Cât timp trebuie lăsată vopseaua pe păr

Cât timp trebuie lăsată vopseaua pe păr
Cât timp trebuie lăsată vopseaua pe păr

Cum se face vopsirea părului pas cu pas. Iată cât timp trebuie lăsată vopseaua pe păr, dar și care sunt principalele reguli de care să ții cont.

Ce reguli trebuie să respecți înainte să îți vopsești părul acasă? Stiliștii vin cu mai multe sfaturi, pentru ca scalpul și părul să nu aibă de suferit în timpul acestui proces.

Din ce în ce mai multe femei aleg să își vopsească părul, din diferite motive. Unele își doresc o schimbare de look, în timp ce altele pur și simplu își doresc să ascundă firele de păr albe.

Pentru ca nuanța de păr finală de pe păr să se apropie cât mai mult nuanța care apare pe cutia de vopsea, trebuie să ții cont de câteva reguli.

Trebuie să te speli pe cap înainte de vopsire?

Cat timp trebuie lasata vopseaua pe par
Ce spun specialistii despre vopsirea parului[Sursa foto: PixaBay]


De multe ori, femeile fac greșeala să își aplice vopseaua pe părul nespălat de câteva zile, crezând că în acest mod culoarea va rezista mult mai mult timp.
Nimic mai greșit, cel mai bine este ca părul să fie proaspăt spălat.

„Am spus-o de multe ori și o repet. Dacă ții la imaginea ta, nu te încăpățâna să faci experimente și să îți vopsești părul acasă. În prea puține cazuri rezultatul este cel dorit. De aceea, lasă-te pe mâna specialistului care știe să jongleze cu proporțiile și știe ce îi trebuie mai exact părului tău, pentru a obține nuanța dorită”, spune Cristi Pascu, cunoscut hair-stylist.


 se spala parul cu sampon dupa vopsire
Ce spun specialistii, se spala parul cu sampon dupa vopsire?[Sursa foto: Unsplash]

Citeste si: Sfaturi de îngrijire care îți salvează părul

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Primul pas pe care trebuie să îl faci înainte de a te vopsi pentru prima dată este să faci un test de alergie. Este foarte important să faci acest lucru, deoarece te poți alege cu arsuri pe scalp, cu ochii umflați sau chiar cu chelire în zonele afectate.

Se pune puțină vopsea din tub cu degetul, fără a fi amestecată cu oxidantul, și se aplică după ureche. Se lasă timp de 24 de ore și se observă eventuale semne de alergie.

ce se intampla daca stai prea mult cu vopseaua in cap
Vezi ce se intampla daca stai prea mult cu vopseaua in cap [Sursa foto: Unsplash]


De asemenea, trebuie să ții cont de culoarea ta naturală. Nu vei reuși niciodată să deschizi sau să închizi o nuanță cu mai mult de două tonuri printr-o singură colorare, așa că nu te aștepta să devii blondă peste noapte dacă ești brunetă.
Dacă ai părul închis, atunci vei avea nevoie de cel puțin patru ședințe, realizate la cel puțin șase luni distanță pentru a ajunge la o nuanță de blond.

Dacă ai un ton închis al pielii, atunci culorile de păr închise se potrivesc cel mai bine nuanței tale. Un ton galben al pielii, în schimb se potrivește cu culori închise precum castaniul.

Citeste si: CITEȘTE: Ce este balsamul leave-in. Ce beneficii are pentru părul tău

Înainte de a te vopsi, trebuie să te gândești și la o armonie între culoarea pielii, a ochilor și a părului. De asemenea, ține cont și de nuanța sprâncenelor, iar atunci când te vopsești, închide-le sau deschide-le, în funcție de nuanța părului.

Vopseaua se amestecă într-un bol de plastic cu ajutorul unei pensule, iar pentru a împiedica pătarea mâinilor și a hainelor, se vor folosi mănuși și o folie de plastic.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

În cazul în care alegi culori închise, poți folosi o cremă grasă pe care să o aplici pe tot conturul frunții, pe urechi și pe ceafă, pentru a nu păta pielea. Părul alb se comportă diferit față de părul care are melanină în el, așa că este nevoie ca timpul de acționare al vopselei să fie mărit cu 10 minute.

Se spală părul cu șampon după vopsire?

Imediat după vopsirea părului, specialiștii recomandă evitarea folosirii șamponului timp de cel puțin 48 de ore, pentru ca vopseaua să se fixeze cât mai bine în păr. După 3 zile, se poate spăla părul normal cu șampon.

Vopsirea părului începe întotdeauna cu cărarea, fiind cea mai vizibilă. Se aplică bine vopseaua la rădăcini, apoi se coboară spre urechi și se continuă pe lungimea părului. Dacă vreisă vopsești părul pe toată lungimea, după ce ai terminat cu rădăcinile, așteaptă 20 de minute și apoi vopsește și restul părului. Când termini, mai stai timp de 15 minute și apoi spală-te. Dacă părul este complet alb, atunci stai încă 10 minute.



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

DESCOPERĂ: Măști pentru păr vopsit pe care le poți face în casă

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies