Chili con carne este o mâncare picantă, specifică bucătăriei mexicane. Combinația de fasole, carne și chili îi dă acestui preparat un gust absolut senzațional.
Vreți să gătiți ceva delicios, dar ați rămas în pană de idei? Noi vă sărim în ajutor cu o rețetă picantă, dar extrem de gustoasă. Chili con carne vine tocmai din Mexic și este o mâncare perfectă pentru sezonul rece. Mexicanii sunt cei care se laudă că au inventat chili con carne, dar și americanii revendică această rețetă. Mai exact, se pare că această mâncare provine, de fapt, din bucătăria tex-mex.
Chili con carne, rețeta preferată a mexicanilor
Preparatele din bucătăria tex-mex sunt cele specifice Texasului și nordul Mexicului. Aici s-ar încadra și chili con carne, o mâncare ce a devenit cunoscută în secolul al XIX-lea, datorită vânzătorilor ambulanți mexicani.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Pentru această rețetă, ingredientele de bază sunt carnea de vită, fasolea roșie, ardeii chili și bineînțeles, condimentele. Chimionul și oregano sunt extrem de folosite de mexicani.
Ingrediente pentru chili con carne:
- 500 g carne tocată de vită
- o conservă de fasole roșie boabe
- o conservă de roșii decojite, tăiate cuburi
- 150 ml apă
- o ceapă albă mare
- 2 căței de usturoi
- un ardei gras
- 2 ardei chili uscați
- o linguriță rasă de paprika dulce
- o linguriță rasă de chimion măcinat
- o linguriță rasă de oregano
- 4 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
Cum se prepară chili con carne
Într-o tigaie puneți la încins uleiul, adăugați ceapa și usturoiul, pe care înainte trebuie să le tocați cât mai mărunt. Puneți și ardeiul gras, tăiat cuburi, și lăsați toate legumele să se călească, pentru 2-3 minute. După aceea, puneți în tigaie și ardeii chili tocați, chimionul, paprika și oregano și amestecați foarte bine.
Citește și: De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat- stirilekanald.ro
Dacă nu vă plac mâncărurile foarte picante, scoateți semințele din ardeii chili, înainte de a-i pune în tigaie. Lăsați toate legumele în tigaie, la călit, pentru 2-3 minute, după care adăugați carnea tocată de vită. Potriviți de sare și de piper și lăsați totul pe foc, pentru aproximativ 20 de minute.
Nu uitați să mai amestecați din când în când, ca să nu se lipească.
Între timp, scurgeți boabele de fasole roșie și spălați-le în apă rece. După aceea, puneți-le peste chili con carne. Amestecați totul și lăsați să mai fiarbă cel mult 10 minute. Această mâncare se servește cu orez fiert, cu nachos sau cu tortillas .