Iată ce combinații delicioase poți obține având ca ingredient principal creveții.
Creveții sunt animale marine, crustacee din familia decapodelor, cunoscute în popor sub denumirea de fructe de mare. Au în conținut o carne sănătoasă, bogată în seleniu, fier și proteine, fără grăsimi, lucru care facilitează digestia.
Deși par alimente exotice, de care bunicii noștri poate că nici nu au auzit, creveții sunt destul de simplu de preparat, putând fi integrați chiar și în tocănițe sau alte mâncăruri tradiționale românești.
Timpul de preparare a acestor delicatese este de aproximativ 10 minute, putând fi gătiți la grătar, prăjiți în ulei sau fierți în saramură.
Creveții sunt recomandați de nutriționiști în dietele sănătoase și echilibrate, deoarece nu conțin grăsimi saturate.
Ce parte a corpului se mănâncă de la creveți
Citeste si: NOTEAZĂ: Care este garnitura potrivită pentru creveți. 5 idei pe placul tuturor
Citeste si: SFATURI: Cât timp se fierbe răcitura. Cum gătești piftia perfectă
De ce este recomandat consumul de creveți
Cele mai importnte beneficii ale consumului de creveți sunt:
-asigură nutrienții necesari pentru a avea energie o zi întreagă
-chiar dacă au în conținut și grăsimi saturate, consumul lor nu conduce la creșterea nivelului de colesterol în sânge
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
-datorită influenței acestora asupra radicalilor liberi ai organismului, contribuie la menținerea elasticității pielii
-întăresc sistemul imunitar
-ajută la buna funcționare a sistemului muscular și a celui osos
-substanțele din conținutul creveților inhibă înmulțirea în colon a celulelor cancerigene
Citeste si: Rețetă de paste cu creveți. Iată ce mirodenii trebuie să conțină ca să iasă ca la carte
Cu ce se mănâncă creveții
Paste cu creveți
Creveții pot fi consumați alături de o garnitură de paste, preparate cu sos alb(Alfredo) sau cu sos de roșii cu usturoi. În cazul în care nu au fost curățate, aceste crustacee se pot consuma cu felii de lămâie verde și portocală și pot fi asezonate cu sos dulce acrișor(Izuk), alături de pâine proaspătă.
Citeste si: CITEȘTE: 4 reţete cu avocado pentru slăbit. Ce beneficii are acest fruct în diete şi nu numai
Citeste si: CITEŞTE: 7 idei de garnituri ușoare și gustoase pentru șnițele
Frigărui de creveți cu mămăliguță
Dacă sunt pregătiți ca niște frigărui, atunci se înmoaie în sos de usturoi, unt și suc de portocale, consumându-se direct de pe bețișoare cu mămăliguță caldă.
Creveți și ouă
Creveții se pot mânca alături de ou fiert în salate, sub formă de omletă cu creveți sau pane, în crustă crocantă cu aluat de șnițele.
Creveți cu cartofi fierți
Creveții pot fi consumați alături de o garnitură de cartofi fierți în coajă, cu sos de smântână, usturoi și ulei de măsline și un pahar de suc de mentă.
Risotto cu creveți
Pentru gusturi mai fine, atunci când aveți musafiri, aceste specialități pot fi alăturate unei garnituri de risotto, îmbunătățită cu parmezan ras, piper, smântână și frunze de busuioc, la care se adaugă un vin alb sec.
Citeste si: 3 rețete rapide și ușoare cu fructe de mare
Creveți cu garnitură regală
În aceeași atmosferă de gusturi alese, se încadrează și creveții cu garnitură regală, formată din broccoli, morcov și conopidă, fierte în prelabil în baie de aburi cu sos de usturoi verde și iaurt grecesc.
Pentru o seară de weekend cu prietenii în grădină, putem servi prăjtură sau plăcintă de creveți alături de o halbă de bere.
Deși oferă numeroase beneficii, aceste alimente nu sunt foarte prezente în meniurile zilnice, pentru că există ideea preconcepută conform căreia este dificil să îi gătești, iar dacă îi comanzi la restaurant, stai și te gândești „cum ai putea să îi mănânci”.