Aceasta reteta se face la tara si este foarte gustoasa. Rosiile sunt delicioase.
Ingrediente: 2 kg ciuperci (de crescatorie), 5 cepe potrivite, 15 ardei grasi, 2 kg rosii, 500 ml ulei, 3 foi dafin, 2 linguri marar verde tocat, 2 linguri patrunjel verde tocat, 1 lingura piper boabe, 1 lingurita sare.
Mod de preparare: Ciupercile se curata, se spala si se taie in felii potrivite. Ceapa se curata, se taie si se trece prin masina de tocat.
Uleiul se incinge, se caleste ceapa intr-o cratita mare (peste 6 litri), fara sa devina aurie, doar sticloasa. Se pun ciupercile taiate felii, se fierb timp de 20 de minute, apoi se adauga ardeii grasi (spalati, curatati de seminte si taiati marunt), rosiile taiate felii, foile de dafin, mararul, patrunjelul, piperul si o lingurita de sare.
Se amesteca, se fierb acoperite, ia foc mic, o jumatate de ora.
Se pune la borcan, se leaga cu celofan si o jumatate de ora se tine la bain-marie.
Sursa
Ingrediente: 2 kg ciuperci (de crescatorie), 5 cepe potrivite, 15 ardei grasi, 2 kg rosii, 500 ml ulei, 3 foi dafin, 2 linguri marar verde tocat, 2 linguri patrunjel verde tocat, 1 lingura piper boabe, 1 lingurita sare.
Mod de preparare: Ciupercile se curata, se spala si se taie in felii potrivite.
Ceapa se curata, se taie si se trece prin masina de tocat. Uleiul se incinge, se caleste ceapa intr-o cratita mare (peste 6 litri), fara sa devina aurie, doar sticloasa. Se pun ciupercile taiate felii, se fierb timp de 20 de minute, apoi se adauga ardeii grasi (spalati, curatati de seminte si taiati marunt), rosiile taiate felii, foile de dafin, mararul, patrunjelul, piperul si o lingurita de sare.Se amesteca, se fierb acoperite, ia foc mic, o jumatate de ora.
Se pune la borcan, se leaga cu celofan si o jumatate de ora se tine la bain-marie.
Sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro