Clătite cu miere și fulgi de migdale, rețeta cu care îți poți face dimineața mai gustoasă! Un mic dejun echilibrat și plin de energie!

reteta de clatite cu miere si fulgi de migdale
Rețeta de Clătite cu miere și fulgi de migdale, cu care îți poți face dimineața mai gustoasă

Clătite cu miere și fulgi de migdale reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  clătite cu miere și fulgi de migdale. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase clătite cu miere și fulgi de migdale, preparate exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Clătite cu miere și fulgi de migdale

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  clătite cu miere și fulgi de migdale, absolut delicioase, în doar 7 pași simpli!

Timp de pregătire  – 10 minute

Timp de preparare  – 20 minute

Timp total  – 30 minute

Porții  – 5 persoane

Ingrediente – Clătite cu miere și fulgi de migdale

Ingrediente pentru clătite

  • 130 g făină
  • un praf de sare (după gust)
  • 2 ouă (la temperatura camerei)
  • 300 ml lapte (la temperatura camerei)
  • un cubuleț de unt (la temperatura camerei)

Ingrediente pentru decor

  • nutella (după preferințe)
  • zahăr pudră
  • miere
  • zmeură
  • fulgi de migdale

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 5 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

cea mai simpla reteta de clatite
Rețeta de Clătite cu miere și fulgi de migdale, cu care îți poți face dimineața mai gustoasă[Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețetă de tort catifea roșie, cunoscut ca tort red velvet

Mod de preparare - Clătite cu miere și fulgi de migdale

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, peste care vom așeza o sită, pentru a cerne ingredientele uscate.

Așadar, începem prin a cerne 130 de grame de făină, cu grijă, direct în bol. Imediat apoi, vom îndepărta sita și vom adăuga rețetei noastre și un praf de sare (după gust). Cu ajutorul unui tel, vom amesteca cele două ingrediente din bol, pentru se combina uniform, bol pe care ulterior, îl vom lăsa deoparte.

Pasul 2.  În continuare, vom avea nevoie de un alt bol, însă de dimensiuni potrivite.

Acum a venit timpul să ne ocupăm de ingredientele umede, motiv pentru care vom sparge 2 ouă întregi (la temperatura camerei), în bol, iar cu ajutorul unui tel, vom amesteca bine albușurile cu gălbenușurile celor două ouă, pentru a se combina exact așa cum ne dorim.

Pasul 3.  Tot în bolul cu cele două ouă, vom adăuga și 300 de mililitri de lapte (la temperatura camerei) și vom continua să amestecăm, tot cu telul.

Astfel, a venit timpul să amestecăm cele două tipuri de ingrediente, umede cu cele uscate. Așadar, vom aduce bolul cu ingrediente uscate, în care vom turna, puțin câte puțin, din cantitatea cu ingrediente umede, moment în care vom continua să amestecăm cu telul.

Pasul 4.  Nu trebuie să uităm nici de unt. Așadar, vom avea nevoie de un cubuleț de unt (la temperatura camerei), pe care îl vom topi la cuptorul cu microunde.

În momentul în care untul nostru este topit complet, îl vom adăuga în compoziția noastră de clătite.

clatite cu miere si fulgi de migdale
Rețeta de Clătite cu miere și fulgi de migdale, cu care îți poți face dimineața mai gustoasă[Sursa foto: pexels]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Citește și: Rețetă de Fursecuri cu înghețată de vanilie. Un desert care îți va aduce aminte de vară!

Pasul 5.  A venit momentul să acoperim bolul nostru cu o folie alimentară și să lăsăm compoziția să se odihnească pentru aproximativ o oră.

Pasul 6.  După acest interval de timp, ne putem apuca de prepararea desertului nostru delicios. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, pe care o vom pune pe aragaz, la foc mediu. Ungem tigaia cu puțin unt topit, iar apoi putem pune câte puțin din compoziția de clătite. Se recomandă ca acestea să fie preparate la foc mediu, timp de aproximativ un minut, pe fiecare parte. Procesul se repetă până când toată compoziția   este terminată.

Pasul 7.  Este timpul să ne ocupăm de asamblarea desertului nostru, motiv pentru care vom lua câte o clătită pe rând, pentru a o umple cu nutella (după preferințe), iar imediat ce o rulăm, presărăm deasupra puțin zahăr pudr ă, miere, zmeură  și câțiva fulgi de migdale, iar rețeta este gata!

Clătitele cu miere și fulgi de migdale  sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!

cea mai buna reteta de clatite
Rețeta de Clătite cu miere și fulgi de migdale, cu care îți poți face dimineața mai gustoasă[Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețetă de Pancakes cu ciocolată și fructe deasupra. Secretul pentru cele mai pufoase!

 


Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Rețetă de Pancakes cu ciocolată și fructe deasupra. Secretul pentru cele mai pufoase clătite!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies