În noaptea când ceasul strigă trecerea dintre ani, o tradiție măreață prinde viață.
Află motivul pentru care este bine să mănânci boabe de struguri în noaptea de Anul Nou. În noaptea dintre ani, lumea respectă o serie de tradiții și de superstiții pentru a avea parte de un an nou îmbelșugat și fără probleme. Una dintre cele mai populare dintre tradițiile românilor presupune ca în noaptea dintre ani să consume 12 boabe de struguri de Anul Nou.
Din moși strămoși, această tradiție a fost respectată cu sfințenie de multe familii. În trecut, atunci când nu existau frigidere și nici magazine pentru a cumpăra totul, familiile păstrau cu
De ce se mănâncă 12 boabe de struguri în noaptea de Revelion
Citește și: Tort buturugă. Un desert surprinzător, mai ales pentru sărbători!
Citește și: Tort Cheesecake cu sos de ciocolată. Pas cu pas către perfecțiune!
Se spune că acest obicei al boabelor de strugure provine din Spania și din America Latină, unde oamenii consumau la miezul nopții 12 boabe de strugure. Celelalte popoare au preluat rapid această datină, iar primul lucru consumat pe 1 ianuarie sunt cele 12 boabe de strugure, pentru a avea parte de 12 luni îmbelșugate și pline de sănătate.
Fiecare boabă reprezintă câte o dorință pentru noul an, așa că gândiți-vă cu atenție la ce vă doriți cel mai mult să se împlinească în noul an.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Alte tradiții de Anul Nou
Noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie este una dintre cele mai importante din an și este momentul pentru a pune în aplicare toate tradițiile, ca totul să meargă bine. Fetele nemăritate pun într-un vas cu apă busuioc, o ramură de măr și o monedă, pentru a visa în această noapte pe cel care le este sortit să se căsătorească.
În noaptea de Anul Nou, este bine să aveți aproape bani. Noul an nu trebuie să vă prindă fără bani în buzunar, așa că gândiți-vă cu atenție la ținuta pe care o purtați în ultima zi a anului, ca să țineți banii aproape. De asemenea, nu există noaptea de Anul Nou fără paharul de șampanie. Noul an trebuie să vă prindă cu zâmbetul pe buze, veseli și efervescenți, cu un pahar de șampanie în mână.
În plus, noaptea de Revelion trebuie petrecută cu zgomot, pentru a alunga spiritele rele. Artificiile vor aduce o stare de bine și vor contribui din plin la atmosfera festivă. La miezul nopții, puneți-vă o dorință, iar pentru a avea șanse să se împlinească, purtați ceva nou, roșu.
Cum trebuie sa fie masa de revelion
Masa de Anul Nou trebuie să fie bogată, cu alimente de tot felul: piftie, aperitive, pește, linte.
Nu există masă de Anul Nou fără pește, fiind un echivalent biblic al abundenței. Acesta se consumă întreg, nu tăiat felii sau bucățele.
Este un simbol al renașterii și de bun augur, așa că, alături de struguri, peștele vine cu noroc în noul an.
În Turcia, locuitorii consumă rodii în noaptea dintre ani, spunându-se că aduce noroc. Pentru sănătate și prosperitate, consumă și verdețuri. Acestea te ajută, în primul rând, la digestie, dar se spune că verdele simbolizează abundența bănească.
Iar pentru a avea parte de un an mai bun și mai liniștit, se spune că nu trebuie să vă certați cu nimeni în noaptea de 31 decembrie, deoarece nimeni nu trebuie să termine anul neliniștit sau supărat.