Clătite cu miere și fulgi de migdale reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de clătite cu miere și fulgi de migdale. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase clătite cu miere și fulgi de migdale, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Clătite cu miere și fulgi de migdale
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de clătite cu miere și fulgi de migdale, absolut delicioase, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 10 minute
Timp de preparare – 20 minute
Timp total – 30 minute
Porții – 5 persoane
Ingrediente – Clătite cu miere și fulgi de migdale
Ingrediente pentru clătite
- 130 g făină
- un praf de sare (după gust)
- 2 ouă (la temperatura camerei)
- 300 ml lapte (la temperatura camerei)
- un cubuleț de unt (la temperatura camerei)
Ingrediente pentru decor
- nutella (după preferințe)
- zahăr pudră
- miere
- zmeură
- fulgi de migdale
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 5 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Rețetă de tort catifea roșie, cunoscut ca tort red velvet
Mod de preparare - Clătite cu miere și fulgi de migdale
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, peste care vom așeza o sită, pentru a cerne ingredientele uscate.
Așadar, începem prin a cerne 130 de grame de făină, cu grijă, direct în bol. Imediat apoi, vom îndepărta sita și vom adăuga rețetei noastre și un praf de sare (după gust). Cu ajutorul unui tel, vom amesteca cele două ingrediente din bol, pentru se combina uniform, bol pe care ulterior, îl vom lăsa deoparte.Pasul 2. În continuare, vom avea nevoie de un alt bol, însă de dimensiuni potrivite.
Pasul 3. Tot în bolul cu cele două ouă, vom adăuga și 300 de mililitri de lapte (la temperatura camerei) și vom continua să amestecăm, tot cu telul.
Pasul 4. Nu trebuie să uităm nici de unt. Așadar, vom avea nevoie de un cubuleț de unt (la temperatura camerei), pe care îl vom topi la cuptorul cu microunde.
În momentul în care untul nostru este topit complet, îl vom adăuga în compoziția noastră de clătite.Citește și: Rețetă de Fursecuri cu înghețată de vanilie. Un desert care îți va aduce aminte de vară!
Pasul 5. A venit momentul să acoperim bolul nostru cu o folie alimentară și să lăsăm compoziția să se odihnească pentru aproximativ o oră.
Pasul 6. După acest interval de timp, ne putem apuca de prepararea desertului nostru delicios. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, pe care o vom pune pe aragaz, la foc mediu. Ungem tigaia cu puțin unt topit, iar apoi putem pune câte puțin din compoziția de clătite. Se recomandă ca acestea să fie preparate la foc mediu, timp de aproximativ un minut, pe fiecare parte. Procesul se repetă până când toată compoziția este terminată.
Pasul 7. Este timpul să ne ocupăm de asamblarea desertului nostru, motiv pentru care vom lua câte o clătită pe rând, pentru a o umple cu nutella (după preferințe), iar imediat ce o rulăm, presărăm deasupra puțin zahăr pudr ă, miere, zmeură și câțiva fulgi de migdale, iar rețeta este gata!
Clătitele cu miere și fulgi de migdale sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Pancakes cu ciocolată și fructe deasupra. Secretul pentru cele mai pufoase!