Ana Aslan a fost femeia care a descoperit elixirul tinereții. Românca a înființat primul Institut de Geriatrie din lume și i-a tratat pe Charlie Chaplin, JF. Kennedy și Winston Churchill.
Ana Aslan se numără printre cele mai cunoscute cercetătoare din lume. Românca a studiat îndelung îmbătrânirea celulară și moleculară și a reușit să deschidă primul Institut de Geriatrie din lume. H3 Gerovital, tratamentul ei împotriva îmbătrânirii, a fost folosit de multe personalități ale vremii respective.
Ana Aslan și elixirul tinereții
Oamenii au fost interesați, încă din cele mai vechi timpuri, de procedeele prin care tinerețea ar putea fi păstrată pentru o perioadă cât mai îndelungată.
O româncă a fost însă cea care a descoperit secretul și l-a prezentat lumii întregi. Este vorba despre Ana Aslan, femeia care a creat primul Institut de Geriatrie din lume, în 1952. Acesta poartă numele de ”Institutul Naţional de Geriatrie şi Gerontologie „Ana Aslan“.
Din studiile româncei s-a inspirat și Organizația Mondială a Sănătății, care a folosit modelul de organizare al Anei Aslan, pentru a înființa și alte institute, care s-au ocupat de tratamentul îmbătrânirii celulare și moleculare.
Ana Aslan s-a născut în Brăila, în 1896, și a studiat medicina la Universitatea din București, din 1915 și până în 1922. Și-a ales specializarea în geriatrie, cardiologie și gerontologie.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Întreaga viață s-a ocupat de studiul tratamentului împotriva îmbătrânirii. În 1952 a creat produsul H3 Gerovital, care i-a adus recunoașterea pe plan mondial. Tratamentul era folosit de persoanele de vârsta a treia.
De altfel, Ana Aslan a încercat, de-a lungul carierei, să-i ajute pe oamenii în vârstă și să le trateze diferite probleme cu care se confruntau aceștia.
Ana Aslan i-a tratat pe Charlie Chaplin, Pablo Picasso sau John F. Kennedy
Medic, cercetător și inventator, Ana Aslan a tratat, de-a lungul vieții, diferite personalități ale vremii respective. Astfel, pe mâna ei au ajuns Charlie Chaplin, Mao Zedong, Pablo Picasso, JF. Kennedy, Sir Winston Churchill, Yaser Arafat, Regele Arabiei Saudite, Mareşalul Charles de Gaulle, regele Marocului, mareşalul Tito, mareşalul Fanco, Miguel Asturias, Somerset Maugham, Indira Ghandi, preşedintele Suharto, Claudia Cardinale, Salvador Dali Mao, dar și soții Ceaușescu.
Cu toții au vrut să testeze pe pielea lor celebra vitamină H3, inventată de româncă. Aceștia trimiteau un avion personal, pentru a o aduce la ei acasă pe Ana Aslan.
Românca a creat și primul medicament care putea să întârzie procesul de îmbătrânire, novocaina sau procaina. Acesta este un anestezic local de sinteză, cu efect stabilizator al membranei celulare. Asta înseamnă că novocaina protejează celulele de influențele nocive din jur. Gerovitalul a fost prezentat pentru prima oară, la nivel mondial, în 1956, în cadrul Congresului Therapiewoche, de la Karlsruhe, iar apoi la Congresul European de Gerontologie, de la Basel.
Citește și: Secretul Anei Aslan- Cum a reusit sa ajunga la 92 de ani. Ce a mancat in fiecare zi
Produsl inventat de Ana Aslan stimulează procesele de regenerare a țesutului hepatic, a mucoasei gastrice, dar și a măduvei osoase.
”Să fii veșnic tânăr nu înseamnă să ai 20 de ani, înseamnă să fii optimist, să te simți bine, să ai un ideal în viață, pentru care să lupți și pe care să-l cucerești”, și-a descris doctorul Ana Aslan filosofia de viață.