Cu ce se scot petele de grăsime de pe haine

Cu ce se scot petele de grasime de pe haine
Cu ce se scot petele de grăsime de pe haine

Chiar dacă de fiecare dată când mâncăm suntem atenți, este imposibil să nu ne pătăm cu diferite alimente, lichide sau chiar grăsime.

9 trucuri pentru a scoate petele de grăsime de pe haine

Citeste si: DESCOPERĂ: Reguli de curățenie la birou

Pudra mentolată

Aceasta se poate folosi pentru a îndepărta petele recente de grăsime. Adăugați pudra mentolată pe pata pe care o aveți și lăsați-o să acționeze timp de 10-15 minute.

După acest interval de timp, îndepărtați-o cu o perie de haine. În cazul în care petele sunt încă vizibile, puneți haina în mașină de spălat la program cu apă rece.

Creta

Puneți pe respectiva pată cretă și lăsați să acționeze timp de 10-15 minute, pentru a o îndepărta apoi cu ușurință. Și de această dată, dacă pata încă persistă, o puteți băga la mașină de spălat tot la program cu apă rece.

Sare și alcool sanitar

Pentru denim și in se recomandă folosirea acestei metode. Se amestecă sarea cu alcoolul sanitar și turnați conținutul peste pata de grăsime. Îmbibați soluția cu ajutorul unei cârpe moi pentru a ajunge mai bine în material. Tot în jur de 10-15 minute o lăsați să acționeze, iar apoi spălați haina la program normal.

cum scot petele de grasime

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se scot petele de vin roșu

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Detergent lichid de vase

Acoperiți pata de grăsime în detergent lichid de vase, folosindu-vă de o cârpă moale pentru a-l întinde mai ușor, astfel se va dizolva mai ușor.

Puteți apoi să băgați haina liniștit în mașină de spălat la programul obișnuit, iar dacă pata încă persistă, se recomandă să spălați iar haina.

Spray fixativ

Această metodă se folosește pentru a îndepărta petele de grăsime mai vechi. Pulverizați spray-ul fixativ pe pata de grăsime și ajutați-vă de un prosop de hârtie pe care îl veți plasa între spray și material.

Timp de 30 de minute se lasă fixativul să acționeze, iar apoi puteți spăla haina în mod obișnuit.

Șampon de păr

Șamponul se toarnă direct pe pata de grăsime și se întinde tot cu ajutorul unei cârpe moi. Astfel ajută șamponul să pătrundă în material mai ușor. Se lasă la acționat timp de 10-15 minute, ca mai apoi să spălați haina la program normal.

Este o metodă care poate da roade datorită faptului că șamponul este folosit și pentru a îndepărta uleiuri naturale, dar și grăsimea de pe păr și scalp.

pete de grasime

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se curăță vopseaua lavabilă uscată de pe haine

Cola

Chiar dacă aceasta este o băutură pe care preferați să o consumați cu alte ocazii, aflați că poate ajuta și la îndepărtarea unei pete de grăsime mai vechi.

Se toarnă lichidul peste pata de grăsime și se lasă să acționeze timp de 1-2 ore. Apoi se spală bine haina în mod obișnuit.

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025- stirilekanald.ro

Gel de aloe vera

Hainele care au pete de grăsime se înmoaie în apă rece. Peste ele se toarnă gelul de aloe vera și se masează cu putere, timp de câteva minute în mod continuu. Astfel, gelul va pătrunde în materialul hainelor. Puteți spăla apoi hainele, însă la program cu apă rece.

Detergent special pentru îndepărtarea petelor

Veți avea nevoie de șervețele de hârtie, detergent blând, apă caldă și detergent de îndepărtare a petelor. Dacă pata este proaspăt făcută, ia un șervețel și pune-l pe partea interioară a materialului, iar cu cealaltă parte ține apăsat pe pată.

Apoi clătește haina cu apă caldă  timp de 30 de secunde. Imediat după vei turna puțin detergent pe pată și vei freca materialul, pentru a se înmuia. Se lasă 10 minute și se clătește iar. Se repetă procesul în cazul în care pata încă nu a ieșit. Poți de asemenea să bagi haina și la mașină de spălată, după ce te asiguri că a ieșit mare parte din pata de grăsime.

pete de grasime pe haine

Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce se scot PETELE de pe HAINE ALBE



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Cu ce se curăță vopseaua lavabilă uscată de pe haine

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Cele mai cunoscute stiluri vestimentare pentru femei

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies