Cum să alegi pantofii cu toc confortabili. Află ce trebuie să cunoști atunci când alegi pantofi cu toc

Cum să alegi pantofii cu toc confortabili. Află ce trebuie să cunoști atunci când alegi pantofi cu toc
Cum să alegi pantofii cu toc confortabili. Află ce trebuie să cunoști atunci când alegi pantofi cu toc

Pantofii cu toc arată superb și fac picioarele unei femei să pară extrem de sexy. Cum ne alegem însă pantofii cu toc, în așa fel încât să fie și confortabili?

Orice femeie știe că pantofii cu toc o pot transforma într-o divă sexy. Ce ne facem însă cu durerile de picioare, care apar după ce stăm mai multe ore pe tocuri? Ei bine, există soluții. Tot ce trebuie să faceți este să respectați câteva reguli, atunci când vă cumpărați o astfel de încălțăminte.

Cu siguranță vi s-a întâmplat să vedeți femei care pot sta o zi întreagă pe tocuri și nu au niciun fel de probleme.

Parcă vă roade puțin invidia că dumneavoastră nu puteți face asta, nu? Stați liniștite, că orice problemă are și soluții. Așadar, dacă vreți să purtați pantofi cu toc, dar vă e teamă că nu sunt confortabili, înseamnă că până acum ați greșit, atunci când i-ați cumpărat. 

Pantofii cu toc, o provocare sexy pentru femei

Citeste si: CITEȘTE: Cum să mergi corect pe tocuri înalte. Trucuri și sfaturi pentru a rezista ore în șir încălțată în pantofi

Cei mai comozi pantofi stiletto

Citeste si: CITEȘTE: Cum să devii mai feminină și atrăgătoare. Sfaturi esențiale despre atitudine, stil și igienă

Trebuie să fim conștiente că pantofii cu toc, mai ales dacă vorbim despre cei stiletto, nu vor ieși niciodată din tiparele modei. Așa că orice femeie care se respectă trebuie să aibă cel puțin o astfel de pereche. 

Asta nu înseamnă că trebuie să suportați dureri de picioare, umflături sau bășici.

Trebuie doar să respectați anumite reguli, care o să vă ajute, atunci când vă luați pantofi cu toc

În primul rând, nu vă cumpărați niciodată pantofi cu toc dimineața. Ideal este să mergeți la cumpărături seara, când picioarele sunt deja umflate.  O altă greșeală este și aceea că femeile nu merg în magazin încălțate cu pantofii pe care vor să-i cumpere. Este extrem de important să faceți asta.

Doar așa o să vă dați seama dacă respectiva pereche de pantofi este sau nu confortabilă. 

Dacă simțiți chiar și cel mai mic disconfort atunci când faceți câțiva pași pe tocuri, imaginați-vă cu o să vă simțiți după ce veți sta ore în șir încălțată. 

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

O altă problemă de care ar trebui să țineți cont este și aceea că tocurile vă pot cauza probleme la coloană, mai ales dacă nu purtați ceea ce este potrivit pentru dumneavoastră. 

Sfaturi ca să alegeți cei mai confortabili pantofi cu toc

Citeste si: CITEȘTE: Cum să scapi de zgârieturile de pe pantofii de piele

Tipuri de tocuri pantofi

Citeste si: CITEȘTE: Cum să te machiezi în funcție de culoarea rochiei

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că fiecare femeie este diferită. Este valabil și în cazul picioarelor. Chiar dacă, de exemplu, purtați același număr cu al unei prietene, asta nu înseamnă că încălțămintea pe care o poartă ea o să fie comodă și pentru dumneavoastră. 

Depinde foarte mult de conformația piciorului și de lățimea acestuia.

Tocmai de aceea, atunci cănd vă cumpărați pantofi cu toc, fiți foarte atentă ca degetele picioarelor să aibă suficient loc. 

În cazul în care pantofii nu sunt largi, o să simțiți dureri puternice la nivelul degetelor, iar în timp, acest lucru poate duce la artrită. 

La fel de importantă este și înălțimea tocului. Dacă nu purtați în general încălțăminte cu toc, nu vă grăbiți să vă luați pantofi cu toc de 10 centimetri. 

Medicii susțin că înălțimea perfectă a tocului ar trebui să se situeze între 2,5 și 7,5 centimetri. Gândiți-vă că atunci când mergeți pe tocuri, spatele, genunchii și gleznele au cel mai mult de suferit, pentru că puneți o presiune în plus pe aceste zone. 

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

În cazul în care vreți să purtați tocuri în fiecare zi, aveți grijă ca acestea să nu depășească 4 centimetri. 

cum alegi pantofii cu toc

Dacă nu știați, puteți chiar să și calculați care este înălțimea perfectă a tocurilor pentru dumneavoastră. Astfel, măsurați-vă înălțimea corpului, dar și lungimea piciorului, de la șolduri până unde începe laba piciorului.  Împărțiți aceste două valori și veți obține înălțimea ideală pentru tocuri. 

Contează foarte mult și materialul din care sunt făcuți pantofii. Chiar dacă veți plăti mai mult, cumpărați-vă pantofi de calitate. Picioarele dumneavoastră o să vă fie recunoscătoare. 

Ideali sunt pantofii din piele sau din piele întoarsă, pentru că sunt mai flexibili și o să vă facă să vă simțiți confortabil. 

Pentru început, cumpărați-vă pantofi cu toc mai gros, ca să aveți mai multă stabilitate. Este important și să nu purtați aceiași pantofi cu toc în fiecare zi. Creați un echilibru în acest sens. Puteți să purtați o zi tocuri, iar cealaltă zi să renunțați la ele. 

Fiți atente și la modelul pantofilor. Astfel, dacă aveți glezne mari, nu purtați niciodată pantofi care au curea pe gleznă, pentru că veți mări vizual această parte a corpului. 

Pantofii care au tocul ascuțit sau cei care sunt decupați în față crează iluzia unor picioare mai lungi și mai subțiri. 



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Ce articole sunt la modă toamna aceasta. Cum să te îmbraci ca să fii în trend

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies