Morcovii reprezintă o sursă importantă de vitamina A pentru organismul nostru și ajută la prevenirea cancerului! Află care sunt beneficiile acestei legume și cum poți slăbi 10 kilograme în 7 zile respectând dieta cu morcovi!
Morcovii ajută la prevenirea cancerului, reprezintă o sursă bogată de vitamina A, au efect anti-îmbătrânire și te ajută să îți îmbunătățești vederea. Mai mult, această legumă este un aliat de încredere în curele de slăbire: nu are multe calorii și ajută la păstrarea unui sistem imunitar rezistent datorită betacarotenului, unul dintre cei mai puternici antioxidanţi.
Citeste si: CITESTE: Dieta cu BROCCOLI. Cum slăbești 8 kg în 10 zile
Cura cu morcovi duce la scăderea colesterolului, crește aportul de Ca în organism și contribuie la împrospătarea sângelui.
„Pectatul de calciu, un tip de fibră solubilă în morcov, se dovedeşte a deţine proprietăţi ce scad colesterolul; vitaminele B şi câteva minerale, inclusiv o doză semnificativă de Ca şi K se pot lua tot din morcov. Eu recomand celor cu dietă vegetariană, pentru creşterea nivelului de Ca, să bea zilnic 200 mililitri suc proaspăt de morcov.
Pentru a profita la maximum de vitaminele din morcov, unele studii recomandă ca acesta să fie fiert înainte de consum. Se pare că organismul asimilează mai bine betacarotenul din morcov când este gătit. Mai mult, cel mai bine este ca morcovii să fie fierţi întregi, abia apoi tăiaţi pentru a păstra toate vitaminele.
În 100 grame morcovi regăsim următoarele valori nutriționale:
- 88% apă;
- 41 calorii;
- 0.9 g proteine;
- 9.6 g carbohidrați;
- 4.7 g – zaharuri (sucroză și glucoză)
- 2.8 g fibre solubile și insolubile
- 0.2 g grăsimi.
Citeste si: CITEȘTE: Dieta fix la fix. Ce să mănânci ca să slăbești sănătos
Beneficiile morcovului
Întărește gingiile și ajută la curățarea cavității bucale
Acest lucru este foarte benefic pentru gingii şi dinţi. Mestecat bine, morcovul curăţă şi dezinfectează, reglează pH-ul din gură şi ajută la întărirea gingiilor. Aşadar, cei care doresc să aibă o respiraţie proaspătă şi cavitatea bucală cât mai lipsită de bacterii, ar trebui să ronţăie mereu morcovi cruzi.
Ajută la reglarea tranzitului intestinal
Morcovii au fost folosiţi mereu pentru efectele terapeutice datorită sucului plin de substanţe energizante, suc extrem de benefic pentru copii, gravide şi bătrâni. Pe lângă reglarea tranzitului intestinal, morcovii sunt excelenţi şi pentru eliminarea paraziţilor intestinali. Ceea ce îi face incredibili este şi acţiunea lor antidiareice, purgative, cicatrizant pentru stomac, laxative şi, deci, un adevărat prieten al ficatului.
Îmbunătățesc vederea
Sunt bogaţi în betacaroten, un compus care se transformă în mod natural în vitamina A atunci când sunt consumaţi. Cu cât morcovul este mai oranj, cu atât este mai bogat în betacaroten. La nivelul retinei, vitamina A se transformă în rodopsină, un pigment purpuriu care te ajută să vezi noaptea.
Morcovii, ideali pentru o piele sănătoasă
Morcovii contribuie la detoxifierea ficatului, ajută la vindecarea acneei, previn deshidratarea şi ajută la uniformizarea tenului.
Previn apariţia bolilor cardiace
Morcovii scad nivelul colestrolului rău care cauzează ateroscleroza, iar fibrele pe care le conţin eliberează fluxul sanguin de excesul de lipide. Mai mult, aceștia conţin potasiu, care ajută la echilibrarea nivelului de sodiu, asociat cu hipertensiunea, şi ţin presiunea sângelui sub control.
Morcovii, perfecţi în diete
Morcovii induc sezaţia de saţietate şi menţin tractul intestinal sănătos. 100 de grame de morcov conţin aproximativ 41 calorii.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: CITEȘTE: Dieta cu ceai de pătrunjel. Cum slabesti 5 kg în 7 zile
Dieta cu morcovi. Cum slăbești 10 kg în 7 zile
Ziua 1
Mic dejun- Un pahar suc de morcovi (250ml), o portocală
Prânz- 150 gr piept de pui fiert cu 2 morcovi cruzi și un grapefruit
Cina- Salată de morcovi răzuiți cu fructe grapefruit
Ziua 2
Mic dejun- Un pahar suc de morcovi (250ml) și un baton de cereale( fără zahăr)
Prânz- Un dovlecel fiert și doi morcovi dați prin răzătoare
Cină- Un morcov ras amestecat cu o portocală
Ziua 3
Mic dejun- Un pahar cu suc de grapefruit (250ml) și un ou fiert
Prânz- 50 gr carne de vită fiartă cu 2 morcovi răzuiți
Cină- Salată din 2 morcovi rași, stropită cu zeamă de lămâie și un bol cu fulgi de ovăz
Ziua 4
Mic dejun: 1 morcov mare fiert, un ou fiert tare, o felie de pâine neagră.
Prânz: 2 morcovi mari fierți, un ou fiert tare, o felie de pâine neagră.
Cina: 1 morcov mare fiert, un ou fiert tare, o felie de pâine neagră.
Ziua 5
Mic dejun: 1 grapefruit, un morcov mare crud.
Prânz: o porție de pipt de pui, 1 grapefruit, 2 morcovi mari cruzi.
Cină: 2 portocale, 1 grapefruit, cereale fierte(fulgi de ovaz) și 2 morcovi cruzi.
Ziua 6
Mic dejun: 1 morcov mare crud, 1 grapefruit și 500 ml suc de morcovi.
Pranz: 1 morcov mare crud, un bol de fulgi de ovăz, 1 grapefruit și 500 ml suc de morcovi.
Cină: 1 morcov mare crud, 1 grapefruit și 500 ml suc de morcovi.
Ziua 7
Mic dejun: un morcov crud șu un ou fiert
Prânz: o porție de pipt de pui, 1 grapefruit, 2 morcovi mari cruzi.
Cină: Un morcov ras amestecat cu o portocală