Totul despre Ziua internaţională a Pisicilor - 8 august

ziua internationala a pisicii 8 august
Totul despre Ziua internaţională a Pisicilor - 8 august

Ziua Internaţională a Pisicilor este sărbătorită în fiecare an pe 8 august. Primii care au început venerarea acestor feline, au fost egiptenii

Ziua Internațională a pisicii reprezintă conștientizarea oamenilor față de ceea ce au nevoie aceste feline. Multe persoane luptă împotriva neglijenței și a abuzurilor asupra acestora. Încă din anul 2002, Fondul Internațional pentru Bunăstarea Animalelor( Internaţional Fund for Animal Welfare — IFAW), alături de alte grupuri care luptau pentru drepturile animalelor au propus ca această zi să se țină în data de 8 august.

Egiptenii au creat adevărate crescătorii de pisici pentru a fi ajutaţi de aceste feline, de a scapa de şoareci.

În mitologia egipteană, Bastet a fost zeița lunii și a fecundității. Ea era ocrotitoarea femeilor gravide și zeița felinelor. In picturi este reprezentată ca o femeie cu are cap de pisică sau mai simplu... doar de un cap de pisică.

Practic venerarea pisicilor în Egipt a fost realizată în anul 3000, înaintea erei noastre.

Citeste si: //DESCOPERĂ// De ce se tem pisicile de castraveți

Bastet - protectoarea piscilor[Sursa foto: Wikipedia ]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: //DESCOPERĂ// De ce pisicilor le plac cutiile

Ce reprezintă Ziua Internaţională a pisicii- 8 august

Zeiţa Bastet ocrotea mereu pisicile, iar descoperirile uterioare au putut întări dragostea ei pentru aceste mamifere. În Valea Regilor s-au găsit mii de mumii de pisici, dar arheologii nu le-au acordat importanță. Puţini sunt cei care ştiu că, în Egiptul Antic, oricine ucidea o pisică primea pedeapsa capitală.

În unele părți ale Europei, Ziua Internaţională a pisici se serbează în data de 17 februarie, iar în Rusia în data de 1 martie.

În SUA este stabilită o zi națională a pisicii care se celebrează în data de 29 octombrie. O vorbă din popor spune că persoanele care au suferit atacuri de cord, pot trăi mai mult dacă au în casă, o pisică. Pisicile ajută oamenii la eliberarea oxitocinei din creier, care poate fi cunoscut ca hormonul dragostei sau al ataşamentului.

Pisicile sunt cunoscute, de asemenea şi pentru faptul că sunt adevărate protectoare ale casei.  

Unele pisici, de exemplu cele negre, sunt considerate aducătoare de noroc în unele părți ale Regatul Unit sau în Japonia.

În alte părți ale Europei, se spune că acestea prevestesc calamităţile. Pisicile negre au propria lor zi internațională, Ziua internațională de apreciere a pisicilor negre, care este serbată în 17 august. 

Ziua internationala a pisicilor negre



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

De ce se tem pisicile de CASTRAVEȚI

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies