Cum trebuie să te îmbraci la interviul de angajare. Recomandări pentru o ținută corespunzătoare

haine pentru interviu
Cum trebuie să te îmbraci la interviul de angajare. Recomandări pentru o ținută corespunzătoare

Felul în care vă îmbrăcați la interviul de angajare este extrem de important. Noi vă facem câteva recomandări, ca să aveți o ținută corespunzătoare și să lăsați o primă impresie bună.

Cu toții am auzit deja celebra expresie: ”prima impresie contează”. Trebuie să recunoaștem că acesta este adevărul. Tocmai de aceea, gândiți-vă cât de important este acest aspect la un interviu de angajare. Aspectul fizic este cel care crează prima impresie, așa că aveți grijă ce haine purtați, atunci când vreți să obțineți un post. Dacă ați obținut mult așteptatul interviu de angajare pentru un post pe care vi-l doriți, fiți atente și la modul în care vă îmbrăcați în ziua în care veți da ochii pentru prima dată cu viitorul angajator.  

Ce haine sunt recomandate la interviul de angajare

haine pentru interviu

Trebuie să fiți conștiente că primul impact este cel vizual, iar o ținută neîngrijită nu o să vă aducă niciun avantaj, indiferent de cât de bine pregătită sunteți pentru postul respectiv. 

Alegeți-vă cu grijă hainele pe care le veți purta. Rețineți că nu trebuie să ieșiți în evidență, așa că este exclus să vă îmbrăcați într-o rochie sau într-o fustă prea scurtă, chiar dacă aveți o siluetă perfectă. 

Ținuta ideală trebuie, în primul rând, să vă avantajeze, iar în al doilea rând să se potrivească perfect cu job-ul pentru care aplicați. Mizați pe clasic, pentru că acest stil vestimentar nu se va demoda niciodată. Dacă nu știți exact ce să alegeți, noi vă oferim câteva soluții, care o să vă ajute să vă îmbrăcați corespunzător.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Combinații de ținute cu fustă plisată. Inspiră-te din stilul vedetelor

  • Costumul feminin nu are cum să dea greș. În plus, se poartă foarte mult anul acesta, indiferent că este vorba despre pantaloni, cămasă și sacou sau fustă, cămașă și sacou. Alegeți această ținută, mai ales dacă vreți să vă angajați într-un domeniu care cere o vestimentație mai formală, cum ar fi cel financiar, bancar, juridic sau administrativ.
  • Purtați o pereche de pantaloni închiși la culoare, nu foarte eleganți, și o cămasă într-o singură culoare. De asemenea, optați pentru o pereche de pantofi cu toc și nu aveți cum să dați greș.
  • Rochiile casual, de zi, sunt ideale pentru un interviu de angajare. Aveți însă grijă să nu fie prea scurte sau prea colorate. De asemenea, nici decolteul nu trebuie să fie prea adânc. Țineți cont că nu mergeți la o întâlnire, ci veți da ochii cu viitorul șef. 
  • Puteți să purtați și o pereche de blugi skinny și o cămașă, la care să asortați pantofi cu toc. 

Ce nu trebuie să purtați la interviul de angajare

Tinuta interviu angajare femei

Atunci când mergeți la un interviu de angajare, evitați să purtați haine din materiale care se șifonează ușor. Chiar dacă le călcați, înainte de a pleca de acasă, gândiți-vă că până veți ajunge la interviu, acestea se pot încreți urât, iar aspectul dumneavoastră va avea de suferit. 

Dacă optați pentru o pereche de blugi, aceștia nu trebuie să fie rupți, tăiați sau foarte largi. Nu ieșiți în oraș cu prietenii și chiar dacă aceste modele sunt lejere, nu sunt deloc potrivite pentru un interviu de angajare. 

De asemenea, nu alegeți să purtați tricouri sau topuri scurte, care să vă arate zona buricului. Culorile țipătoare, cele neon sau hainele care au sclipici, perle sau ștrasuri nu sunt recomandate. 

În cazul în care purtați fustă sau rochie, aveți grijă să nu fie prea scurtă, dar fiți atente și la ciorapii pe care îi veți alege. În niciun caz nu purtați ciorapi tip plasă sau cu model. Perfecți sunt cei negri sau de culoarea piciorului. 

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Chiar dacă este vară, nu este recomandat să purtați sandale sau papuci. Mult mai potrivită este încălțămintea care are vârful acoperit. 

Un alt aspect important este și machiajul. Nu vă machiați excesiv, ca și când ați merge la o petrecere. Este suficient puțin fond de ten, rimel și un ruj într-o culoare neutră. 

Aveți grijă ca părul să fie pieptănat și aranjat, dar nu excesiv.

Nici unghiile  nu ar trebui să fie prea lungi sau date cu ojă înntr-o culoare stridentă. 

Citeste si: Cum afli ce tip de siluetă ai și cum să alegi hainele în funcție de forma corpului

De asemenea, nu vă dați cu prea mult parfum și nu alegeți să purtați multe accesorii. Verigheta sau inelul de logodnă, un ceas, cercei și un lănțișor micuț sunt suficiente. Evitați colierele voluminoase sau bijuteriile prea străucitoare. 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Cum să alegi pantofii cu toc confortabili. Află ce trebuie să cunoști atunci când alegi pantofi cu toc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies