Vrei sa incerci o reteta noua de clatite? Trebuie sa o testezi pe aceasta!
Ingrediente:
Pentru clatite:
3 galbenusuri
60 gr zahar pudra
faina
40 gr budinca de vanilie
500 ml lapte
4 linguri esenta de rom
coaja rasa de la o lamaie
Pentru umplutura:
2 banane feliate
1 ou
25 gr zahar pudra
cca 80 ml lapte
Mod de preparare:
1. Pregateste clatitele dupa reteta clasica (3 galbenusuri, zahar pudra, esenta rom, coaja de lamaie si faina).
2. Pregateste budinca potrivit instructiunilor de pe ambalaj (cu zahar pudra) (evident, din praful de budinca si cele 500 ml lapte).
3. Intinde putina budinca pe fiecare clatita, apoi acopera cu felii de banana. Ruleaza si injumatateste apoi clatitele.
4. Bate oul cu cele 80 ml lapte.
5. Pune clatitele intr-un vas de sticla antireaderent, toarna peste ele oul mixat si baga in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru vreo 25 de minute.
Serveste cu putin zahar vanilinat.
Sursa
Ingrediente:
Pentru clatite:
3 galbenusuri
60 gr zahar pudra
faina
40 gr budinca de vanilie
500 ml lapte
4 linguri esenta de rom
coaja rasa de la o lamaie
Pentru umplutura:
2 banane feliate
1 ou
25 gr zahar pudra
10 gr zahar vanilinat
cca 80 ml lapte
Mod de preparare:
1.
Pregateste clatitele dupa reteta clasica (3 galbenusuri, zahar pudra, esenta rom, coaja de lamaie si faina).
2. Pregateste budinca potrivit instructiunilor de pe ambalaj (cu zahar pudra) (evident, din praful de budinca si cele 500 ml lapte).
3. Intinde putina budinca pe fiecare clatita, apoi acopera cu felii de banana. Ruleaza si injumatateste apoi clatitele.
4. Bate oul cu cele 80 ml lapte.
5.
Pune clatitele intr-un vas de sticla antireaderent, toarna peste ele oul mixat si baga in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru vreo 25 de minute. Serveste cu putin zahar vanilinat.
Sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro