CITEȘTE: Plantele care aduc bunăstare și energii pozitive în casă. Cum să-ți transformi locuința într-o oază de liniște

Plantele care aduc bunastare si energii pozitive in casa
Plantele care aduc bunastare si energii pozitive in casa

În afară de produsele pe care le folosești pentru a menține casa curată, știai că există și plante cu proprietăți speciale care ajută la purificarea locului în care îți petreci majoritatea timpului? Descoperă, în acest articol, plantele care aduc bunăstare și energii pozitive în casă, dar și cum să-ți transformi locuința într-o oază de liniște.

Pe lângă faptul că sunt foarte frumoase și nu fac decât să ofere un plus decorului din casă, aceste plante creează și un flux de energie pozitivă prin mirosul proapăt pe care îl emană. Plantele de acest fel nu trebuie să lipsească din locuințele noastre și nici din spațiile în care lucrăm, datorită faptului că ne ajută să aducem un pic de energie pozitivă și, în același timp, senzația de relaxare.

Descoperă câteva dintre plantele care aduc bunăstare și energii pozitive în casă și cum să-ți transformi locuința într-o oază de liniște!

Citeste si: DESCOPERĂ: La ce este bun ceaiul de ROZMARIN

Plantele care aduc bunastare si energii pozitive in casa
Plantele care aduc bunastare si energii pozitive in casa[Sursa foto: PixaBay]

Crescute pe lângă casele oamenilor încă din cele mai vechi timpuri, aceste plante sunt capabile să purifice aerul dintr-o încăpere și să ofere un sentiment de bunăstare, pace și chiar ameliorare a stresului.

Primul pas pentru a scăpa de energia negativă din jurul tău este să aduci în casă iasomie, mentă, aloe vera, eucalipt sau bambus. Cu siguranță vei rămâne impresionată de ceea ce îți pot oferi aceste minunății ale naturii!

Citeste si: DESCOPERĂ: La ce este bun CEAIUL de GHIMBIR

Plantele care aduc bunastare si energii pozitive in casa
Plantele care aduc bunastare si energii pozitive in casa[Sursa foto: PixaBay]

Ce beneficii îți oferă plantele pe care le ai în locuință

Plantele ajută la asimilarea nutrienților din alimente

Cu toții știm că plantele transformă dioxidul de carbon în oxigen, însă pe lângă faptul că purifică aerul și că ne bucură simțul vizual sau olfactiv, acestea pot fi folosite și pentru tratament într-o multitudine de afecțiuni, precum cele hepatice, anemii, ulcer sau imunitate scăzută. Este foarte important să știm faptul că o plantă de interior ne va ajuta și la asimilarea nutrienților din hrană și din suplimentele alimentare.

Plantele previn declanșarea alergiilor

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Prezența constantă a plantelor de interior vine cu un plus în ceea ce privește imunitatea ta la alergeni. Plantele de orice formează o barieră împotriva alergiilor, fiind o alternativă naturală în locul pastilelor sau suplimentelor alimentare.

Neutralizează fumul de tigară

Toți știm faptul că țigările conțin nenumărate substante chimice, iar plantele ajută ca locuințele în care se fumează să poată fi aerisite mult mai rapid. Așadar, acestea vor absorbi noxele din casă și vor diminua efectele nocive ale fumului de țigară.

Citeste si: CITEȘTE: Top 10 alimente afrodisiace pentru bărbați și femei care cresc apetitul sexual

Plantele care aduc bunastare si energii pozitive in casa
Plantele care aduc bunastare si energii pozitive in casa[Sursa foto: PixaBay]

Plantele care aduc bunăstare și energii pozitive în casă

Iasomie

Iasomia, cunoscută și sub denumirea de „planta cuplului” aduce prosperitate și fericire în relații, după cum au afirmat și experții de-a lungul timpului. Este de recomandat ca iasomia să fie păstrată în locurile în care îndrăgostiții își petrec cea mai mare parte a timpului, dat fiind faptul că ajută la consolidarea sentimentelor și întărește relația pe plan spiritual.

Mentă

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Cu efect răcoritor, calmant, tonifiant și stimulator, menta aduce bunăstare în casă și îmbunătățește relațiile și comunicarea între cei care locuiesc împreună. Această plantă este recomandată și pentru sistemul nervos, stimulează activitatea cerebrală, îmbunătățește capacitatea de concentrare, calmează stările de nervozitate și irascibilitate și diminuează oboseala psihică și intelectuală.

Aloe Vera

Aloe Vera, una dintre cele mai cunoscute și utilizate plante medicinale din câte există, are o mulțime de proprietăți terapeutice. Aceasta alungă energia negativă, invidia, ghinionul și atrage de la sine vibrații pozitive și prosperitatea. Mulți sunt de părere că este viguroasă și se dezvoltă armonios atunci când este încărcată pozitiv, cu mult noroc, iar atunci când absoarbe multă energie negativă, se ofilește.

Eucalipt

De obicei, eucaliptul este planta potrivită pentru locul de muncă, deoarece se spune că atrage prosperitatea, oferă protecție împotriva energiei negative și ține la distanță oamenii invidioși.

Bambus

Această plantă este, de regulă, primită sau oferită în dar pentru că aduce noroc, avansare în carieră, succes în afaceri, viață lungă și liniștită, pace sufletească și multă enegie pozitivă.

 



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Alergia la ambrozie. „Medicamentele de la ora actuală funcționează bine pentru a ține sub control simptomele rinitei alergice, așa cum este alergia la ambrozie"

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies