CITEȘTE: De ce mănâncă pisicile iarbă

Iarba pentru pisici
Iarba pentru pisici, de ce trebuie sa o consume

Vezi mai jos de ce mănâncă pisicile iarbă și când trebuie să mergi cu animalul tău de companie la medicul veterinar.

Pisicile continuă să ne surprindă zi de zi cu comportamentul lor. Aceste animale sunt cele mai cunoscute animale domestice în toată lumea și de peste 9500 de ani se află alături de oameni și îi fascinează cu trăsăturile lor fizice și de comportament. Iată mai jos de ce mănâncă pisicile iarbă.

De cel puțin 3500 de ani, egiptenii au domesticit pisicile pentru a le folosi ca să țină departe șoarecii.

Conform unui studiu din mai 2012, pisicile au fost domesticite în anul 2200 î.Hr, egiptenii fiind cei care au transformat pisicile în animale domestice.

Tot egiptenii au dezvoltat un adevărat cult pentru pisici, în mitologia egipteană găsindu-se Bastet, zeița lunii și a fecundității reprezentată într-o formă de femeie cu cap de leoaică sau o femeie cu cap de pisică. Bastet mai era și zeița ocrotitoare a pisicilor, iar în Valea Regilor s-au găsit mii de mumii de pisici, un adevărat cimitir al acestor animale.

Dacă în trecut pisicile se hrăneau exclusiv cu ceea ce vânau, respectiv șoareci, șobolani și diferite insecte, în prezent, cei care au pisici în curte sau în apartament se preocupă de alimentația lor, care trebuie să fie echilibrată. În caz contrar, durata de viață a unei pisici scade drastic.

Ce fel de iarba mananca pisicile
Ce fel de iarba mananca pisicile, ce spun medicii despre asta[Sursa foto: PixaBay]

Alimentația unei pisici sterilizate este diferită de alimentația pisicii nesterilizate.

Corpul pisicilor produce vitamina C (la fel ca multe alte animale) și își pot procura restul nutrienților din creierul și intestinele șoarecilor consumați. Medicii veterinari recomandă o dietă echilibrată, care să conțină atât mâncare solidă, cât și mâncare umedă, pentru a asigura hidratarea necesară.

De asemenea, pisicile au nevoie să consume și apă suficientă. Unele pisici adoră să bea apa direct de la robinet, în timp ce altele au nevoie de recipiente separate.

O pisică are nevoie, în medie, de 30 de ml/kilogram de apă proaspătă zilnic.

În plus, hrana aleasă pentru pisici este foarte importantă, pentru a împiedica formarea calculilor renali. Prin alegerea corectă a hranei, se menține PH-ul normal al urinei, iar acest lucru împiedică problemele renale.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

De ce mănâncă pisicile iarbă

Medicii au câteva teorii atunci când vine vorba de ce mănâncă pisicile iarbă uneori.

Se știe faptul că iarba are fibre, fapt care poate ajuta în cazul în care pisica ta este constipată.

„Se știe că pisicile nu beau destulă apă și, uneori, consumul de fibră în dietă ajută digestia,” a declarat Angie Krause, medic veterinar, potrivit Reader’s Digest.

De ce mananca pisicile iarba
De ce mananca pisicile iarba, ce afectiuni pot ascunde[Sursa foto: PixaBay]

Care sunt beneficiile ierbii în alimentația pisicii tale

În plus, este posibil că unele pisici să aibă deficiențe nutriționale, precum lipsa de acid folic, ce ajută la formarea hemoglobinei, iar animalele să încerce să găsească acești nutrienți în altă parte.

Citeste si: DESCOPERĂ: Ce înseamnă când visezi pisici

„Așa că un loc în care ar putea găsi acid folic ar fi să mănânce iarbă dacă asta ar fi ceva din care dieta lor ar putea lipsi.

Unele persoane susțin că, dacă pisica se afla într-un mediu stresant, ar putea mânca din cauza stresului, așa cum fac și oamenii pentru a se relaxa sau calma,” susține Pete Lands, medic veterinar.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Câtă iarbă are voie pisica ta să mănânce

Consumul de iarbă poate ajuta digestia pisicii. Dar prea mult ar putea duce la complicații medicale, așa că stăpânii unei pisici trebuie să urmărească atent comportamentul acesteia în afara casei, pentru a împiedica un consum în exces.

Citeste si: CITEȘTE: De ce le plac pisicilor măslinele

 

„În America, majoritatea pisicilor sunt în casă tot anul, așa că dacă ies afară și mănâncă iarbă, probabil că ar trebui să iei telefonul și să vorbești cu medicul veterinar”, mai spune Lands.

În cazul în care pisica mănâncă prea multă iarbă, aceasta se poate bloca în stomac și este nevoie de intervenția medicului pentru a o debloca. O vizită la medicul veterinar va dezvălui motivele pentru care pisica ta își dorește să consume iarbă.

 



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Totul despre Ziua internaţională a Pisicilor - 8 august

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies