Reteta de clafoutis de pere cu aluat de clatite este delicioasa. Se face repede, iar gustul te cucereste pe loc.
Ingrediente:
2-3 pere
2 lingurite unt
4 linguri de zahar brun
1 lingurita scortisoara
Pentru aluat:
2 oua
75 gr faina de grau
125 ml de lapte
putina sare
Mod de preparare:
1. Taie perele in felii subtiri.
2. Topeste untul intr-o tigaie, apoi presara peste el zahar brun. Lasa sa se caramelizeze la foc mic spre mediu.
3. Amesteca ingredientele pentru aluat. E acelasi procedeu ca la clatite.
4. Pune feliile de pere in zaharul caramelizat, lasa-le timp de vreo 10 minute (amesteca usor in vas), apoi ia de pe foc.
5. Toarna peste pere compozitia pregatita anterior si baga in cuptorul incins la 200 de grade Celsius, pentru vreo 20 de minute.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro