Cât timp se fierb foile de LASAGNA

Lasagna clasica
Lasagna clasica reteta

Vezi mai jos cât timp se fierb foile de lasagna și cum se pregătește sosul Bechamel pentru această rețetă.

Lasagna reprezintă un fel de mâncare italiană compus din straturi suprapuse de paste subțiri, alternând cu umpluturi precum ragu(compoziție de carne de vită sau porc) și alte legume, dar și cu brânză și condimente și mirodenii. Mâncarea poate fi acoperită cu mozzarella rasă topită.

Lasagna, ca tip de paste, reprezintă unul dintre cele mai vechi tipuri de paste, fiind atribuite orașului Napoli.

Prima rețetă de lasagna datează la începutul secolului la XIV-lea în Liber de Coquina (Cartea de bucate). În secolul următor, se recomanda fierberea pastelor în supă de pui și îmbrăcarea pastelor în brânză și grăsime de pui, iar în timpul postului, s-a recurs la o rețetă adaptată, lasagna de post, în care carnea a fost înlocuită cu nuci. În toate cazurile, lasagna se coace la cuptor cu lemne sau cuptor electric și se consumă fierbinte.

Cât timp se fierb foile de lasagna

În lasagna tradițională a orașului Napoli, aceasta este stratificată cu cârnat local, chiftele, ouă fierte, brânză ricotta și mozzarella, precum și cu un sos de ragu, un sos de carne. În afara orașului Napoli, lasagna se pregătește cu un ragu mai gros și cu sos Bechamel.

De asemenea, lasagna poate fi pregătită și cu alte combinații de brânză ricotta sau mozzarella, sos se roșii, carne de vită, porc sau pui și legume precum ciupeci, spanac sau dovlecei, în funcție de sezon,

aromatizată cu vin, ceapă, usturoi și oregano.

Citeste si: DESCOPERĂ: Cât timp fierb ciupercile. Ce soiuri se fierb cel mai repede

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Cum se fierb foile de lasagna ca să nu se lipească

Foile de lasagna se pun la fiert într-o oală încăpătoare cu puțină sare.

Se lasă la fiert până se ridică la suprafață. Pentru foile de lasagna din comerț, producătorii recomandă 14- 16 minute de fierbere, însă unele foi de lasagna din comerț nu necesită gătire în prealabil și sunt gata în doar 20- 25 de minute în cuptor, în funcție de ce sos se folosește, ragu sau legume.

Cat timp se fierb foile de lasagna
Cat timp se fierb foile de lasagna pentru a nu se lipi[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: DESCOPERĂ: Cum se fierb corect pastele pentru un preparat ca la carte

Lasagna rețetă cu sos Bechamel

Pe fundul vasului se pune mai întâi un strat subțire de sos alb Bechamel. Se așază cu grija primul strat de foi. Peste foi se pune compoziție de carne, apoi din nou foi, sos alb și carne. Din când în când se apasă cu mâna ca să se așeze bine. Este important ca toată lasagna să stea în sos că să aibă lichid pentru gătire.

Ultimul strat este format din foi și sos alb, fără a mai adăuga un strat de carne. Deasupra se presară cașcaval ras sau parmezan, după gust.

Se acoperă tava cu o folie de aluminiu și se dă la cuptor pentru 35 de minute la 190 de grade. Pentru o crustă uniformă, se scoate folia și se lasă să se rumenească timp de câteva minute. Se lasă apoi să se răcească timp de 10-15 minute și se poate servi.

Acest preparat este foarte bun și reîncălzit la cuptorul cu microunde în cuptorul de la aragaz.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Lasagna reteta cu sos Bechamel
Lasagna reteta cu sos Bechamel, pas cu pas[Sursa foto: PixaBay]

Cum se pregătește sosul Bechamel

Pentru a pregăti sosul Bechamel acasă, aveți nevoie de:
1 l de lapte
45 g de unt
45 g de făină.

Se pune laptele la fiert într-o cratiță care nu se prinde. Separat, se topește untul într-o tigaie, se adaugă făina și se varsă laptele cald, amestecând încontinuu cu un tel, pentru a nu se forma cocoloase. Se lasă sosul pe foc până când începe să fiarbă și să se lege. Se ia tigaia de pe foc și se adaugă sare și piper alb, după gust.

 

Cât despre compoziția de ragu, aceasta poate fi cumpărată direct la borcan sau poate fi pregătită în casă.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Care sunt cei 10 pași pentru a găti PASTELE perfecte

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies