Tortul de morcovi poate deveni un deliciu pentru tine şi invitaţii tăi. Află pașii pe care trebuie să ii urmezi pentru a prepara cel mai gustos tort de morcovi.
Tortul de morcovi poate fi un preparat greu de gătit pentru multe dintre gospodine. Totuși, trebuie să știți că acest preparat este rapid, ușor de făcut și absolut delicios.
Puteți face acest tort rapid, chiar la voi acasă, fără a avea o mulțime de echipamente de lux.
Ingredientele de care aveți nevoie pentru acest desert sunt simple și cu siguranță, aveți deja câteva dintre ele în bucătărie!
Reţeta – tort de morcovi
Citește și: Tort de morcovi cu glazură de cremă de brânză. Un desert mai sănătos!
Citește și: Tort de morcovi cu nuci și piersici. Un desert sănătos și totodată și delicios!
Ana Urucu, prezentatoarea emisiunii Well Done a canalului theExclusive (Kanal D), a realizat cea mai simplă metodă de a face acest tort.
„Tortul de morcovi este un desert extraordinar de bun şi nu foarte greu de făcut”
Ingrediente- tort de morcovi
- Zeama de la o portocală
- 100 grame faină de migdale
- 70 de grame faina
- 30 de grame faină de ovăz
- 2 morcovi raşi (mari)
- 100 grame zahăr brun
- 2 ouă
- 55 ml de ulei
- 100 grame miez de nucă
- O linguriţă de praf de copt
- Scorţişoară
Decorare – tort cu morcovi
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: De ce se zaharisește mierea. Cum poți păstra mierea lichidă pentru mai mult timp
- 100 grame iaurt grecesc
- 100 g crema de brânză
- O linguriţă de zahăr pudră
Modalitate de preparare – Tort de morcovi
„O să punem într-un bol toate tipurile de făină pe care le-am ales (faină normală, faină de migdale, fainde ovăz). Este un tort de morcovi mai dietetic.”
Se amestecă toate ingredientele uscate. „Zahărul brun este o alegere mult mai sănătoasă. Adăugăm o linguriţă de praf de copt cu vârf. Tot acum, o linguriţă de scorţişoară (este opțională), dacă nu vă place gustul.
Peste albușuri se pune puțină sare şi cu ajutorul unui mixer se bat albușurile spumă. După ce sunt bătute bine şi spuma este tare, trebuie să începeți etapa de pregătire a gălbenușurilor.
„De data aceasta fără mixer, o să batem gălbenușurile, cu ajutorul unui tel. Peste ele se pun 55 ml de ulei, aproape ca la maioneză. Bineînțeles, se poate folosi şi mixerul, dar merge şi cu un tel. În această compoziție, adăugăm sucul de la o portocală. Acum avem şi partea lichidă, care trebuie lăsată de-o parte.”
După această etapă se revine la bolul cu ingredientele uscate. Morcovul dat prin răzătoare, se încorporează în cele trei tipuri de faină.
„Am păstrat nişte morcov râs pentru decor”
Compoziția se amestecă până se omogenizează toate ingredientele.
„Acum adăugăm şi compoziția lichidă (gălbenușuri, ulei şi sucul de portocală). Totul trebuie să devină omogen.”
În compoziția rezultată, se adaugă şi albușurile bătute spumă. „Puteți adăuga şi orice alte arome, în funcție de ceea ce vă place, pentru a deveni mai aromat. Aluatul este gata şi acum voi lua o tavă (de chec sau cozonac) pe care am tapetat-o cu hârtie de copt şi vom transfera compoziția de tort, în tavă. O să nivelăm puţin... şi tortul de morcovi este gata pentru a fi introdus în cuptor, la 180 de grade, pentru aproximativ o oră.”
Modalitate preparare crema – Tort de morcovi
Citeste si: Cu ce se poate înlocui drojdia. „Pâinea cu drojdie creşte rapid prin fermentaţie alcoolică"
„O să fac o cremă din crema de brânză, iaurt grecesc şi zahăr. Îmi doresc să fie un tort mai dietetic şi de aceea folosesc şi iaurt grecesc. În același bol pun şi zahărul fin şi incorporăm toate ingredientele. Ne putem folosi şi de un mixer.”
Crema trebuie să fie omogenă. Blatul de tort se scoate din tavă şi peste el, se adaugă crema de brânză şi iaurt. Peste cremă se adaugă morcovul râs şi miezul de nucă.
„Acest tort de morcovi este unul rustic. Miezul de nucă se pune pur şi simplu, la întâmplare şi cum am spus la început, am păstrat şi niște morcov proaspăt râs, pe care o să-l presărăm pe deasupra.”
Poftă bună!