Cine a fost Elena Ceaușescu, considerată „geniul rău” al dictatorului comunist Nicolae Ceauşescu

Cine a fost Elena Ceaușescu, considerată „geniul rău” al dictatorului comunist Nicolae Ceauşescu
Cine a fost Elena Ceaușescu, considerată „geniul rău” al dictatorului comunist Nicolae Ceauşescu

Detalii incredibile ies la iveală despre Elena Ceaușescu, „geniul rău” al dictatorului comunist Nicolae Ceauşescu.

Lenuţa Petrescu sau Elena Petrescu, pe numele ei de fată, era la începuturi doar o textilistă simplă, care făcea parte dintr-un partid marginalizat, cu doar câțiva membri, aflat în afara legii. 

Destinul a adus-o însă pe Lenuţa lui „Briceag” din Petreşti la brațul lui  Nicolae Ceauşescu, un tânăr ucenic de cizmar din Scorniceşti. Prima întâlnire a celor doi a fost în cadrul unui bal muncitoresc din Ferentari, pe data de 13 august 1939, organizat de lucrătorii din industria textilă, de pielărie şi încălţăminte.

De ce a primit Elena Ceauşescu porecla „Păsărica” 

Lenuţa Petrescu a crescut într-o famile săracă de țărani, aşa cum a mărturisit chiar ea. Tatăl ei, pe nume Nae și mama sa, Alexandrina, aveau doar patru hectare de pământ şi o căsuță modestă la țară.

Tatăl Elenei a primit porecla „Briceag”, întrucât acesta vindea bricege, cuie, ace și alte articole de gen pentru a-și întreține familia, având un fel de magazin gospodăresc specific.

Lenuţa a fost poreclită la rândul ei „Păsărica”, dintr-un motiv greu de imaginat. La acea vreme, se zvonea că viitoarea doamnă Ceușescu nu purta niciodată lenjerie intimă.

Citeste si: Cu câți bărbați s-a iubit Elena Ceaușescu

Elena Ceaușescu s-a iubit cu fratele lui Nicolae Ceauşescu

Gogu Petrescu, fratele mai mare al Elenei Ceaușescu, a adus-o pe tânăra textilistă în București și a introdus-o în cercurile comuniste.

Înainte ca Gogu să o aducă pe Lenuța în capitală, acesta fusese arestat pentru activitatea desfășurată în Partidul Comunist. 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Ajunsă în București, Lenuța l-a întâlnit pe Marin Ceauşescu, cel care avea să devină cumnatul său. Multe voci au afirmat la acea vreme că Lenuţa s-ar fi iubit cu Marin Ceauşescu înainte să devină  soția dictatorului Nicolae Ceaușescu.

Datorită acestuia, Lenuța a ajuns în „Cercul Cultural Muncitoresc” şi în anul 1937 avea să devină membră a Partidului Comunist Român.

Citeste si: CITEȘTE: Cine a fost Zoia Ceaușescu, singura fiică a cuplului Nicolae și Elena Ceaușescu| Controversele care i-au marcat viața

Elena Ceușescu, evoluția de la textilistă la om de știință

După căsătorie, Nicolae și Elena Ceaușescu au avut trei copii: Valentin, Zoia si Nicu.

A fost atașată de ei, însă multe voci au afirmat că dictatoarea avea un comportament extrem de dur față de aceștia. Daniel Valentin, nepotul de fiu, ar fi fost preferatul ei.

Spre deosebire de alte soții de demnitari, Lenuța și-a dorit să aibă studii înalte. Elena Ceaușescu nu a mers la facultate zi de zi însă, având un regim special de învățare, cu meditații la domiciliu și  sprijin în redactarea lucrărilor.

Citeste si: CITEȘTE: Cine a fost Violeta Andrei. Actrița care a făcut-o geloasă pe Elena Ceaușescu

După ce a absolvit Institutul Politehnic, Facultatea de Chimie Industrială, Elena Ceaușescu a început să lucreze la ICECHIM. Aceasta a devenit secretară de partid pe institut într-un timp foarte scurt. După moartea ilegalistului Gabriel Mureșan, Elena Ceaușescu a preluat postul de directoare, începând să se închipuie om de știință.

Citește și: Top 11 cele mai bune filme lansate în anul 2024, conform IMDb! Genuri variate pentru toți cinefilii- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro

Elena Ceaușescu, acuzată de familia dictatorului că ar fi practicat prostituția

Familia lui Nicolae Ceaușescu a lansat o serie de acuzații extrem de grave cu privire la adevăratele preocupări ale doamnei Ceaușescu. Ipoteza prostituției a fost susținută după anii 1990 și de unul dintre frații dictatorului, Andruță, care nu a ezitat să-și învinuiască fosta cumnată, nu doar de prăbușirea familiei, ci și de rolul major pe care Elena Ceaușescu l-a jucat în tragedia națională petrecută între anii 1965 și 1989.

Andruță Ceaușescu a scos la iveală detalii șocante din viața Elenei susținând că, în anii de război, pe când se afla într-o vizită la tânăra textilistă de pe atunci, care urma să devină soția marelui dictator, a fost martorul unor scene greu de imaginat. Andruță a povestit că ar fi surprins-o pe Lenuța într-o cameră închiriată în București alături de cumnata acesteia, Adela, petrecând dezbrăcată alături de soldații germani. 

Citeste si: Cum au scăpat de închisoare homosexualii, hoţii şi speculanţii în comunism. Decretele de graţiere emise de Ceauşescu

Obsesia neștiută a Elenei Ceaușescu în materie de sex

Soția lui Nicolae Ceaușescu avea o obsesie neobișnuită în materie de sex. Aceasta le ordona agenților să planteze microfoane în camerele altor demnitari pentru a putea afla astfel toate detaliile din intimitatea lor. Se pare că nici copiii acesteia nu făceau excepție.

„Pe la mijlocul anilor 70, Elena a vrut să știe cum face Violeta dragoste. Câteva zile mai târziu, când i-am pus un magnetofon pe birou, Elena nu se mai sătura ascultând înregistrarea. – C…a dracului, a spus Elena respirând din greu. Ascult-o, dragă, cum șuieră din vârful limbii și cum începe-apoi să urle ca hiena, de-ți sparge timpanele. Din acea zi, Elena a făcut o pasiune pentru Violeta. În aprilie, Elena a cerut să i se instaleze echipament de ascultare în „camera din spate”, iar după aceea a început să păstreze casetele cu Violeta. Și altele”.



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Cine a fost Violeta Andrei. "Ceauşeasca îi tot repeta soţului meu: «Lasă, dragă, o să moară». Ei bine, n-am murit, a murit ea, în decembrie 1989”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Cine a fost Elena Ceaușescu, considerată „geniul rău” al dictatorului comunist Nicolae Ceauşescu

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies