DESCOPERĂ: Cum să devii stewardesă. Pașii pe care trebuie să îi faci și ce condiții trebuie să îndeplinești

Cum sa devii stewardesa
Cum sa devii stewardesa, pas cu pas

Iată ce trebuie să faci pas cu pas pentru a deveni stewardesă. Afla cum completezi CV stewardesă și de ce trebuie să ții cont pentru a fi însoțitor.

Din ce în ce mai multe tinere își doresc să devină stewardesă. Dar până să ajungi să lucrezi pentru o companie aeriană, iată cum să devii stewardesă.

Pașii pe care îi faci pentru a deveni însoțitor de zbor

Trebuie să treci peste interviu

Înainte de a fi angajat, participi la un interviu.

Nu ți se cere să ai o experiență prealabilă în aviație, dar după angajare, trebuie să urmezi cursurile necesare ibținerii licenței de însoțitor de zbor. Costul pregătirii este suportat de către compania aeriană.

Un aspect fizic plăcut

Companiile aeriene apreciază un aspect fizic plăcut, așa că ai grijă ca la interviu să ai unghiile îngrijite, un machiaj discret și o ținută decentă.

Condiții pe care trebuie să le îndeplinești ca să devii stewardesă

Vârsta

Când vine vorba despre vârstă, companiile aeriene europene angajează însoțitori de bord care au minimum 18 ani, în timp ce mai multe companii din Orient angajează însoțitori de bord care au împlinit 21 de ani. De cele mai multe ori vârsta maximă nu este specificată în anunțurile de angajare, însă pentru companiile arabe este de aproximativ 35 de ani, iar la companiile europene până în jurul vârstei de 40 de ani.

Înălțimea

În general, ca să devii stewardesă trebuie să îndeplinești câteva criterii. Pentru a deveni stewardesă este necesar să ai minim 157 cm, însă înălţimea diferă de la companie la companie.

Citeste si: Cine primește pensie specială. Meseriile care îți aduc o bătrânețe liniștită

Iată mai jos câteva repere de înălţime cerute de companiile care recrutează frecvent în România potrivit vreausafiustewardesa.ro:

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Ryanair- 157 cm (max 188 cm)
Wizz Air – 165 cm-fete, 175-băieti.
Etihad Airways – se aplica „regula celor 212 cm” (trebuie să atingi această înălțime fără încălțăminte, pe vârfuri, cu mâna dreaptă ridicată)
Qatar Airways – se aplică „regula celor 212 cm” (să atingi cu brațul această înălțime, desculț(ă), te poți ridica pe vârfuri).
Emirates – minim 160 cm, iar pe lângă asta se aplica „regula celor 212 cm” (trebuie să atingi această înălțime fără încălțăminte, pe vârfuri, cu mâna dreaptă ridicată)
Flydubai – 1.58

m.

Tatuajele

Când vine vorba despre tatuaje, unele companii acceptă tatuaje cât timp acestea nu sunt vizibile când porți uniformă. Însă, sunt și companii care nu acceptă nici un fel de tatuaje, chiar dacă nu sunt vizibile în timpul purtării uniformei.

Cunoștințele de limba engleză

Unul dintre cele mai importante criterii pentru a deveni stewardesă este cunoașterea limbii engleze.

Așadar, fie că vrei să te angajezi la companii din Europa sau la companii din Orient, trebuie să știi să vorbești foarte bine în limba engleză. Există un interviu cu multe întrebări în limba engleză, precum și un test scris de limba engleză, care stabilește cât de bine stăpânești gramatica limbii engleze. Acesta este unul dintre criteriile din cauza căruia multe persoane nu reușesc să treacă de recrutare.

Citeste si: Ce salariu are o stewardesă care lucrează pentru companiile low cost? O să rămâi surprins!

Abilitățile de înot

Una dintre condițiile menționate în anunțurile de angajare este că fiecare însoțitor de bord trebuie să știe să înoate. Așadar, nu poți trece peste acest criteriu. La recruarea propriu-zisă nu există și o probă de înot, însă după ce te angajezi și începi training, trebuie să demonstrezi că știi să înoți. Prin urmare, trebuie să fii capabil să te menții la suprafața apei fără o vestă de salvare și, în anumite cazuri, chiar să simulezi că salvezi viața unui călător, în cazul unei aterizări pe apă.

CV stewardesa
CV stewardesa, cum il completezi[Sursa foto: Unsplash]

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Studii

Pentru a putea deveni însoțitor de zbor, ai nevoie de minimum diploma de bacalaureat. Așadar, nu este nevoie de studii superioare. Cu toate acestea, trebuie știut faptul că există și câteva companii care acceptă angajarea pe acest post fără diploma de Bacalaureat. Însă, dacă ai și facultatea absolvită, atunci cu siguranță că va fi un plus în CV-ul tău. 

 

Starea de sănătate

Fiecare companie care recrutează însoțitori de zbor se preocupă ca angajații săi să fie într-o stare de sănătate bună, așa că cei care își doresc să lucreze în acest domeniu trebuie să știe că va fi supus unor serii se teste și analize medicale amănunțite. Recrutorii vor să evite astfel anumite boli care i-ar putea împiedica pe angajați să aboare sau boli care s-ar putea agrava pe parcursul zborurilor, un lucru care nu este dorit de nicio companie, căci acordarea primului ajutor în aer este mult mai dificilă.

Experiența anterioară

Recrutorii apreciază experiența anterioară, precum și voluntariatul ori programul de tipul Work and Travel. Recrutorii caută, de asemenea, persoane care au lucrat înainte în domeniul ospitalier, precum hoteluri sau restaurante, precum și în vânzările cu publicul.

Avantajele unei cariere de stewardesă

Pe lângă faptul că ai posibilitatea să călătorești în multe locuri noi și să cunoști persoane noi, ai parte de un salariu extrem de motivant. În plus, pentru că lucrezi într-o companie aeriană, ai reduceri la bilete, de asemenea și familia și prietenii se pot bucura de aceste beneficii.

De asemenea, ai ocazia să cunoști vedete, oameni cunoscuți din toate toate domeniile și să înveți să faci față unor situații dificile.



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

De ce ascund stewardesele mainile la spate cand urcam in avion? Un scop precis, putini il stiu

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies