Vezi de ce trebuie să porți lenjerie intimă roșie de Revelion, dar și alte tradiții pentru a avea un an nou prosper.
Fiecare sărbătoare din an are superstițiile și tradițiile ei, așa că nu este de mirare nici că Revelionul are o mulțime de obiceiuri de care trebuie să ții cont pentru a avea parte de un an nou perfect. Iată o parte dintre tradiții, în special cea legată de purtarea lenjeriei intime roșii, dar și de unde a pornit totul și ce semnificații există.
Ce se întâmplă daca porți lenjerie roșie de Anul Nou
Citește și: De ce ar trebui să mănânci de Anul Nou 12 boabe de struguri
Citește și: De ce este bine să ai bani în buzunar în noaptea de Revelion?
Obiceiul purtării lenjeriei intime de Revelion a pornit încă din perioada medievală. În acea perioadă, culoarea roșie era blamată și asociată cu forțele răului, însă lucrurile de schimbau de Anul Nou, iar despre roșu se spunea că aduce noroc de Revelion.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Despre lenjeria intimă de Revelion se spune că aduce prosperitate, noroc în cuplu și în relație, precum și în noul an.
De asemenea, se poate purta și o ținută roșie în noaptea dintre ani. Fie că este vorba despre o rochie, o bluză sau o fustă de Anul Nou, integrează această culoare în ținuta ta în noaptea dintre ani.
O altă culoare care atrage norocul ca un magnet este culoarea verde.
Așadar, pe lângă lenjeria intimă roșie, alege o rochie sau o bluză verde pentru a petrece în noaptea dintre ani. Despre această culoare se spune că ține problemele la distanță, iar cei care o poartă vor avea parte de multă energie, veselie și despre noroc în zona financiară. Altă culoare norocoasă pentru noaptea dintre ani este auriul, iar o rochie aurie cu siguranță că va atrage toate privirile celor din jurul vostru.Alte superstiții de Revelion
Nu există început de an fără colinde. Acestea nu lipsesc în această perioadă. Tinerii merg de Anul Nou cu pluguşorul, sorcova, buhaiul sau cu vasilca. În mai multe zone din România, Anul Nou este întâmpinat cu tradiții speciale. În Moldova, cetele de feciori colindă din casă în casă de Anul Nou. În Bucovina, tinerii se costumează în uniforme militare și joacă, acompaniați de instrumente. Pe 1 ianuarie, în multe zone ale țării copiii merg cu Sorcova și primesc bani și dulciuri de la cei pe care îi colindă.
Ce pregătesc gospodinele
În unele zone ale țării, gospodinele pregătesc mici pâinici în care pun monezi, pâinici care se servesc în noaptea dintre ani și de Anul Nou. Persoana care va nimeri pâinica respectivă cu bani înăuntru nu va avea grija banilor în anul următor.
De Revelion și de Anul Nou nu se doarme. Pentru a avea energie tot anul și pentru sănătate, se spune că nu este bine să dormi de Revelion și pe 1 ianuarie. Așadar, așteaptă până seara ca să te odihnești, iar pe 31 decembrie alocă-ți câteva ore de odihnă înainte de petrecere.