Ce se întâmplă in corp dacă nu mănânci o săptămână. 3 Efecte ale postului negru pentru organism

Ce se întâmplă in corp dacă nu mănânci o săptămână. 3 Efecte ale postului negru pentru organism
Ce se întâmplă in corp dacă nu mănânci o săptămână. 3 Efecte ale postului negru pentru organism

Postul negru este practicat încă din cele mai vechi timpuri. Unii oameni îl țin pentru a pierde în greutate, ca o metodă de detoxifiere sau pur și simplu din motive religioase. Află ce se întâmplă dacă nu mănânci o săptămână și care sunt efectele postului negru pentru organsimul tău.

În esență, postul este foarte dificil de urmat, mai ales pentru persoanele care s-au obișnuit deja cu un anumit regim alimentar. Când vine vorba despre postul negru, lucrurile stau cu totul diferit. În ultima perioadă de timp, mulți oameni preferă să țină această „dietă fără alimente” timp de 16 ore pe zi, iar în celelalte 8 să mănânce fracționat, însă medicii nutriționiști sunt de cu totul altă părere.

Un stil alimentar sănătos și echilibrat, alături de minim două ore de antrenament fizic pe zi este recomandarea lor, dar ce se întâmplă când nimic din toate acestea nu funcționează? Astfel, mulți ajung să țină post negru, iar dacă și tu îți dorești acest lucru, vei găsi în mai jos răspunsul la întrebarea legată de ce se întâmplă dacă nu mănânci o săptămână.

Citeste si: CITEȘTE: Dieta fix la fix. Ce să mănânci ca să slăbești sănătos

Ce trebuie să știi înainte de a ține post negru timp de 7 zile

Postul negru, cel în care lipsesc mâncărurile și băuturile de orice fel, a devenit foarte popular în ultima perioadă de timp, deși nu este deloc un concept recent.

Studiile au demonstrat faptul că acesta duce la o scădere a inflamației, a nivelului glicemiei și chiar la o durată prelungită de viață, deci poate avea o mulțime de beneficii asupra organismului, însă doar atunci când are loc un aport adecvat de lichide.

În cazul în care te gândești să ții post negru, este mai mult decât necesar să apelezi la sfatul unui medic nutriționist, mai ales dacă ai anumite probleme de sănătate. După ce ai înțeles și ai acceptat stadiile prin care va trece corpul tău, te poți pregătit atât mental, cât și fizic

pentru experiența în sine.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Pentru început, este indicat să planifici ultima masă și să decizi modul în care dorești să începi postul negru. De asemenea, trebuie să selectezi o zi, un moment anume și să îți organizezi până la ultimul detaliu programul.

Citeste si: DESCOPERĂ: Dieta Dr. Nowzaradan. Principii de bază, alimente permise, sugestie de meniu

Ce se intampla daca nu mananci o saptamana
Ce se intampla daca nu mananci o saptamana[Sursa foto: Pexels]

Ce se întâmplă în organism dacă nu mănânci o săptămână

Corpul tău va descompune glicogenul

Este cunoscut faptul că organismul uman poate rezista fără apă doar trei zile, iar fără mâncare maximum 21 de zile, însă nu toți putem înțelege conceptul de înfometare. Dacă te hotărăști brusc să nu mai mănânci, este important să știi faptul că glicogenul din ficat și mușchi se va trasnforma în glucoză, rezervă pe care organismul tău o va epuiza în aproximativ 12 ore de la ultima masă.

Se acumulează corpurile cetone

Ulterior, corpul tău va folosi aminoacizii pentru a furniza energia necesară, însă doar pentru trei zile. Pentru a stopa scăderea masei musculare, organismul tău va folosi rezervele de grăsimi, fapt care duce și la pierderea în greutate. Chiar dacă pierzi în greutate, creierul tău va fi afectat deoarece nu poate folosi această grăsime, astfel că va căuta energie în corpurile cetone.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

La patru zile distanță, corpurile cetone vor începe să se acumuleze, lucru care va scădea pH-ul sângelui. În timpul acestui proces de cetoză, vei pierde foarte multe din funcțiile creierului, mai exact acelea care te ajută să îți aduci aminte lucrurile de bază.

Citeste si: CITEȘTE: Dietă cu POMELO. Cum slăbești 5 kg în 7 zile

Afectează sistemul imunitar

După aproximativ 7 zile de post negru, organismul tău nu va mai putea lupta împotriva infecțiilor, dat fiind faptul că sistemul imunitar va fi mult prea slab. Vitaminele și mineralele esențiale lipsesc cu desăvârșire, iar corpul uman nu mai are cum să se apere.

„În timpul unei infecții virale, mâncarea oferă glucoză, care poate fi necesară pentru supraviețuire”, a spus imunobiologul Ruslan Medzhitov, în cadrul unui articol publicat de către News Tale.



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Alimente care accelerează arderea grăsimilor

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies