Vezi mai jos cum trebuie să cureți bureții de machiaj și pensulele, pas cu pas. De ce lucruri ai nevoie.
Curățarea corectă și regulată a bureților de machiaj, precum și a pensulelor este absolut necesară pentru a-ți păstra tenul sănătos și fără iritații.
În perii pensulelor de machiaj, precum și în bureții cosmetici se dezvoltă mii de bacterii după fiecare utilizare. Deși nu sunt vizibile cu ochii liberi, aceste bacterii ajung mai apoi pe față și sunt extrem de periculoase pentru ten. Pot genera afecțiuni ale pielii precum psoriazis, reactivitate cutanată, dermatită atopică, rozacee și chiar acnee, așa că nu trebuie să treci peste acest pas în rutina ta zilnică.
De aceea, specialiștii recomandă curățarea temeinică a tuturor ustensilelor folosite pentru machiaj, fie că este vorba despre beauty blender, bureței ori pensule.
De fiecare dată când aplici un nou produs pe față cu ajutorul unei pensule sau a unui burețel are loc un schimb invizibil de microorganisme, între față și produsele folosite. În interiorul bureților se pot forma colonii de bacterii, celule moarte, sebum și impurități.
Regula de aur a folosirii pensulelor de machiaj este aceea de a o folosi tu și doar tu, pentru a evita răspândirea unor boli. În cazul în care apelezi la un machiaj profesionist, fii foarte atentă la ce pensule sunt folosite și dacă sunt curate. Același lucru se recomandă și în cazul bureților de machiaj.
Citeste si: DESCOPERĂ: Sfaturi pentru MACHIAJ. Cum să te machiezi respectând toți pașii
Cu
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Cu ce se spală bureții de machiaj
Deși există numeroase produse pe piață pentru curățarea pensulelelor sau a bureților de machiaj, ingredientele sunt cam aceleași cu cele pe care le ai deja în casă.
Pentru pensulele de pudră, farduri de pleoape și de obraz, cel mai simplu și mai accesibil produs de curățare este un șampin obișnuit pentru păr, urmat de aplicarea unei cantități mici de balsam. Aplică o picătură de șampon pe palma umezită, umezește pensula sau burețelul și apoi masează ușor pensula pe palmă, până observi că iese murdăria din ea.
Citeste si: DESCOPERĂ: Machiajul de iarnă. Ce se poartă în 2021-2022
Nu exercita o presiune prea mare, deoarece se pot rupe firele ori se pot deteriora. Procedează la fel și cu burețelul umezit bine înainte. În acest caz, poți turna direct șampon sau un săpun lichid pe el și să îl freci ușor în mână.
Stoarce-l ușor în mână de mai multe ori și repetă procesul cu șamponul ori cu săpunul, până când este perfect curat. Specialiștii recomandă spălarea bureților de machiaj imediat după folosire, pentru ca fondul de ten și celelalte produse cremoase să nu apuce să intre în profunzimea lui. Întregul proces de curățare al unui burețel nu durează mai mult de 1- 2 minute, așa că îl poți avea mereu curat și la îndemână pentru folosire.
După ce ai spălat burețeii sau pensulele de machiaj, trebuie lăsați la uscat pe un prosop curat sau pe mai multe șervețele de hârtie, care să absoarbă apa.În cazul în care burețelul este foarte murdar, poți folosi pentru început ulei de măsline, apoi săpun lichid și apă călduță.
O altă tehnică de a spăla pensulele este să adaugi apă într-un pahar, în care să pui câteva picături de șampon ori de săpun lichid hipoalergenic. De asemenea, poți adăuga și câteva picături de ulei de măsline. Ia fiecare pensulă și rotește-o de câteva ori în amestecul obținut, până pensula începe să se curețe.
Clătește bine fiecare pensulă apoi cu apă călduță și pune-o la uscat. De asemenea, poți apela și la un săpun solid, pe care să rotești cu atenție fiecare pensulă udă. Sub un jet de apă călduță, rotește ușor pensula pe săpunul solid și vei vedea cum încep să iasă urmele de machiaj.