Cu ce se mănâncă GULAȘUL

cu ce se mananca gulasul
Cu ce se mănâncă GULAȘUL

Nu ai mâncat niciodată Gulaș?! Ei bine, acest articol este pentru toţi cei care să încerce aceasta delicioasă mâncare. Ce este gulașul și cum îl poți prepara.

Dacă nu ai încercat niciodată gulaș, pentru că nu ai știu cum se prepară, acum este momentul să înveți.

Gulaşul este una dintre mâncărurile tradiţionale și celebre ale maghiarilor.

Acest preparat se regăseşte adesea în zona Ardealului.

Ce este gulașul

Citeste si: CITEȘTE: Cât timp se fierbe BULGURUL

Reteta gulas unguresc

În Ungaria, rețeta originală este cea cu vita, viţel sau mânzat, dar acum se folosesc şi alte feluri de carne, precum porc, pui, curcan, miel, oaie. 

Totuși, există diferite moduri în care gulașul poate fi preparat.

Cu ce se mănâncă gulașul

Dacă nu ai încercat niciodată vreo rețetă de gulaș, ar trebui să o faci, deoarece este delicioasă și bogată în proteine.

Iată câteva rețete, care te-ar putea ajuta să aduci bucătăria maghiară la tine acasă.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: DESCOPERĂ: 4 Tipuri de dressing pentru salata ta de legume

Reţeta clasică de gulaș unguresc tradițional

Deși pare o rețetă grea, datorită timpului de preparare și a ingredientelor, dacă vei urma pașii, vei fi extrem de surprins.

Ingrediente gulaș unguresc tradițional

 

  •  1 kg carne de vită/mânzat/viţel;
  •  70 ml ulei;
  •  2 cepe roşii mari;
  •  5 cartofi nu foarte mari;
  •  4 morcovi;
  •  1 roşie mare;
  •  1 ardei gras verde;
  •  7 căţei de usturoi;
  • pătrunjel, frunze de ţelina, condimente (sare, piper, paprikă).

 

Mod de preparare gulaș 

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce poți înlocui CARNEA. Alege un al aliment sănătos că înlocuitor

cu ce se mananca gulasul

Bate ouăle, pune sarea şi toarnă treptat, cam 80-90 de g de faină. Amestecă bine ingredientele, până obții un aluat pe care îl poți frământa un pic, ca să-l modelezi ușor.

Împarte aluatul în 3-4 părti și rulează-le, până obţii baghete. Taie-le în bucăţele de câte 1 cm.

După ce ai terminat cu alatul, vei prepara gulaşul: toaca ceapă mărunt și călește-o 1-2 minute. Adaugă carnea, toarnă apa şi lasă totul la fiert, pentru aproximativ două ore, adăugând din când în când câte o cană cu apa.  După aceea, adaugă toate zarzavaturile şi usturoiul, după ce carnea a fiert deja o oră. 

Adaugă apă și lasă gulașul la fiert încă 40 de minute. Adaugă găluștele. Lasă gulaşul să se odihească, 30 de minute, cu capacul pus. Pentru decor poţi folosi câteva frunze de pătrunjel tocat mărunt. Poftă bună!

Rețetă de gulaș cu ciuperci și carne de porc

Aceasta este una dintre rețetele gulaș, care se bucură de un success colosal, mai ales în zona Ardealului.

Mult succes!

Ingrediente gulaș cu ciuperci și carne de porc

  • 1 kg carne de porc;
  • 500 g ciuperci;
  • 4 cepe;
  • 5-6 caţei usturoi;
  • 4 linguri pasta de tomate;
  • 1 linguriţa boia de ardei dulce;
  • 60 ml ulei;
  • 2-3 crenguţe de rozmarin verde;
  • piper, sare.

Mod de preparare gulaș cu ciuperci și carne de porc

 

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Trebuie să călești ceapa, usturoiul, ciupercile tăiate bucăţi mari. Apoi adaugă pasta de tomate şi două căni de apă. Adăugă carnea, călită separat, sarea, piperul, foile de dafin, boiaua; acoperă cu un capac și lasă totul la fiert 40 de minute. Adaugă apă, dacă vezi ca gulaşul scade mult. Când este gata, decorează cu crenguţele de rozmarin. 

gulas

Citeste si: DESCOPERĂ: Rețetă de Gulaș unguresc. Mod de preparare și ingrediente

Rețeta de gulaș din carne de porc și de vită

Rețeta asta este de-a dreptul delicioasă. Nu doar că vei fi încântat, dar îți vei dori să o repeți lunar.

Ingrediente gulaș din carne de porc și de vită

 

  • 250 g pulpa de vită/mânzat/viţel;
  • 250 g pulpa porc;
  • 250 g ceapă;
  • 600 ml apa;
  • 3 linguri unt topit;
  • 4-5 căţei de usturoi;
  • 1 linguriţa oţet;
  • 1 linguriţa faina;
  • 250 g roşii decojite;
  • 300 g cartofi;
  • 2 linguri smântână;
  • 5-6 foi de dafin;
  • boia dulce şi iute, piper, sare.

 


Mod de preparare gulaș din carne de porc și de vită

Taie carnea cubuleţe şi adăugă peste ea piperul. Topeşte untul şi căleşte carnea în el, doar cât să prindă un pic de culoare. Pune usturoiul tăiat, nu pisat şi ceapă, mărunţită. Adaugă boiaua, oţetul, roşiile decojite, sarea, frunzele de dafin şi 600 ml de apă și lasă amestecul la fiert, o oră şi un sfert. Apoi adaugă cartofii tăiați cubulețe și fierbe încă 15 minute. La final amesteca faină cu un pic de apă şi pune-o peste gulaş.  

Acum că deții foarte multe informații despre gulaș, nu-ți rămâne decât să încerci una dintre aceste rețete.



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Cu ce poți înlocui CARNEA. Alege un al aliment sănătos că înlocuitor

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies