Iată cele mai gustoase și hrănitoare combinații pe care le poți realiza având ca ingredient de bază humusul.
Năutul este una dintre cele mai importante surse de proteine, pasta de susan pe care o regăsim în conținutul humusului este extrem de bogată în grăsimi sănătoase și calciu. O felie de pâine integrală prăjită, unsă cu pasta de humus, poate reprezenta un mic dejun rapid, gustos și sănătos, în același timp, bogat în proteine și carbohidrați. Trebuie să știți însă că humusul nu se consumă doar alături de pâine prăjită sau lipie, există multe alte combinații în care îl puteți integra pentru a obține o masă delicioasă.
Humusul poate fi integrat cu succes în orice dietă, întrucât este sărac în calorii și menține starea de sațietate destul de mult timp. Trebuie să aveți însă grijă cu ce alimente îl combinați.
În continuare, vă vom prezenta preparatele care se potrivesc de minune cu humusul!
De exemplu, un bol mare cu orez integral sau cartofi dulci la cuptor, spanac sotat simplu, roşii, castraveţi, avocado şi două linguri de humus poate ține locul unui prânz sau unei cine, care va aduce o multitudine de nutrienți în corpul tău.
Citeste si: 3 preparate delicioase și sănătoase din năut
Mic dejun cu humus. Combinaţii gustoase și pline de nutrienți
Humusul vine din Orientului Mjlociu și conține boabe de năut, usturoi, suc de lămâie, ulei de măsline și susan.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Toate aceste ingrediente se vor amesteca și astfel va rezulta celebra pastă hrănitoare, bogată în minerale, fibre, proteine și grăsimi nesaturate, benefice pentru organism.
Dacă v-ați săturat de combinația clasică de humus și toast sau lipie și vă doriți să variați meniul, aveți la dispoziție o multitudine de toppping-uri care au un gust delicios în combinație cu pasta de năut.
Citeste si: Reteta de humus cu ardei copti
Iată ce combinații puteți realiza, având ca ingredient principal humus ul:
- toast cu humus și ou,
- toast cu humus şi ciuperci sotate;
- toast cu humus, roşii, castraveți şi busuioc;
- toast cu humus, avocado şi roşii cherry;
- toast cu humus, rodie şi nucă;
- sandviş cu humus, ciuperci și ceapă la tigaie;
- toast cu humus, castravete şi piper;
- toast cu humus,ridichi, avocado şi rucola;
- toast cu humus şi seminţe de floarea-soarelui coapte;
Citeste si: Cele 5 alimente perfecte in curele de slabire! Le poti manca oricand!
Cu ce se mănâncă humusul
Iată alte 5 modalități prin care poți adăuga humusul în programul tău alimentar:
- Humusul poate fi combinat cu legume preparate la cuptor, fierte sau crude. Puneți humusul într-un bol și adăugați felii de legume proaspete. Cele mai gustoase combinații au ca elemente principale castraveții, morcovul, dovlecelul, conopida și fasolea verde.
- Humusul este folosit adesea ca bază în compoziția unui hamburger, mai ales în cazul celor vegetarieni, pentru un plus de consistență și savoare. Humusul va înlocui astfel sosurile nesănătoase folosite pentru un hamburger clasic(maioneza, ketchupul sau muștarul).
- Puteți să combinați humusul și cu bruschete, adăugând roșii cherry tăiate mărunt, ulei de măsline și busuioc, pentru a intensifica aroma. Acest preparat este extrem de îndrăgit în restaurantele italiene. Combinația de humus și bruschete crocante îți va aduce o experiență culinară unică, italiano-libaneză!:)
- Humusul este delicios și în combinație cu cerealele integrale. De asemenea, poate fi integrat în platourile de aperitive alături de biscuiți crocanți și grisine. O altă combinație delicioasă poate fi aceea de humus cu pită.
- Humusul se combină perfect cu falafelul, realizându-se astfel un mix de arome orientale. Poți adăuga și lipie, pentru a obține o masă ceva mai consistentă.
Citeste si: 5 variante de mic dejun sanatos, bun si pentru copii
Citeste si: Humus rosu- gustos si foarte sanatos