Ce trebuie să știi când mergi prima dată la sală

Ce trebuie sa stii cand mergi prima data la sala
Ce trebuie sa stii cand mergi prima data la sala

Dacă te-ai hotărât să îți schimbă stilul de viață și să începi ședințele la sală, ai ajuns exact unde trebuia. În acest articol vei găsi cele mai utile informații, care cu siguranță te vor ajuta să trasformi prima experiență la sală într-o adevărată pasiune.

La fel ca în orice activitate din lume, începutul poate fi de multe ori confuz și plin de obstacole, însă cu ambiție și devotament vei reuși să îmbini foarte ușor utilul cu plăcutul. Dacă te-ai hotărât să faci primii pași în lumea fitness -ului, fii sigură că ai ajuns în locul potrivit, căci în rândurile de mai jos îți vom explica, pas cu pas, tot ce trebuie să știi când mergi prima dată la sală.

Citeste si: CITEȘTE: Ce trebuie să știi când cumperi un apartament

Ce trebuie sa stii cand mergi prima data la sala
Ce trebuie sa stii cand mergi prima data la sala[Sursa foto: PixaBay]

Ce trebuie să știi când mergi prima dată la sală

Pentru început, trebuie să îți setezi obiectivele și să te gândești foarte serios la cât de mult vrei să te schimbi în următoarele luni, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic.

Este adevărat faptul că exercițiile cu propria greutate și aparatele din sălile de sport te ajută să slăbești, însă ambiția și dorința de care ai nevoie pentru a-ți menține scopul inițial te ajută să lucrezi și la nivelul psihicului. Vei vedea rezultate și în ceea ce privește modul tău de gândire, mai ales după ce îți vei atinge primele scopuri, încrederea în sine va crește și cu siguranță îți vei dori din ce în ce mai mult.

De asemenea, este foarte important să afli ce vrei să faci și ce ți se potrivește cel mai bine. Mersul la sală este, de fapt, un termen extraordinar de complex, deoarece presupune o multitudine de sporturi și tipuri de antrenamente. Din acest motiv este foarte important să găsești exercițiile și aparatele de fitness care ți se potrivesc, în primul rând pentru a executa totul corect și în al doilea rând pentru a-ți aduce satisfacție.

Foarte multe persoane preferă bodybuilding-ul, acesta punând accentul pe exerciții de dezvoltare a masei musculare și pe cele de cardio care te ajută să scapi de kilogramele în plus.

Citeste si: CITEȘTE: Ce trebuie să știi când mergi prima dată cu avionul

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Ce trebuie sa stii cand mergi prima data la sala
Ce trebuie sa stii cand mergi prima data la sala[Sursa foto: PixaBay]

Antrenorii recomandă persoanelor care abia au început ședințele la sală să încerce, în primele zile, câteva exerciții de bodybuilding pentru a descoperi dacă li se potrivesc sau nu. În caz contrar, se pot alege oricând și sesiunile de pilates, aerobic și zumba, foarte bune pentru a scăpa de kilogramele în plus.

Înainte să te duci la sală este recomandat să te documentezi în legătură cu ce presupune antrenamentul pe care vrei să îl urmezi.

Dacă ai un antrenor personal, consultă-te cu acesta și stabilește de comun acord antrenamentul care te avantajează.

Un alt aspect extrem de important pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când te hotărăști să își schimbi stilul de viață este sala la care te abonezi. De multe ori căutăm ca aceasta să fie cât mai aproape posibil de casă sau de muncă, însă trebuie să ai în vedere mai multe criterii de selecție.

În cazul femeilor, nu este deloc plăcut să te trezești într-o sală unde se antrenează de regulă bărbații, în primul rând pentru că situația este inconfortabilă și, în al doilea rând, pentru că s-ar putea să nu găsești aparatele și greutățile de care ai nevoie sau care ți se potrivesc. Îți recomandăm să cauți pe internet specificațiile și review-urile sălii la care dorești să mergi, asta înainte să te duci la ghișeu să-ți faci un abonament.

Citeste si: CITEȘTE: Ce trebuie să știi când cumperi un câine

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Ce trebuie sa stii cand mergi prima data la sala
Ce trebuie sa stii cand mergi prima data la sala[Sursa foto: PixaBay]

Ce trebuie să ai la tine când mergi la sală

- o sticlă de apă
- adidași de schimb
- pantaloni sport și tricou
- prosop
- elastice de păr
- căști

Dacă ești pentru prima dată în sala de fitness, roagă personalul să îți arate cum funcționează aparatele, unde sunt vestiarele și să îți spună care sunt regulile pe care trebuie să le respecți. Fiecare sala de sport are o serie de reguli, fie legate de încălțămintea cu care nu ai voie să vii de afară, fie de obligativitatea prosopului. Unii manageri nu acceptă folosirea aparatelor fără a pune prosopul propriu pe acesta, deoarece pielea suporturilor s-ar putea deteriora.

Pentru început, este foarte important să începi cu cardio, fie pe banda de alergare, bicicletă sau eliptice. Astfel îți vei încălzi mușchii, încheieturile și vei crește pulsul în așa fel încât corpul să fie pregătit pentru efort.

Dacă vrei să folosești un aparat, dar nu ești sigură cum funcționează, întreabă antrenorii din sală fără să îți fie rușine! Le poți solicita și o demontrație, asta pentru a fi sigură că execuți corect exercițiile. În cazul în care nu ai un antrenor personal, te poți folosi de aplicațiile pentru sport, care îți vor recomada mișcări pentru fiecare grupă de mușchi.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Cum să recâştigi încrederea şi să reconstruieşti relaţia

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies