Cu ce se poate înlocui parmezanul

cu ce poate fi inlocuit parmezanul
Iata cu ce poate fi inlocuit parmezanul 

Iată mai jos cu ce poate fi înlocuit parmezanul și de ce a devenit atât de cunoscut în întreaga lume acest preparat.

Parmezanul este unul dintre cele mai iubite tipuri de brânză din toată lumea, iar multe persoane nu își pot imagina viața fără acest aliment.

În mod normal, nu ar trebui să ai niciun motiv pentru a înlocui parmezanul dintr-o rețetă. Există, însă, și situații care impun acest lucru. Iată în articolul de mai jos cu ce se poate înlocui parmezanul astfel încât să se obțină un gust apropiat.

Parmezanul definește un tip de brânză tare, a cărei origini se află în Italia, o țară care a oferit lumii întregi mai multe tipuri de brânzeturi extrem de apreciate. Deși se gătește și se consumă în întreaga lume, parmezanul autentic se produce în anumite regiuni controlate din Italia. Parmezanul autentic este distins prin denumirea Parmigiano Reggiano.

Citeste si: Cum faci cel mai aspectuos platou cu brânzeturi sau “cheese board”. 5 idei de aranjare

Diferența între parmezan și cașcaval

Acest tip de brânză este preparat din lapte de vacă, iar textura sa este una granulată și densă, având o culoare gălbuie. Pentru a obține gustul dorit, acest parmezan are nevoie de o perioadă de maturare îndelungată, de câteva luni, spre deosebire de cașcaval. Cu cât parmezanul este mai picant, cu atât mai vechi este acesta.

Parmezanul conține 30% apă, restul până la 100% fiind nutrienți necesari organismului uman.

Pe piață, parmezanul se regăsește în formula clasică, de triunghi, ori parmezan ras. În frigider, rola de parmezan se păstrează învelită într-o hârtie ceratî și apoi într-o pungă de plastic, pentru a evita uscarea acestuia. Nu se recomandă depozitarea lui la aer. De asemenea, se poate păstra până la șase luni și în congelator.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce se poate înlocui ricotta

diferenta intre parmezan si cascaval
Care este diferenta intre parmezan si cascaval [Sursa foto: PixaBay]

P armezanul se prepară în vase din cupru din lapte integral și lapte smântânit, peste care se adaugă zer și fermenți. După ce se scoate din formele de oțel în care este păstrat pentru o anumită perioadă de timp, parmezanului i se aplică in strat de ceară, este mutat în saramură pentru 25 de zile,
apoi se mută în niște camere speciale pentru o perioadă de un an, timp în care se maturează. 

De cele mai multe ori, parmezanul este un ingredient principal în rețetele de pizza ori de paste, pentru a obține un gust intens și aromat. De asemenea, poate fi adăugat și la omlete, ciuperci umplute, risotto ori pentru platouri cu fructe și alte brânzeturi.

Deoarece are un gust intens, nu este nevoie să exagerezi cu cantitatea folosită.

Acest parmezan se dă printr-o răzătoare specială deasupra felului de mâncare dorit.

Cu ce poate fi înlocuit parmezanul

Atunci când vine vorba despre înlocuirea parmezanului, există câteva alternative mai ieftine.

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Cu ce se poate inlocui parmezanul
Care sunt inlocuitorii parmezanului[Sursa foto: PixaBay]

Prima dintre ele este Grana Padano. Acest tip de brânză este mai ușor de găsit în magazine și ceva mai ieftin decât parmezanul. Grana Padano are arome asemănătoare cu cele ale parmezanului, așa că poate fi un înlocuitor potrivit atunci când vă doriți să păstrați gustul intens al mâncării. Se folosește cu succes la diferite preparate la cuptor sau la paste, așa că poate fi inclus și în meniul dumneavoastră.

Cel de-al doilea tip de brânză care poate înlocui parmezanul este Pecorino Romano. Acest tip de brânză este obținut din brânză de oaie, nu de vacă precum parmezanul. Din acest motiv, are mai multă grăsime și este mult mai sărat decât parmezanul, așa că se recomandă folosirea unei cantități extrem de mici sau reducerea cantității de sare din preparat. Pecorino Romano se folosește cu succes la pastele carbonara, precum și la pastele cu mai multe tipuri de brânză ori la pizza cu mai multe tipuri de brânză.

Cel de-al treilea înlocuitor al parmezanului este brânza numită piave. Acest tip de brânză se apropie cel mai mult de gustul parmezanului, fiind obținut tot din lapte de vacă, însă nu este lăsat la maturat la fel de mult, astfel că are un gust ceva mai dulce. Se folosește deasupra pastelor, în risotto sau la legume la cuptor.

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Cât timp se fierb foile de LASAGNA

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies