Cine este SERGIU MOROIANU, soțul lui Clotilde Armand. "Mi se părea că lovitură sorții este așa de mare, că nu ne vom reveni niciodată."

Cine este soțul lui Clotilde Armand
Cine este SERGIU MOROIANU, soțul lui Clotilde Armand. "Mi se părea că lovitură sorții este așa de mare, că nu ne vom reveni niciodată."

Află cine este Sergiu Moroianu, soțul primarului Sectorului 1 al Bucureștiului, Clotilde Armand și câți ani de căsnicie îi leagă pe cei doi.

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al capitalei, este căsătorită cu Sergiu Moroianu, de mai bine de 24 de ani, având împreună doi copii. Acesta a urmat studii în străinătate și se poate lăuda cu un CV impresionant.

Sergiu Moroianu este doctor în matematică

Sergiu Moroianu este doctor în matematică și absolvent al Universității „Massachusetts Institute of Technology”.  Cunoaște cinci limbi străine, engleza, franceza și germana la nivel avansat, spaniola și portugheza la nivel conversațional.

Clotilde Armand și Sergiu Moroianu s-au cunoscut pe când amândoi studiau în Statele Unite ale Americii, fiind colegi la „Massachusetts Institute of Technology”. 

Citeste si: BIOGRAFIE: Cine este Sore Mihalache| data nașterii, relație amoroasă, copii

Soțul lui Clotilde Armand a fost coleg cu Nicușor Dan

Soțul lui Clotilde Armand a fost coleg, la Institutul de Matematică al Academiei Române, cu deja celebrul Nicușor Dan, cei doi fiind fondatorii Asociației „Tinerii pentru Acțiune Civică”.

Sergiu Moroianu se poate lăuda cu numeroase premii pentru performanțele sale în sfera matematicii. În anul 1990, acesta s-a clasat pe locul 2 la Olimpiada Internaţională de Matematică, urmând ca în 2004, să fie laureat al premiului „National Foundations for Science and Arts“.

În luna decembrie a anului 2016, ca urmare a unui conflict cu Nicușor Dan, Sergiu Moroianu a fost exclus din USR.

Acesta s-a reîntors în partid abia în anul 2019.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

totul despre sotul lui clotilde armand

Citeste si: BIOGRAFIE: cine este soțul Danei Rogoz. Cu ce se ocupă Radu Dragomir

Cine este Clotilde Armand

Clotilde Marie Brigitte Armand  s-a născut în oraşul Pointe-à-Pitre din regiunea Guadeloupe(Franța), pe 28 iunie 1973.

Clotilde Armand este, de profesie, inginer, urmând studiile Universității „ Massachusetts Institute of Technology ”. Aceasta se poate lăuda cu funcția de manager la nivel internațional, dar și cu cea de primar al Secorului 1 al capitalei.

Clotilde Armand are o viață de familie împlinită, fiind mama a patru copii. Aceasta este căsătorită cu Sergiu Moroianu din anul 1997, cei doi fiind împreună de pe vremea când încă erau în băncile facultății.

„Sunt născută în Franţa, familia mea locuieşte la Vichy în regiunea istorică Bourbonnais. La Vichy, staţiune balneară burgheză, au fost trei generaţii de doctori Armand-Giraudoux. Bunica mea paternă era verişoară primară a scriitorului Jean Giraudoux, iar bunica maternă era fiica contelui de Champs de Saint-Leger. Dar sunt şi românca prin “adopţie”, căsătorită cu matematicianul Sergiu Moroianu, cercetător la Academia Română. Am ales să trăiesc în România deoarece soţul meu este român.

Ne-am cunoscut pe când aveam 22 de ani, în timpul studiilor în SUA la MIT. Acolo studenţii europeni se strângeau în Clubul European, chiar dacă există o demarcaţie naturală pe linia est-vest pe care la început nu o înţelegeam. La MIT sunt mulţi asiatici, americani, indieni, fiecare cu specificul lor. În faţa altor culturi complet diferite, noi europenii ne simţeam mult mai solidari între noi decât aici în Europa, unde contează foarte mult chiar şi din ce regiune eşti.

În 1999 ne-am stabilit prima dată în România, am mai plecat apoi câţiva ani în Germania şi Franţa, dar am simţit mereu că locul meu este aici. Până la urmă, eu şi familia mea am hotărât să ne stabilim definitiv la Bucureşti, mai ales că trei dintre copiii noştri s-au născut în România. De când am făcut această alegere am cerut cetăţenia română, pe care am obţinut-o în 2015. Astăzi nu-mi imaginez viaţa mea în altă parte decât în România. De fapt, sunt apropiată sufleteşte de români.”  a precizat Clotilde pentru  Gândul.ro.

clotilde armand si sergiu moroianu

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citeste si: TOTUL despre: Cine este Viviana Sposub| data nașterii, relații amoroase, carieră

Clotilde Armand a intrat în cursa pentru postul de primal al Sectorului 1 și a reușit să se claseze pe prima poziție, având o carieră în domeniul managementului de peste 20 de ani. Aceasta a știut că se va descurca de minune în această funcție, datorită experienței acumulate de-a lungul anilor.

Drama lui Clotilde Armand

Ceea ce multă lume nu știe este că viața lui Clotilde Armand a fost marcată de o serie de tragedii, care au determinat-o să scrie și un volum, în care își spune povestea de viață, intitulat „Am ales România. Povestea Mea”.

Clotilde Armand a pierdut două fiice. Ondine a plecat printre îngeri la numai o săptămână după Botez, în anul 2011 urmând ca fetița de 10 ani a cuplului Clotilde Armand-Sergiu Moroianu să fie lovită mortal de un motociclist pe trecerea de pietoni. În urma impactului, bărbatul implicat în accident și-a pierdut viața.

Când a murit, am crezut că va fi sfârșitul perioadei fericite din viața noastră, sfârșitul tuturor ambițiilor pentru mine și pentru Sergiu. Adică mi se părea că lovitură sorții este așa de mare, că nu ne vom reveni niciodată. După accident, mult timp am negat realitatea. Apoi, m-am gândit că avem o parte din familie pe pământ și o parte în ceruri, o parte care ne așteaptă și pe noi.

M-am gândit că ne vom ruga mult și prin rugăciune, prin împărtăşanie, prin mintea noastră vom fi mereu împreună și va fi că înainte. Vom vorbi cu ea așa, normal, în viața de zi cu zi. La început voiam să-i pun masă Clarei cu noi și îmi amintesc cât de mult am suferit și am plâns când Sergiu a refuzat categoric să-i pun pantofii sub bradul de Crăciun. În amintirea Clarei, dau fiecărui copil câte un lucru de-al ei, pentru că așa făcea ea: dădea cadouri tuturor  ”, a scris Clotilde Armand în cartea sa.

Citeste si: PORTRET: Cine este Clotilde Armand| data naşterii, studii, căsătorie, copii



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Cine este VIVIANA SPOSUB. "Plângeam în fiecare zi! Cam atât de greu mi-a fost când m-am mutat în București. Nu aveam pe nimeni, dar aveam un vis."

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies