Vezi cele mai populare leacuri bătrânești pentru răceală și gripă. Ce se pune pe piept când ești răcit și cele sunt cele mai bune remedii.
De mii de ani, cu mult înainte de apariția primelor medicamente, oamenii din întreaga lume s-au folosit de lucruri din natură pentru a trata diferite afecțiuni. Plante, condimente, scoarțe de copaci ori părți din animale au fost folosite pentru a ameliora durerile ori pentru a le trata.
Deși mulți consideră că sunt leacuri băbești și că medicii ar trebui să se ocupe de toate afecțiunile, încă mai sunt persoane care apelează la natură atunci când se simt rău.
Ce se pune pe piept când ești răcit
Este sezonul virozelor, al gripei și sezonul când sistemul imunitar este slăbit și când multe persoane se confruntă cu tuse, cu dureri de gât ori cu răceală.
Leacuri bătrânești pentru răceală și gripă
Pe lângă tratamentele convenționale, multe persoane apelează la lămâie și la mierea de albine atunci când răcesc.
Pentru gât, unul dintre cele mai bune remedii este mierea. Considerată un adevărat balsam pentru voce, mierea are o acțiune antibacteriană, calmează gâtul, răgușeala și durerile.
De aceea, mierea este recomandată pentru răceală, să fie consumată cu ceai călduț și cu miere.Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Având proprietăți antiinflamatorii, foile de varză se recomandă pentru tuse și dureri în piept. Se stropesc cu oțet cald îndoit cu apă, se aplică în jurul gâtului și pe piept și se lasă să acționeze peste noapte.
Remedii pentru răceală și tuse
De asemenea, pentru tuse și durerile în piept, se folosește mămăligă. Pregătește mămăligă moale, pune puțin ulei sau cremă de corp pe piept, așază mămăliga fierbinte într-un prosop și așază prosopul pe piept, cât de cald suporți. Stai în pătură, iar rezultatele nu vor întârzia.
Citeste si: Care e temperatura normală a corpului. Când trebuie să te îngrijorezi
Un alt remediu cunoscut în lumea întreagă în caz de răceală este siropul de ridiche neagră. Preparat în casă proaspăt, ajută foarte mult în caz de tuse seacă sau umedă. Se curăță ridichea, se spală bine și se scobește la capătul cu frunze. Se pune într-un vas și se adaugă puțină miere sau zahăr în scobitură. Se pune vasul lângă o sursă de căldură și în câteva ore o să observi siropul pe care trebuie să îl bei.
Citeste si: Cele mai bune analgezice naturale. Scapă de dureri fără medicamente
O altă metodă populară atunci când ești răcit este folosirea cartofilor îmbibați în alcool sanitar. Taie cartofii în felii, pune alcool sanitar peste ele și așază-le pe gât sau pe piept și lasă-le să acționeze.
De asemenea, extrem de eficiente par să fie și semințele de in care se aplică pe piept în zona în care se simte durerea. Așază semințe de in într-o batistă și ține-le pe piept în zona dureroasă.
Bunicii obișnuiau să pună sare într-un prosop, care era încălzită pe sobă. După ce se încălzea, această sare se așeza pe pipet pentru ameliorarea tusei.
Unul dintre cele mai apreciate preparate în cazul tusei sau a durerilor de piept este șodoul. Acesta se prepară dintr-un gălbenuș de ou, o lingură de miere și un pahar de lapte cald. Se consumă repede, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.