Cu ce se înlocuiește vinul în mâncare

Cu ce se înlocuiește vinul în mâncare
Cu ce se înlocuiește vinul în mâncare

Gustul pe care îl oferă vinul în mâncare este greu de înlocuit, însă există totuși o listă cu alimente care se potrivesc de minune cu preparate gătite în mod obișnuit cu această băutură alcoolică. Descoperă cu ce se înlocuiește vinul în mâncare:

Preferat de toți bucătarii, vinul este ingredientul perfect în prepararea meniurilor din carne, însă multe persoane nu pot consuma acest tip de băutură din cauza anumitor probleme de sănătate sau pur și simplu pentru că nu suportă gustul.

Chiar și așa, vinul roșu și șampania sunt din start imposibil de înlocuit, dat fiind faptul că nimic nu poate echivala aroma oferită de acestea două tipuri de băuturi alcoolice. Este aproape imposibil să înlocuiți șampania în cazul în care spumantul este un ingredient necesar într-un fel de mâncare.

Pe lângă arome, sunt și alte aspecte foarte importante pe care le conferă vinul:

Citeste si: CITEȘTE: 4 Reţete cu AVOCADO pentru slăbit. Ce beneficii are acest fruct în diete şi nu numai

Cu ce se inlocuieste vinul in mancare
Cu ce se inlocuieste vinul in mancare[Sursa foto: PixaBay]

Vinul, ingredientul magic în bucătărie. Cu ce se înlocuiește vinul în mâncare

Aciditatea- Tonurile acre sunt inerente tuturor vinurilor uscate și, atunci când sunt fierte, par mai accentuate.

Dulceaţa- Când vinul este fiert, concentrația de zahăr crește și dulceața este mai puternică. Zaharurile reziduale sunt prezente chiar și în vinurile uscate și, în funcție de soiul de struguri, dulceața acestuia poate fi mai mult sau mai puțin pronunțată.

Notele fructate- O parte foarte importantă a gustului vinului o reprezintă nuanțele aromatice. Acestea cresc pe măsură ce lichidul se evaporă.

Așadar, chiar dacă la prima vedere pare imposibil de înlocuit vinul în preparatele  ,noastre, am descoperit o listă cu alimente care s-ar putea potrivi perfect în locul acestuia. Iată cu ce se înlocuiește vinul în mâncare:

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: CITEȘTE: Alimente care îți dau energie și slăbești

Cu ce se inlocuieste vinul in mancare
Cu ce se inlocuieste vinul in mancare[Sursa foto: PixaBay]

Cu ce se înlocuiește vinul în mâncare

Sucul de lămâie

Adăugarea acestuia în diferite feluri de mâncare ar putea fi o modalitate excelentă de a stimula aromele, mai ales dacă dorești ca rezultatul final să aibă un gust aspru. Sucul de lămâie este acid, așa că poate fi adăugat la marinate pentru a ajuta la fragilizarea cărnii.

De regulă, sucul de lămâie se folosește în locul vinului alb. Cu toate acestea, este destul de acid și nu ar trebui să înlocuiască vinul alb în mod egal, pentru a evita supraîncărcarea gustului mâncării. Înainte de a-l adăuga la rețete, sucul de lămâie trebuie diluat cu părți egale de apă. În cazul în care o rețetă necesită o cană de vin alb, înlocuiți-o cu o jumătate de cană de suc de lămâie amestecată cu o jumătate de cană de apă.

Sucul de lămâie este bogat în substanțe nutritive, iar o jumătate de cană oferă 94% din necesarul zilnic de vitamina C, pe lângă potasiu, vitaminele B, vitamina E și magneziu.

Sucul de roșii

Sucul de roșii este un bun înlocuitor al vinului roșu, datorită acidității și culorii similare. În funcție de gustul dorit, sucul de roșii poate fi folosit în loc de vin roșu.

Deoarece sucul de roșii este amar, poate fi util să îl amestecați cu suc de fructe. De asemenea, este potrivit în rețetele care necesită marinare. Nu uitați că are un gust foarte diferit de vin, deci poate fi benefic să testați gustul la gătit pentru a vă asigura că obțineți rezultatul dorit.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul- stirilekanald.ro

Sucul de roșii nu este doar un ingredient excelent pentru gătit, ci este și sănătos. O cantitate de doar 237 ml oferă peste 20 de nutrienți diferiți, inclusiv 74% din necesarul zilnic de vitamina C și 22% pentru vitamina A.

Kombucha

Poate fi un excelent substitut pentru vin. Un kombucha făcut cu ceai verde, ceai alb sau câteva ceaiuri de plante și îmbătrânit la un raport optim de aciditate și dulceață poate fi la fel de bun înlocuitor pentru vin ca și cidrul.

Citeste si: CITEȘTE: Dieta cu ceai de pătrunjel. Cum slabesti 5 kg în 7 zile

Cu ce se inlocuieste vinul in mancare
Cu ce se inlocuieste vinul in mancare[Sursa foto: PixaBay]

Cidrul de mere sau pere

Cidrul este unul dintre cei mai buni înlocuitori ai vinului în orice rețetă. Cu o aromă similară, cidrul poate îndeplini cu succes majoritatea funcțiilor unui vin, dovadă fiind numărul mare de rețete de cidru similare cu rețetele în care se folosește vin. Un exemplu de astfel de rețetă este midia, care poate fi gătită cu același succes atât în ​​cidru, cât și în vin alb.

Bulion

Bulionele sunt soiuri universale care pot fi folosite pentru orice fel de mâncare, atât de legume, cât și de carne sau chiar de pește. În plus, pentru preparatele din carne puteți găti bulion de vită albă sau roșie, pentru preparate din pește- bulion de pește, pentru preparate din fructe de mare- bulion din capete și scoici de creveți. Nu uitați de echilibrul acid-zahăr adăugând cantitatea potrivită de oțet și zahăr.

Dacă nu aveți niciunul dintre ingredientele menționate anterior, puteți folosi doar apă pentru a înlocui vinul la gătit. În timp ce apa nu adaugă aromă, culoare sau aciditate rețetei, aceasta oferă un lichid care va împiedica vasul să devină mai uscat decât se aștepta. Dacă aveți oțet sau zahăr, îl puteți amesteca cu apă pentru a îmbunătăți gustul.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Cu ce se înlocuiește zahărul

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Cristina Spătar, mărturii sfâșietoare despre moartea mamei sale: ”Îmi rupea sufletul să o văd suferind”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?


Cookies