Epilarea definitivă a devenit din ce în ce mai utilizată în ultima perioadă de timp. Descoperă, în acest articol, ce însemnă această procedură cu laser și ce trebuie să faci înainte de epilarea definitivă.
Epilarea definitivă cu laser este o procedură foarte des întâlnită atât în rândul femeilor, cât și în rândul bărbaților. Tratamentul este ultilizat pentru îndepărtarea părului nedorit de pe toată suprafața corpului, exceptând zona feței. Dacă își dorești să inițiezi această procedură și nu cunoști toate detaliile, ai ajuns exact unde trebuie! În acest articol vei găsi ce înseamnă tratamentul cu laser, care sunt riscurile acestuia, dar și ce trebuie să faci înainte de epilarea definitivă.
Citeste si: CITEȘTE: Ce trebuie să știi când mergi prima dată la sală
Ce este epilarea definitivă
Epilarea definitivă cu laser reprezintă o procedura care te ajută să scapi de părul nedorit din orice zona a corpului precum picioare, mâini, axilă și alte zone mai sensibile, cum ar fi zona inghinală. Epilarea cu laser acționează asupra foliculilor firelor de par și inhibă dezvoltarea rădăcinii fără a irita sau afecta pielea.
Epilarea laser propune lumina amplificată și stimulată prin emisia de radiații, iar epilarea IPL utilizează un spectru larg de lungimi de undă a luminii, care este ghidat către rădăcinile firelor de păr pentru a le distruge.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ce trebuie să faci înainte de epilarea definitivă
Pentru început, trebuie să știi faptul că procedura nu este recomandată în cazul culorilor de par precum griul, blondul și albul. Tratamentele cu laser pentru astfel de persoane se află încă în stadiu de cercetare pentru găsirea unei soluții eficiente.
Trebuie să eviți pe cât posibil soarele înainte de procedură, atât cel natural, cât și metodele artificiale precum solarele.
De asemenea, nu poți efectua procedura de epilare definitivă în cazul în care pielea ta este deja bronzată. Epilarea definitivă pe pielea bronzată poate reduce eficiența procedurii și poate amâna obținerea rezulatului dorit.Trebuie să faci un test de probă pentru a vedea reacțiile pielii! Nu toate tipurile de piele reacționează la fel în cadrul acestui tratament de epilare definitivă, astfel că medicul clinicii pe care ai ales-o se va ocupa de setările aparatului în mod personalizat, în funcție de tipul tău de piele și de folicul pilos.
Pentru a avea rezultatele dorite, este mai mult decât necesar să te asiguri de faptul că procesul va fi efectuat de către profesioniști, care dispun de certificări și autorizații, de tehnologie, aparatură și materiale moderne și calitative.
Ce nu ai voie să faci după epilarea definitivă
1. Nu ai voie să faci duș fierbinte sau baie caldă timp de 24 ore.
2. Nu ai voie să faci saună timp de 48 ore deoarece acest lucru poate afecta pielea sensibilă după terapie.
3. Nu expune pielea la soare, mai ales dacă nu sunt folosite creme cu factor de protecție solară mare. Expunerea la soare a zonei epilate crește riscul de apariție a petelor pe piele și a arsurilor solare.
Contraindicațiile epilării definitive
Epilarea definitvă nu este recomandată femeilor însărcinate! Potrivit specialiștilor, femeile însărcinate ar trebui să evite acest tratament deoarece ar putea avea anumite efecte asupra sănătății fătului.
Epilarea cu laser este contraindicată persoanelor care poartă stimulator cardiac. Aceste persoane ar putea avea parte de amețeală, puls neregulat și bătăi rapide ale inimii în cazul în care sunt supuse epilării definitive cu laser.
Epilarea cu laser nu trebuie efectuată în cazul în care suferi de diabet, epilepsie, cancer, herpes, infecții pe piele, boli endocrine, tulburări hormonale sau boli de sânge.