De ce ar trebui să mănânci de Anul Nou 12 boabe de struguri

De ce ar trebui să mănânci de Anul Nou 12 boabe de struguri
De ce ar trebui să mănânci de Anul Nou 12 boabe de struguri

În noaptea când ceasul strigă trecerea dintre ani, o tradiție măreață prinde viață.

Află motivul pentru care este bine să mănânci boabe de struguri în noaptea de Anul Nou. În noaptea dintre ani, lumea respectă o serie de tradiții și de superstiții pentru a avea parte de un an nou îmbelșugat și fără probleme. Una dintre cele mai populare dintre tradițiile românilor presupune ca în noaptea dintre ani să consume 12 boabe de struguri de Anul Nou.

Din moși strămoși, această tradiție a fost respectată cu sfințenie de multe familii. În trecut, atunci când nu existau frigidere și nici magazine pentru a cumpăra totul, familiile păstrau cu

grijă tot ce trebuia pentru Anul Nou. Iar strugurii erau nelipsiți de pe masă.

De ce se mănâncă 12 boabe de struguri în noaptea de Revelion

Citește și: Tort buturugă. Un desert surprinzător, mai ales pentru sărbători!

De ce ar trebui să mănânci de Anul Nou 12 boabe de struguri[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tort Cheesecake cu sos de ciocolată. Pas cu pas către perfecțiune!

Se spune că acest obicei al boabelor de strugure provine din Spania și din America Latină, unde oamenii consumau la miezul nopții 12 boabe de strugure. Celelalte popoare au preluat rapid această datină, iar primul lucru consumat pe 1 ianuarie sunt cele 12 boabe de strugure, pentru a avea parte de 12 luni îmbelșugate și pline de sănătate.

Fiecare boabă reprezintă câte o dorință pentru noul an, așa că gândiți-vă cu atenție la ce vă doriți cel mai mult să se împlinească în noul an.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Alte tradiții de Anul Nou

De ce ar trebui să mănânci de Anul Nou 12 boabe de struguri[Sursa foto: freepik]

Noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie este una dintre cele mai importante din an și este momentul pentru a pune în aplicare toate tradițiile, ca totul să meargă bine. Fetele nemăritate pun într-un vas cu apă busuioc, o ramură de măr și o monedă, pentru a visa în această noapte pe cel care le este sortit să se căsătorească.

De ce ar trebui să mănânci de Anul Nou 12 boabe de struguri[Sursa foto: freepik]

În noaptea de Anul Nou, este bine să aveți aproape bani. Noul an nu trebuie să vă prindă fără bani în buzunar, așa că gândiți-vă cu atenție la ținuta pe care o purtați în ultima zi a anului, ca să țineți banii aproape. De asemenea, nu există noaptea de Anul Nou fără paharul de șampanie. Noul an trebuie să vă prindă cu zâmbetul pe buze, veseli și efervescenți, cu un pahar de șampanie în mână.

De ce ar trebui să mănânci de Anul Nou 12 boabe de struguri[Sursa foto: freepik]

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

În plus, noaptea de Revelion trebuie petrecută cu zgomot, pentru a alunga spiritele rele. Artificiile vor aduce o stare de bine și vor contribui din plin la atmosfera festivă. La miezul nopții, puneți-vă o dorință, iar pentru a avea șanse să se împlinească, purtați ceva nou, roșu.

Cum trebuie sa fie masa de revelion

De ce ar trebui să mănânci de Anul Nou 12 boabe de struguri[Sursa foto: freepik]

Masa de Anul Nou trebuie să fie bogată, cu alimente de tot felul: piftie, aperitive, pește, linte.
Evitați puiul de pe masa de Anul, deoarece se spune că alungă norocul și vă pot trage în trecut. De pe masa de Anul Nou nu trebuie să lipsească nici fructele rotunde, care sunt asociate cu infinitul și cu sănătatea. Iar citricele sunt perfecte pentru această perioadă.

Nu există masă de Anul Nou fără pește, fiind un echivalent biblic al abundenței. Acesta se consumă întreg, nu tăiat felii sau bucățele. Este un simbol al renașterii și de bun augur, așa că, alături de struguri, peștele vine cu noroc în noul an.
În Turcia, locuitorii consumă rodii în noaptea dintre ani, spunându-se că aduce noroc. Pentru sănătate și prosperitate, consumă și verdețuri. Acestea te ajută, în primul rând, la digestie, dar se spune că verdele simbolizează abundența bănească.

Iar pentru a avea parte de un an mai bun și mai liniștit, se spune că nu trebuie să vă certați cu nimeni în noaptea de 31 decembrie, deoarece nimeni nu trebuie să termine anul neliniștit sau supărat.

De ce ar trebui să mănânci de Anul Nou 12 boabe de struguri[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Tort de ciocolată cu zmeură și zahăr pudră. O combinație divină pentru iubitorii de dulciuri!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies