Află la ce temperatură se coc cartofii, în funcție de modul în care alegeți să îi tăiați.
Dacă vă doriți o porție de cartofi ca la carte, trebuie să știți că este foarte importantă temperatura la care sunt copți.
Acest proces este influențat de modul în care sunt tăiați cartofii, în jumătate, în sferturi, felii sau rondele.
Citeste si: CITEȘTE: Cât timp se fierbe răcitura. Cum gătești piftia perfectă
La ce temperatură se coc cartofii
La ce temperatură se coc cartofii întregi
Cartofii în coajă se pregătesc în cuptor la temperatura de 180-220 de grade, timp aproximativ 40 de minute.
În aerogrill, cartofii se coc la temperatura de 260 de grade, timp de 50 de minute.
Pentru coacerea cartofilor întregi în folie alimentară, se procedează astfel:
- se preîncălzește cuptorul la 180 de grade
- se bagă cartofii înveliți în folie la cuptor
- se mărește temperatura la 200 grade.
Aceștia vor fi gata în circa o oră.
În cuptorul cu microunde, cartofii înveliți în folie se gătesc la o temperatură de 250 de grade, timp de 30 de minute.
Foarte important de reținut:
- coacerea cartofilor în folie presupune învelirea în folie alimentară a fiecărui cartof în parte
Citeste si: DESCOPERĂ: La ce temperatură devine mierea toxică
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
La ce temperatură se coc cartofii tăiați în jumătate
Jumătățile de cartof se coc în tava de la cuptor la o temperatură de 180 de grade.
Aceștia pot fi preparați și înfășurați cu două straturi de folie alimentară la 200 de grade.
La ce temperatură se coc cartofii semifabricați
Cartofii prefierți se coc relativ repede, în aproximativ 20 de minute.
Dacă aceștia sunt deja feliați, se coc pe o foaie de copt într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade, aproximativ 25-30 de minute.
În cuptorul cu microunde, acest procedeu ar trebui să se desfășoare la o temperatură de 250 de grade, timp de 25 de minute.
Cartofii tăiați sub formă de felii se mai pot găti într-o oală, care se pune la cuptor la temperatura de 200 de grade, timp de 45-50 de minute.
Cartofi wedges la cuptor
Citeste si: DESCOPERĂ: La ce temperatură se coace cozonacul
Rețeta pentru cartofi wedges este foarte simplă, rapidă și constă în coacerea cartofilor la cuptor fără ulei.
Astfel pregătite, rondelele de cartofi sunt crocante la exterior și moi în interior.
Totodată, cartofii sunt extraordinar de gustoși, fiind asezonați cu usturoi si ierburi aromate.
Ingrediente
6 cartofi dulci
1 lingurita sare
1 lingurita boia de ardei dulce și iute
piper negru macinat
3 grăsime vegetală
usturoi granulat
cimbru uscat
Mod de preparare
Se încălzește cuptorul clasic la temperatura de 190°C, iar la cuptorul electric se programează treapta 2.
Se spală cartofii și se curăță de coajă, apoi se taie în două pe lungime.
Fiecare jumătate se taie în trei felii mai groase și apoi se pun într-o cratiță.
Se adaugă peste cartofi sarea, piperul și boia.
Se amestecă bine și apoi se adaugă grăsimea vegetală.
Se pun în tava acoperită în prealabil cu hârtie de copt și se lasă la cuptor aproximativ 20 de minute.
Se scoate tava din cuptor și se presară peste cartofi cimbru și usturoi granulat.
Apoi introducem din nou tava la cuptor, la o temperatură mai mare, de 210-220° C și îi lăsăm să se rumenească.