Acum ca ne aflam in sezonul rece trebuie sa profitam de ocazie pentru a introduce cat mai multe legume in dieta! Ciupercile sunt una din putinele legume care pot inlocui cu succes carnea deoarece aduc un aport considerabil de proteine, sunt simplu de preparat si delicioase.
1. Toate speciile de ciuperci au puternice proprietati imunomodulatoare. Datorita fitonutrientilor din compozitie ele intaresc sistemul imunitar. Ciupericile sunt o sursa pretioasa pentru vitamina D, care joaca si ea un rol important in functiile sistemului imunitar (in sezonul rece trebuie sa ne bazam pe sursele alimentare, deoarece, de multe ori, nu avem
acces la acele 20 de minute recomandate zilnic pentru absorbtia acestei vitamine).2. Scad inflamatia in corp. Infalamatia cronica, cauzata de stilul de viata modern (stres, alimentatie precara si poluare), poate duce in timp la aparitia diabetului, artritei, osteoporozei si a altor probleme serioase de sanatate. Consumand zinic alimente care reduc inflamatia ne putem intari organismul.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
3. Contin antioxidanti precum ergotioneina, care protejeaza impotriva stresului oxidativ.
4. Sunt ideale pentru cei care se afla la dieta. Ciupericle pot inlocui cu succes o friptura, preparate la gratar (cu doar putin ulei de masline si condimentele preferate) ele induc senzatia de satietate, aduc un aport de fibre si au putine calorii.
5. Aduc organismului un aport considerabil de seleniu. Mai mult, ele sunt cea mai buna sursa vegetariana pentru acest micronutrient.
Sursa www.ziarulring.ro