Clătite cu fructe de pădure și ciocolată. Îmbinarea perfectă a prospețimii fructelor de pădure și a decadentei ciocolate în clătite tentante!

clatite cu fructe de padure si ciocolata
Rețetă de Clătite cu fructe de pădure și ciocolată

Clătitele cu fructe de pădure și ciocolată reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de clătite cu fructe de pădure și ciocolată. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase clătite cu fructe de pădure și ciocolată, preparate exact pe gustul vostru.

Rețetă de Clătite cu fructe de pădure și ciocolată

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de clătite cu fructe de pădure și ciocolată, absolut delicioase, în doar 6 pași simpli!

Timp de pregătire – 20 minute

Timp de preparare – 20 minute

Timp total – 40 minute

Porții – 10 bucăți

Ingrediente – Clătite cu fructe de pădure și ciocolată

  • o cană de făină
  • 2 linguri de zahăr granulat
  • o lingură de praf de copt
  • un sfert de linguriță de sare
  • un ou (la temperatura camerei)
  • o cană de lapte (la temperatura camerei)
  • 2 linguri de unt (la temperatura camerei)
  • o cană de fructe de pădure
  • o jumătate de cană de chipsuri de ciocolată
  • spray de gătit sau unt în plus
  • nutella

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 10 bucăți. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

cea mai simpla reteta de clatite
Rețetă de Clătite cu fructe de pădure și ciocolată[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă hrănitoare de Budincă de chia cu banane, kiwi, rodie și migdale

Mod de preparare- Clătite cu fructe de pădure și ciocolată

Pasul 1. Într-un castron mare, combinați făina, zahărul, praful de copt și sarea. Amestecă bine.

Pasul 2. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mici, în care vom amestecă un ou întreg (la temperatura camerei), împreună cu o cană de lapte (la temperatura camerei) și 2 linguri de unt, topit în prealabil, ingrediente pe care le vom amesteca împreună.

Pasul 3. A venit timpul să adăugam ingredientele umede peste ingredientele uscate și să le amesteca până se omogenizează așa cum ne dorim. Atenție însă! Trebuie să aveți grijă să nu amestecați prea mult, deoarece acest lucru poate duce la clătite mai tari.

Pasul 4. În continuare, ne vom ocupa de pregătirea sosului de ciocolată. Tot ce trebuie să facem este să așezăm 5 cuburi de ciocolată (la alegere), într-un bol de dimensiuni mai mari, pe care îl vom pune pe o

oală, pentru a o topi. Cu mișcări continue, vom topi ciocolata, pentru a obține sosul dorit, pentru umplutura de clătite. De asemenea, puteți încorpora în sosul de ciocolată și câteva fructe de pădure.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

cea mai buna reteta de clatite
Rețetă de Clătite cu fructe de pădure și ciocolată[Sursa foto: freepik]

Pasul 5. Acum vom avea nevoie de o tigaie antiaderentă, pe care o vom pune pe aragaz, la foc mediu. Odată încinsă, tigaia de unge cu puțin unt sau se pulverizează cu puțin spray de gătit. Cu ajutorul unei căni de măsurat sau a unui polonic, vom lua puțină cantitate din aluatul pregătit și îl vom pune în tigaie.

Procesul se repetă până când toată compoziția de clătite s-a terminat. Clătitele se gătesc timp de 2-3 minute pe fiecare parte sau până când se rumenesc.

Pasul 6. Odată terminate clătitele, le vom transfera pe o farfurie. Rând pe rând, vom lua clătitele și le vom unge cu compoziția de sos de ciocolată și fructe de pădure, atât cât dorim. Se împăturesc în formă de triunghi, iar deasupra se așază puțină nutella, peste care vom presăra câteva coacăze, iar rețeta este gata!

Clătitele cu fructe de pădure și ciocolată sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!

reteta de clatite cu fructe de padure si ciocolata
Rețetă de Clătite cu fructe de pădure și ciocolată[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Chec cu ciocolată, vanilie și alune de pădure, perfect pentru musafiri



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Tort cu cremă de frișcă și fructe, perfect pentru orice ocazie. O explozie de arome și prospețime în fiecare mușcătură!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies