Iată cum poți prepara măști pe bază de amidon chiar la tine în bucătărie, folosind doar câteva ingrediente simple.
Cum poți prepara măști cu amidon
Masca pe baz ă de roșii și amidon
Decojiți o roșie coaptă și pisați-o cu ajutorul unei furculițe. Amestecați piureul obținut cu aproximativ trei lingurițe de ulei de măsline și cinci lingurițe de amidon de porumb.
Aplicați masca pe bază de amidon pe toată lungimea părului și lăsați-o să acționeze aproximativ o oră. Pentru a spori eficiența acestui amestec, puteți izola părul cu ajutorul unui înveliș din plastic.
Citeste si: Cum să arăți mereu bine fără prea mult efort. Sfaturi pentru un aspect impecabil 24/7
Masca mixtă pe bază de amidon
Pentru a prepara această mască de păr aveți nevoie de câteva frunze de zmeură, frunze de coacăze, smântână și două lingurițe de amidon.
Mix-ul obținut se aplică pe părul curat, de preferat ar fi să-l umeziți înainte. Lăsați-l să acționeze timp de 30 de minute, apoi șamponați părul și clătiți cu apă călduță.
Citeste si: Cum să-ți faci bucle lejere la tine acasă, dacă ai părul mediu
Mască simplă cu amidon
În doar câteva minute, puteți prepara cea mai simplă mască pe bază de amidon, amestecând trei linguri de șampon sau balsam de orice tip cu o lingură de amidon. Acest mix ese perfect pentru femeile cu părul creț și nu numai.
Mască pe bază de amidon pentru toate tipurile de păr
Fierbeți câteva foi de varză într-o oală, apoi tocați-le foarte fin și amestecați-le cu o linguriță de ulei de măsline și două linguri de amidon.
Aplicați amestecul obținut pe tot părul timp de 30 de minute, izolați termic capul cu un înveliș de plastic sau cu un prosop, apoi șamponați și clătiți.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: 5 măști de față cu miere pentru un ten impecabil
Ce este amidonul și în ce cazuri îl folosim
Amidonul este un produs de origine vegetală, care se folosește adesea pentru prepararea alimentelor.
Amidonul este adăugat adesea în conținutul cremelor de corp, întrucât are efecte benefice asupra pielii. De asemenea, amidonul de porumb este recomandat în cazul măștilor de păr, întrucât este extrem de potrivit pentru părul cu tendință de îngrășare.
Adesea, poate înlocui cu succes celebrul șampon uscat, pe care femeile îl folosesc pentru a avea o rădăcină fresh atunci când părul nu este proapăt spălat.
Citeste si: Sfaturi pentru hidratarea tenului acasă
Cum să folosiți amidonul pentru păr
Amidonul vă poate ajuta să dați un refresh părului gras în doar câteva minute.
Realizați o cărare și presărați praf de amidon la rădăcină, apoi repetați prodedeul până acoperiți toată suprafața capului. Lăsați-l să acționeze timp de 5 minute, apoi îndepărtați surplusul cu ajutorul unui pieptăn sau al uscătorului de păr cu aer rece.
Astfel, părul tău va căpăta rapid un aspect îngijit și va părea proaspăt spălat.
În cazul în care plecați în camping sau într-o drumeție și nu aveți posibilitatea să vă spălați părul foarte des, puteți adăuga în bagaj un pliculeț de amidon. Va fi de mare folos.
De asemenea, amidonul poate fi folosit pentru a adăuga volum părului drept, dar și pentru a separa buclele în cazul femeilor cu părul creț.
Citeste si: Uleiuri noncomedogenice bune pentru piele. Hidrateaza fără să încarce tenul
„ Aportul zilnic de minimum 30 g de fibre dietetice, implicit de amidon rezistent la digestie, constituie una dintre premisele unei diete sănătoase și echilibrate care ar putea reduce riscul de patologii cronice ”, spun specialiștii.
Sursele alimentare de amidon rezistent:
- produsele integrale pe bază de cereale (pâinea integrală sau fulgii integrali din cereale), leguminoasele, în special năutul, fasolea roșie sau lintea
- cartofi cruzi, mei, bananele verzi
- alimente pe bază de amidon preparate termic și răcite (pâine veche de o zi, cartofi, paste, orez, fulgi de porumb).
Citeste si: 8 TRUCURI de la folosi bicarbonatul de sodiu în rutina ta de frumusețe.