Clătite americane, rețeta care a înnebunit România! Iată care sunt pașii!

reteta clatite americane
Clătite americane, rețeta care a înnebunit România! Iată care sunt pașii!

Clătitele americane(Pancakes) sunt cele mai iubite de americani, dar se pare că și românii le adoră când e vorba de un mic-dejun delicios.

Clătitele americane sau cum le numesc americanii, Pancakes, Flapjack sau Hotcakes sunt printre preferatele românilor când vine vorba de un desert rapid, pufos și absolut delicios.

Clătitele americane sunt mai dense decât cele clasice, având o consistență pufoasă, care ne duce cu gândul la o prăjitură în adevăratul sens al cuvântului.

Citeste si: Cele mai simple și gustoase prăjituri de post pentru Postul Paștelui

Ingrediente:

  • 500 ml lapte
  • 400 g făină
  • 4 ouă
  • 6 linguri ulei
  • 5 linguri zahăr
  • 3 lingurițe rase praf de copt
  • ½ linguriță rasă bicarbonat
  • un vârf de sare
  • zahăr vanilat

Care sunt pașii pentru a obține cele mai gustoase Clătite Americane?

Clătitele americane sau cum le numesc americanii, Pancakes, Flapjack sau Hotcakes sunt printre preferatele românilor când vine vorba de un desert rapid, pufos și absolut delicios. Clătitele americane sunt mai dense decât cele clasice, având o consistență

1.Se amestecă făina cu zahărul, bicarbonatul și praful de copt.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

2.Se vor separa albușurile de gălbenușuri și imediat după, se mixează gălbenușurile timp de 3 minute și se adaugă vârful de sare.

3.Se amestecă laptele cu uleiul și se adaugă peste gălbenușurile mixate anterior.

4.Mix-ul obținut se adaugă peste făină, se amestecă până când se omogenizează și la final se adaugă albușurile. Amestecați de jos în sus pentru a omogeniza ingredientele.

Se va obține un aluat dens, cu o consistență de pandișpan.

5.Se încinge tigaia în prealabil și se unge cu un cub de unt, apoi se înlătură surplusul rămas în tigaie cu un șervețel(astfel, clătita va ieși aurie și uniformă și nu vor apărea petele maronii care sunt specifice clătitelor clasice).

6.În centrul tigăii încinse, se adaugă aluatul cu o mișcare rapidă, având grijă la cantitate, astfel încât să se formeze un cerc cu un diametru de 6-7 cm. Când vor apărea primele „bășicuțe”, se va întoarce clătita pe cealaltă parte.

7.Clătitele se așază în farfurie în formă de turn de cele mai multe ori și se adaugă, după preferințe, fructe, unt de arahide, ciocolată, sirop de arțar, miere, zahăr pudră, fulgi de cocos etc.

Citeste si: Două feluri de rețete de biscuiți de casă: crocanți sau pufoși

reteta clatite americane

Clătitele americane pot reprezenta și un cadou pentru persoana iubită, mai ales în luna femeii, când doamnele așteaptă gesturi tandre din partea bărbaților. Astfel că un mic-dejun la pat poate fi ideea perfecta.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies