Află în ce combinații culinare, poți savura gofrele!
Gofrele pot fi preparatele culinare ideale, pe care le poți servi la micul dejun. Acestea sunt perfecte pentru cea mai importantă masă, deoarece sunt sănătoase și îți asigură energie pentru restul zilei.
Acest preparat este orgianar din Belgia și cunoscut în întreaga lume. Cei care apreciază acest desert sunt impresionaţi de gust și textură.
Gofrele se împart în două categorii:
Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se mănâncă FALAFELUL
Gofre de Bruxelles
Gofre de Liège
Gofrele de Bruxelles sunt din aluat mai subţire, un pic mai gros decât cel de clătite şi datează din secolul XVIII. Cele de Liège sunt cu unt şi au o consistentă mai bogată. Acestea conţin zahăr candel şi datează din secului XIX.
Gofrele sunt deseori confundate cu clătitele, din cauza aspectului și a gustului. Cu toate acestea, deși modul de prepare este diferit, ingredientele sunt asemănătoare.
Totuși, acest desert este diferit și extrem de delicios. După ce l-ai consumat, cu sigurantă, îl vei introduce în alimentația ta.
În Belgia, unele gofre sunt alimente des întâlnite la magazinele de pe stradă. Multe persoane le mănâncă direct cu mâinile.
Totuși, cele mai multe gofre sunt servite pe o farfurie și mâncate cu un cuțit și o furculiță. Cu toate acestea, le puteți experimenta cu diferite toppinguri și garnituri savuroase.Pentru a putea diversifica acest desert, trebuie să cunoști mai întâi modul de preparare. Deși pare că ai nevoie de foarte multe ingrediente, iar tehnica este destul de dificilă, lucrurile nu stau deloc așa.
Chiar dacă nu ai mai făcut până acum gofre, asta nu înseamnă că prima încercare va fi nereușită.
Trebuie doar să urmezi cu exactitate primii pași și vei vedea că rezultatul! Va fi pe măsura așteptărilor tale.
Cum se prepară gofrele
Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se mănâncă BURRATA
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Gofrele belgiene se consumă calde, imediat după ce au fost coapte și sunt extrem de delicioase.
Rețeta pentru acest desert este extrem de simplă și delicioasă. Odată ce ai încercat acest desert, o să-ți dorești să repeți gătirea acestui preparat, în special când simți nevoia de ceva dulce.
Mai mult, dacă ești mamă și vrei să fii remarcată cu un desert special, ar fi bine să-ți notezi această rețetă.
Ai nevoie de nouă ingrediente, pe care le ai cu siguranță în bucuătăria ta.
Ingrediente pentru a prepara gofrele:
Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se mănâncă HALLOUMI
- 2 ouă
- 150 g faina
- 150 ml lapte
- zahăr vanilat
- 50 g unt topit
- un praf de sare
- coajă de lămâie
- zahăr pudră
- o bucăţică de unt pentru aparatul de vafe
După ce te-ai asigurat că ai toate ingredientele și cantitățile suficiente pentru a realiza desertul, atunci pune-ți șorțul de bucătărie și treci la treabă.
Pentru aluatul de gofre, trebuie să bați albuşurile spumă cu un praf de sare. După aceea vei adăuga şi zahărul vanilat, gălbenuşurile. Urmează untul topit şi laptele... treptat.
Vei renunţa la mixer şi vei continua cu un tel pentru încorporarea făinii. În final se adaugă şi coaja de lămâie.
Pentru coacerea acestui desert avem nevoie de un aparat de vafe. Există sub diverse mărimi şi modele, aparate care fac vafele mai groase sau mai subţiri.
Vei adăuga cu un polonic, compoziţia şi vei întinde până aproape de margine, apoi se va închide aparatul.
Durata de coacere va fi de doar 4 minute. După care le vei scoate cu o spatulă, abia după ce s-au copt. Aceste vafe simple de casă se servesc pudrate cu zahăr vanilat, diferite creme, sosuri sau cu frişcă bătută.
Citește și: De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat- stirilekanald.ro
Cum se mănâncă gofrele
Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se mănâncă șerbetul
De-a lungul timpului, au existat numeroase combinații în ceea ce privește modul prin care poți consuma gofrele.
Iată care sunt cele mai întâlnite combinații de gofre
Gofre sau vafe cu cacao, nuca şi rom;
Gofre sărate cu cașcaval sau brânză;
Gofre cu înghețată
Gofre cu fructe
Gofre cu miere
Gofre cu sirop de arțar
Gofre cu ciocolată
Gofre cu dulceață
Încearcă și tu acest preparat și bucură-te de savoarea gofrelor.