Sucuri cu ZERO CALORII. "Având zero calorii, sunt benefice in programele de slăbit."

Sucuri cu ZERO CALORII.
Sucuri cu ZERO CALORII. "Având zero calorii, sunt benefice in programele de slăbit."

Află ce ascund sucurile cu zero calorii și cum te ajută sau nu, mai ales dacă ții un regim alimentar

Cercetătorii au ajuns recent la concluzia că rata mare a obezității în lume este o consecință a consumului de zahăr. De aceea, multă lume preferă să consume băuturi dietetice care conțin îndulcitori sintetici, cu zero calorii, despre care se spune că nu îngrașă. Aceștia înlocuiesc zahărul, reducând astfel aportul de calorii în corp. Persoanele care vor să slăbească și urmează o dietă strictă trebuie să fie în deficit caloric pentru a obține rezultatele dorite.

Sucuri cu zero calorii

Sucuri cu zero calorii

Nu există o diferență semnificativă între sucurile naturale preparate în casă din fructe și băuturile răcoritoare carbogazoase din comerț, în ceea ce privește numărul de calorii. Un pahar de suc are același număr de calorii ca paharul cu lapte. Atât sucurile carbogazoase, cât și cele naturale, conțin apă, fructoză și zahăr, de aceea sunt dușmanii siluetei.

Citeste si: Impactul emotiilor asupra sanatatii. Frica si stresul sunt cele mai periculoase

Important de știut este faptul că sucurile au același efect asupra celulelor hepatice ca băuturile alcoolice. Astfel că, un pahar de suc natural sau din comerț aduce același aport caloric ca un pahar de bere. Concluzia: Nu trebuie să înlocuim zahărul cu îndulcitori naturali, ci cu îndulcitorii sintetici, aceia pe care îi consumă bolnavii de diabet.

„Ajutați-vă de îndulcitorii sintetici. Indiferent că e vorba de zaharină, aspartam, sucraloză. Stevia nu intră în capitolul acesta pentru că este un îndulcitor natural și nu are putere de îndulcire”, ne sfătuiește nutriționistul Mihaela Bilic. Prin urmare, în cadrul dietelor, se pot consuma sucurile dietetice care taie pofta de dulce. Având zero calorii, sunt benefice În programele de slăbit. „Schimbați varianta de suc pe care o folosiți cu varianta zero și veți vedea în ce fel vă taie apetitul pentru dulciuri și în imediat momentul următor vă taie și pofta de mâncare”, adaugă
doctorul nutriționist.

sucuri fara zahar

Citeste si: DESCOPERĂ: Diversificare mâncare pentru bebeluși de 6 luni

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Băuturile cu îndulcitori inhibă pofta de dulce

Îndulcitorii funcționează asemenea unor plasturi cu nicotină folosiți de cei care vor să renunțe la fumat, spune Mihaela Bilic: „Când bei o băutură cu îndulcitori, zero calorii, satisface teribil gustul dulce […].

Dacă tu bei suc cu îndulcitori n-o să-ți mai trebuiască prăjitură sau ciocolată”.

Băuturile cu îndulcitori reduc senzația de foame Sucurile cu zero zahăr scad pofta de mâncare și apetitul, în general. „Efectul lor este anorexigen. În momentul în care ți-e foame și bei o băutură cu îndulcitori, îți taie foamea.”

Citeste si: Cum să consumi roşiile pentru a avea o piele superbă

Băuturile cu îndulcitori se folosesc în curele de slăbit

Acestea potolesc pofta de dulce și implicit, se reduc caloriile absorbite de organism. „Îți dau senzația de gust intens dulce, potolesc acest creier al nostru care este efectiv avid de dulce și pe el ținându-l potolit și satisfăcut, în circulația ta, în metabolismul tău nu există nici un gram de glucoză și nu se produce nici un fel de modificare de glicemie sau de descărcare de insulină”. Dacă nu sunt consumate în exces, sucurile cu îndulcitori sintetici nu au

efecte negative asupra sănătății. Cantitățile uriașe de îndulcitori pot duce la îmbolnăviri.

Citeste si: Cum transformi un program de detox in stil de viata: schimbari blande

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Sucurile zero nu favorizează apariția cariilor

Băuturile cu îndulcitori nu atacă smalțul dinților și nu favorizează cariile.

Se știe că acești îndulcitori nu au stabilitate termică și de aceea nu pot fi folosiți în alte produse, cum ar fi aluaturile pentru prăjituri.

Zahărul este foarte periculos pentru sănătate, creează dependență și contribuie la îmbătrânirea organismului. De asemenea, este un oxidant foarte puternic, asemănat cu rugina, care roade ca o molie celulele corpului uman.

„În momentul în care ai două sau trei băuturi îndulcite cu îndulcitori într-o zi, vă promit, apetitul vostru pentru dulce scade năucitor și veți constata cu suprindere că pot să stea produse dulci pe masă și tu să nu poftești la ele", spune Mihaela Bilic.

Citeste si: CITEŞTE: Cât timp se fierbe broccoli. Beneficiile consumului de broccoli



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Cât timp se ține cura cu USTUROI dimineața. „Un căţel de usturoi luat dimineaţa pe stomacul gol, înghiţit întreg, te fereşte toată ziua de răceli, virusuri"

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies