Clafoutisul cu cireșe se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Clafoutis cu cireșe.
Rețetă de Clafoutis cu cireșe
Rețeta delicioasă de Clafoutis cu cireșe, absolut minunat, se prepară în doar 8 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Clafoutis cu cireșe este de 30 de minute
Timp de preparare - 50 de minute
Timp total - o oră și 20 de minute
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Rețeta de Clafoutis cu cireșe este pentru 6 persoane
Ingrediente – Clafoutis cu cireșe
- 500 g de cireșe
- 5 oua
- 300 ml de lapte
- 5 linguri de făină
- o esență de vanilie
- 50 g de unt
- 100 g de ciocolată neagră
- un praf de sare
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă
Citește și: Tiramisu la borcan. La fel de delicios, indiferent de rețetă!
Mod de preparare - Clafoutis cu cireșe
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această rețetă delicioasă de desert, este să începeți prin a preîncălzi cuptorul la 180°C.
- În continuare, ne vom ocupa de spălarea fructelor și curățarea lor de codițe și de sâmburi, mai exact a cireșelor. Acestea ulterior se vor pune într-o sită la scurs.
- Separat, vom pune toată ciocolata și untul la topit, într-un bol de dimensiuni mai mari, pe baie de apă.
- În alt bol separat vom amesteca și făina cu un praf de sare.
- Tot într-un alt bol, separat vom mesteca și ouăle cu zahărul, esența de vanilie și laptele. Amestecul de lapte și ou se va turna peste ciocolată topită, dar și răcită.
- Ulterior, vom adăuga și făina peste amestecul de ciocolată, treptat pentru a se omogeniza, amestecând foarte bine și foarte des pentru a obține compoziția dorită.
- In continuare, cum aveam nevoie de o tavă de cuptor, pe care o vom unge cu puțin unt, vom așeza în acesta cireșele spălate și pregătite, pe toată suprafața tăvii, iar ulterior vom turna peste acestea și amestecul obținut, tavă care se va introduce în cuptorul reîncălzit încă de la începutul acestei rețete, la 180 °C, timp de aproximativ 50 de minute.
- După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și desertul din tavă, și vom aștepta să se răcească pentru acest desert se servește cel mai bine rece, iar rețeta este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Cheesecake cu vișine. Un desert răcoritor perfect pentru vara!