Târgul de Dragobete pe care merită să îl vizitezi în 2022

targuri de dragobete 2022
Târgul de Dragobete pe care merită să îl vizitezi în 2022

A sosit perioada iubirii și a manifestării acesteia prin tot felul de cadouri și gesturi frumoase către persoanele iubite.

Dar ce poate să fie mai frumos decât o plimbare în aer liber în care vă bucurați atât de peisaje, cât și de multe alte surprize?

dragobete 2022

Citeste si: 2022: SMS-uri de VALENTINE’S DAY. Trimite cele mai frumoase texte de Ziua Îndrăgostiţilor

 

Ce târg de Dragobete ar trebui să vizitezi în 2022

Anul acesta ne putem bucura de „Târgul de Dragobete”, la care toți cei care doresc să sărbătorească ziua dragostei sunt așteptați. Evenimentul va avea loc la Muzeul Național al Țăranului Român din București, localizat în Bulevardul Kiseleff, numărul 3.

Aici veți putea degusta multe mirodenii preparate de diferiți producători din mai toate zonele țării. Pe lângă brânzeturile de capră, cașurile afumate, mierea, vinul de Panciu, țuica de prune, turta dulce de Covasna și dulcețurile, veți găsi și siropuri naturale, zacuscă, plăcinte, prăjituri de casă, murături și pâinea făcută cu maia naturală.

V-am făcut poftă? Le puteți achiziționa și pentru persoanele apropiate.

Citeste si: DESCOPERĂ: 5 filme de dragoste la care să vă uitați în 2022

De asemenea, mai puteți achiziționa și diverse cadouri  cu totul și cu totul speciale realizate de meșterii și artizanii din cadrul târgului. Cadourile se regăsesc sub formă de vase de ceramică, măști populare, icoane, podoabe tradiționale, ii brodate cu mătase, obiecte din lemn, mobilier de mici dimensiuni crestat și pictat manual, haine din blană și

piele naturală, dar și obiecte de decor din sticlă și ceramică, bijuterii, diverse vestimentații tradiționale, sculpturi și cosmetice naturale plus mărțișoare.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Pentru persoanele care obișnuiesc să colecționeze costume populare autentice și multe alte obiecte pline de istorie, aflați că vă veți putea delecta privirea în cadrul acestui târg.

Pe lângă toate bunătățile pe care le puteți achiziționa și dărui, veți regăsi și preparate proaspăt gătite, precum: tochitura muntenească, ciorba acră de pui cu găluște, tocănița de praz, costița afumată și sărmăluțele cu mămăliguță. În plus, prezenți sunt și cârnăciorii, peștele și pastrama.

dragobete 24 februarie

Citeste si: DESCOPERĂ: Și fetele fac cadouri de Ziua Îndrăgostiților. Iată 10 cadouri inspirate pentru iubitul tău

 

Elementul special

Pentru ca această sărbătoare să fie celebrată exact așa cum trebuie, în cadrul evenimentului se va frământa un cozonac domnesc care va cântări nu mai puțin de 10 kilograme. Acesta va avea formă de inimă și va putea fi gustat de către toate persoanele care doresc să se îndulcească în această minunată zi.

Tot atunci se vor prepara și plăcintele „poale-n brâu” tot în formă de inimă sau de floare, în toate cele trei zile ale „Târgului de Dragobete”.

Evenimentul este organizat de Asociația Kogaion 115, unde intrarea este liberă  pentru toate persoanele celor care doresc să se bucure de această zi, în perioada 18-20 februarie.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Ziua indragostitilor 2022
 

Citeste si: Se apropie Valentine’s Day și nu știi ce să dăruiești? Iată câteva idei de cadouri pentru cupluri!

 

Ce reprezintă Dragobetele pentru români

Dragobetele este sărbătorit pe data de 24 februarie și reprezintă ziua iubirii și a tinereții. Odată, aceasta era ziua în care atât fetele, cât și băieții purtau haine de sărbătoare și plecau la plimbare pe lunci și prin păduri pentru a găsi flori de primăvară, în timp ce cântau. În acest timp, fetele strângeai diverse flori (ghiocei, viorele și tămâioase) pe care le așezau la icoane și le lăsau acolo până la Sânziene. Abia atunci le luau și le aruncau în apele curgătoare.

În cazul în care Dragobetele nu se ținea, se prevestea că niciunul dintre tinerii din sat nu se vor îndrăgosti în anul care urma să apară.

Astăzi, sărbătoarea Dragobetelu i este celebrată deseori oferind cadouri persoanei iubite și petrecând timp prețios cu aceasta. Se pot organiza și diferite activități, precum: o cină romantică cu partenerul, plimbări sau daruri ferite din iubire și în semn de prețuire a persoanei iubite. Tot în semn de iubire, atât fetele, cât și băieții își oferă reciproc mici atenții pentru a se simți apreciați în această zi deosebită care reprezintă iubirea și ține de voi doi.

Cand este ziua indragostitilor 2022

Citeste si: Cum sa iti surprinzi iubitul cu o cina romantica



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

2022: Tradiții și obiceiuri de Sfântul VALENTIN. Ce trebuie să faci de Ziua Îndrăgostiților

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies