Iata un desert delicios si usor de preparat: clatite cu pepene galben.
Mod de preparare Clatite cu pepene galben
Batem foarte bine ouale cu zaharul (eu folosesc mixerul), apoi adaugam pe rand, praful de sare, untul topit, laptele si la final faina cernuta.
Lasam pentru 20-30 minute compozitia la “odihnit”.
Intre timp, dupa ce am spalat pepenele galben, il curatam de coaja si samburi, apoi il taiem cubulete potrivite. Intr-o tigaie care nu lipeste, il calim putin cu zaharul pana se inmoaie.
In tigaia incinsa bine, punem putin unt, iar cand s-a topit turnam un polonic de compozitie avand grija sa “imbracam” toata suprafata tigaii. Lasam pe foc, pe fiecare parte aproximativ 1 minut pana cand clatita se rumeneste frumos.
Dupa ce am terminat cu prajirea clatitelor, le umplem cu compozitia de pepene, le rulam, apoi le putem taia bucati de aproximativ 2 cm.
Se pot servi calde si reci, alaturi de putina inghetata.
Pofta buna!
Ingredientele si cantitatile sunt aici.