme psihiatrice, care-i țin departe de realitate.
Cum stabilesc specialiștii FBI profilul psihologic al criminalilor în serie
„Cum se face profiling-ul? Pe scurt, sunt câteva etape. Întâi sunt strânse toate datele despre locul crimei, suspecți, victime și martori. Toate aceste date sunt analizate și se trag primele concluzii pentru a se vedea dacă avem de-a face cu un criminal în serie sau dacă făptuitorul este o persoană extrem de inteligentă care ar putea comite noi fapte. Apoi se reconstruiește comportamentul criminalului, practic modul în care a comis crima și se insistă pe găsirea ”semnăturii” criminalului, practic ceea ce făptuitorul face pentru a-și satisface nevoile psihologice care l-au determinat să comită crima. Psihologii de la FBI ajung apoi la întocmirea profilului psihologic al făptuitorului care conține multe date despre trecutul lui, despre mediul în care a trăit, despre familie, prieteni. Sunt în această etapă stabilite și eventualele metode de interogare care ar trebui utilizate în anchetă.
FBI face diferența între două tipuri de infractori ”disorganized offenders” și ”organized offenders”.
Acești criminali ”organizați” sunt greu de prins fiindcă fac totul pentru a-și acoperi urmele, citesc și au date despre cum funcționează investigațiile polițienești și urmăresc presa pentru a vedea ce se scrie despre fapta comisă. ”Organized Offenders” comit crime atent premeditate și puse la cale în detaliu. La locul faptei sunt puține indicii, iar acești criminali bine organizați au comportament antisocial, fac diferența dintre bine și rău, dar nu au remușcări. Cei ”dezorganizați” nu-și plănuiesc crimele și la locul faptei sunt indicii utile anchetatorilor. De multe ori sunt fie tineri, fie sub influența alcoolului sau a drogurilor când comit fapta sau suferă de o boală psihică. În multe cazuri acești criminali proveneau din familii dezorganizate și au fost abuzați de rude în copilărie”, conform science.hotnews.ro.
Citeste si:// 1 septembrie 2021// Horoscop zilnic miercuri. Află ce zodie are succes pe toate planurile!